Ha megpróbál frissíteni a legújabbra Windows 10 verziót, vagy egy korábbi verzióról (Windows 8.1 vagy Windows 7) ugrik át a Media Creation Tool segítségével. Lehet, hogy rábukkansz The language or edition of the version of Windows currently installed on your computer isn’t compatible by this tool hiba üzenet.

Ha ezt a hibaüzenetet szeretné látni, és nem biztos abban, hogy eszköze megfelel a szoftver- vagy hardverkövetelményeknek. Ezenkívül megpróbálja frissíteni a Windows 10 ISO-fájl telepítésével, vagy létrehozhat egy USB rendszerindító adathordozót a Media Creation Tool segítségével egy másik számítógépen, amelyet a helyben történő frissítés végrehajtására használhat.

Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan védheti meg a nyelvi vagy kiadási hibákat a legújabb Windows 10 modellre való frissítés során.

A Windows nem támogatott nyelvének vagy kiadásának megoldása

Frissítse a Windows 10 rendszert USB flash meghajtón keresztül

Miután megkaptam The language or edition of the version of Windows currently installed on your PC isn’t supported by this tool üzenet. Egyszerűen használhat egy másik számítógépet USB rendszerindító adathordozó létrehozásához az alábbi utasítások szerint:

1. lépés:

Töltse le és telepítse a Media Creation Tool eszközt erről a Microsoft támogatási webhelyről.

Gyors megjegyzés: Ha nem tudja, melyik Windows-verziót használja, egyszerűen nyissa meg a Fuss parancs, bevitel cmd találat Belép. Utána írhatsz vezérlő rendszer parancsot, és nyomjuk meg Belép. Az alján Rendszer típusa, akkor megtekintheti a szoftver architektúráját: 32 vagy 64 bites.

2. lépés:

Koppintson duplán a MediaCrationToolxxxx.exe fájlt az eszköz elindításához.

3. lépés:

Ezután érintse meg a Elfogad gomb.

4. lépés:

Válaszd a Hozzon létre telepítési adathordozót (USB flash meghajtó, DVD vagy ISO fájl) egy másik számítógéphez választási lehetőség.

5. lépés:

Érintse meg a Következő gomb.

6. lépés:

Válassza ki a pontos kiadást, nyelvet és architektúrát, ha eltér az alapértelmezett választástól.

7. lépés:

Válaszd a pendrive választási lehetőség.

8. lépés:

Érintse meg a Következő gomb.

9. lépés:

Válassza ki az USB flash meghajtót a listából, de ne feledje, hogy nem tartalmaz fontos fájlokat, amikor a folyamat mindent eltávolít róla.

10. lépés:

Érintse meg a Következő gomb.

11. lépés:

Kattints a Befejez gomb.

Az utasítások végrehajtása után csatlakoztassa az USB flash meghajtót a frissíteni kívánt eszközhöz. Ezután még egyszer végighaladhat a telepítési folyamaton.

Frissítse a Windows 10 rendszert ISO fájlon keresztül

Ha a Media Creation Tool okozza a problémát, vagy ha nincs másik számítógépe, akkor letöltheti vagy telepítheti a Windows 10 ISO-fájlt közvetlenül a Microsoft szervereiről. Ezt követően a következő utasítások szerint használhatja a telepítést:

1. lépés:

Töltse le vagy telepítse a Windows 10 ISO a Media Creation Tool használata nélkül.

2. lépés:

Koppintson jobb gombbal az ISO-fájlra, és válassza ki Nyitott és válassza ki a Windows Intéző választási lehetőség.

3. lépés:

A File Explorer bal oldali ablaktáblájában érintse meg a csatlakoztatott meghajtót.

4. lépés:

Koppintson duplán a Beállít fájlt a Windows 10 telepítésének elindításához.

5. lépés:

Tovább Get important updates, válaszd a Nem most választási lehetőség.

6. lépés:

Koppintson a Következő.

7. lépés:

Érintse meg a Elfogad gomb.

8. lépés:

Érintse meg a Telepítés gombot, miközben a legújabb verzióra frissít, és szeretné megtartani fájljait és alkalmazásait.

Víruskereső letiltása:

vírusirtó

Biztosan, a hiba megjelenhet a vírusirtója miatt. Ha meg szeretné oldani ezt a problémát, javasoljuk, hogy kapcsoljon ki néhány víruskereső funkciót, és ellenőrizze, hogy segít-e. Ha a probléma továbbra is fennáll, lehet, hogy egyidejűleg ki kell kapcsolnia a víruskeresőt.

A víruskereső kikapcsolása általában megoldja a problémát, de ha a probléma továbbra is fennáll, előfordulhat, hogy törölnie kell a víruskeresőt. Ne feledje, hogy a víruskereső törlése nem teheti sebezhetővé a számítógépet, mivel a Windows Defender védi Önt.

Miután a víruskereső törlése megoldotta a problémát, talán ez lenne a legjobb alkalom egy másik víruskereső megoldásra való váltás megfontolására. Rengeteg nagyszerű víruskereső eszköz van a piacon. De ha olyan megbízható vírusirtóra vágyik, amely semmilyen módon nem zavarhatja a számítógépét, erősen javasoljuk, hogy próbálja ki Bitdefender.

A nyelv vagy a kiadás nem támogatott -> Módosítsa a rendszerleíró adatbázist

Miután megkaptam A Windows verziójának nyelve vagy kiadása nem támogatott üzenetet a Windows rendszerre való frissítés közben, talán a rendszerleíró adatbázisban van a probléma. Egyes felhasználók úgy próbálják megoldani ezt a hibát, hogy néhány módosítást hajtanak végre a rendszerleíró adatbázisában, miután a következőket elvégezték:

1. lépés:

Találat Windows billentyű + R és bemenet regedit. Találat Belép vagy érintse meg rendben.

2. lépés:

Mielőtt bármilyen módosítást végezne a rendszerleíró adatbázisban, készítsen biztonsági másolatot, és ezzel a biztonsági másolattal állítsa helyre a számítógépet, ha bármi baj történt.

3. lépés:

A bal oldali ablaktábláról lépjen a következőre:

 • HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftCurrentVersion
4. lépés:

A jobb oldali ablaktáblában tekintse meg a következőt: EditionID és módosítsa az értékét Szakmai. Most add hozzá Termék név és módosítsa az értékét Windows 10 Pro.

Ezt követően egyszerűen zárja be a rendszerleíró adatbázist, és ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e.

A nyelv vagy a kiadás nem támogatott -> Végezzen tiszta rendszerindítást

Természetesen a harmadik féltől származó alkalmazások miatt nem tud frissíteni a Windows legújabb modelljére. Sok alkalmazás automatikusan elindul a számítógépével, és természetesen ezek az alkalmazások különböző problémákhoz vezethetnek.

A probléma megoldásához tiszta rendszerindítást kell végrehajtania, és ki kell kapcsolnia az összes indítási alkalmazást. Ezt nagyon könnyű megtenni, és az alábbi utasítások követése után megteheti:

1. lépés:

Nyomja meg a Windowst Kulcs + R és bemenet msconfig. Most érintse meg rendben vagy ütni Belép.

2. lépés:

Most Rendszerbeállítások ablaknak kell megjelennie. Irány a Szolgáltatások fület és nézetet Az összes Microsoft szolgáltatás elrejtése jelölőnégyzetet. Miután ezt megtette, érintse meg a Az összes letiltása gombot a szolgáltatások kikapcsolásához.

3. lépés:

Lépjen a üzembe helyezés fület és érintse meg Nyissa meg a Feladatkezelőt.

4. lépés:

Most Feladatkezelő megnyílik, majd megtekintheti az összes induló alkalmazás listáját. Koppintson jobb gombbal a lista első bejegyzésére, és válassza ki Letiltás menüből. Most megismételheti a teljes lépést, és feltétlenül kapcsolja ki az összes induló alkalmazást.

5. lépés:

Az összes alkalmazás kikapcsolása után térjen vissza a Rendszerbeállítások ablak. Koppintson a Alkalmaz és rendben a módosítás mentéséhez és a számítógép újraindításához.

A számítógép újraindítása után ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e. Ha a probléma nem jelenik meg, az azt jelenti, hogy az egyik alkalmazás okozta a problémát. A Windows frissítése után feltétlenül kapcsolja be az összes olyan indítási alkalmazást és szolgáltatást, amelyet korábban kikapcsolt.

Válassza le a számítógépet az internetről

Természetesen az internetkapcsolata okozhatja ezt a problémát. Miután megpróbált egy ISO-fájlról frissíteni, javasoljuk, hogy válassza le a számítógépet az internetről, és próbálja meg újra a frissítést.

Miután letöltötte a frissítést a Windows Update szolgáltatáson keresztül, javasoljuk, hogy lájkolja, amíg a frissítés 100%-ban nem telepítődik, majd próbálja meg újratelepíteni. Ez csak egy gyors trükk, de néhány felhasználó azt állította, hogy nekik bevált, ezért nyugodtan próbálja ki.

Hajtsa végre a DISM és SFC szkenneléseket

Hajtsa végre a DISM és SFC szkenneléseket

Természetesen előfordulhat, hogy a hibaüzenet fájlsérülési problémák miatt jelenik meg. A fájlsérülés különböző okokból következhet be, és a javítás egyik módja az SFC-vizsgálat futtatása. Ez meglehetősen egyszerű, és az alábbi utasítások követése után is megteheti:

1. lépés:

Irány oda Parancssor rendszergazdaként. Ezt az ütés után azonnal megteheti Windows gomb + X és kiválasztani Parancssor (adminisztrátor) a listáról. Használhatod is PowerShell (rendszergazda) ha a Parancssor nem érhető el.

2. lépés:

Amikor az Parancssor kezdődik, bemenet sfc /scannow és futtasd.

3. lépés:

Most a szkennelés is elindul. Ne feledje, hogy az egész folyamat általában néhány percet vesz igénybe. A vizsgálat azonban megjavítja a számítógépet, ezért erősen ajánlott, hogy hagyja el a számítógépet, és hagyja befejezni a vizsgálatot.

Amikor az SFC-vizsgálat befejeződött, ellenőrizni szeretné, hogy a probléma továbbra is fennáll-e. Ha nem tudta végrehajtani az SFC-ellenőrzést, vagy az sikertelen volt, a következő műveletek elvégzése után szeretne DISM-vizsgálatot végrehajtani:

1. lépés:

Kezdeményezi a Parancssor rendszergazdaként.

2. lépés:

Most végrehajthatja a DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth parancs.

3. lépés:

A szkennelés általában néhány percet vesz igénybe, ezért ne zavarjon bele.

A vizsgálat befejezése után ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e. Ha korábban nem tud SFC-vizsgálatot végrehajtani, próbálja meg a DISM-vizsgálat után végrehajtani, és ellenőrizze, hogy ez segít-e.

Állítsa vissza a Windows Update összetevőit

Miután megkapta A Windows verziójának nyelve vagy kiadása nem támogatott hiba, talán a problémák a Windows Update összetevőihez kapcsolódnak. Ha meg szeretné oldani a problémát, a felhasználók azt javasolják, hogy indítsák újra ezeket az összetevőket. Ez meglehetősen egyszerű, és az alábbi utasítások követése után is megteheti:

1. lépés:

Kezdetben indítsa el a Parancssor rendszergazdaként.

2. lépés:

Most már végrehajthatja a következő parancsokat:

 • net stop wuauserv
 • net stop cryptSvc
 • net stop bitek
 • net stop msiserver
 • ren C:WindowsSoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
 • ren C:WindowsSystem32catroot2 Catroot2.old
 • net start wuauserv
 • net start cryptSvc
 • net kezdő bitek
 • net start msiserver

A fenti parancsok végrehajtása után indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e. Ha fel akarja gyorsítani a folyamatot, és nem szereti manuálisan végrehajtani a parancsokat, akkor létrehozhat egy Windows Update visszaállítási parancsfájlt, és ezzel azonnal visszaállíthatja a problémás összetevőket.

Következtetés:

A lépések végrehajtása után képesnek kell lennie a probléma vagy a hiba kijavítására The language or edition of the version of Windows currently installed on your PC isn’t supported by this tool üzenet. Ha továbbra is szembesül a problémával, tudassa velünk lent!

Olvassa el még: