Wel, een aangepast ROM flashen op een Android apparaat is eigenlijk geen zware klus. Het is in feite het initiële rootgedeelte dat complex is en veel inspanning vereist. Als je geroot bent, is het flashen van een aangepast ROM op elk Android-apparaat precies hetzelfde proces. In dit artikel gaan we het hebben over het flashen van aangepast ROM op geroote Android-apparaten. Laten we beginnen!

Als jullie root-toegang hebben en een aangepast herstel geïnstalleerd op je Android-apparaat. En nu wilt u een aangepast ROM flashen, dan is hier een algemene gids om uw leven gemakkelijker te maken.

Het ongelukkige dat kan gebeuren, is dat uw apparaat kan worden gemetseld bij het installeren van een ROM die in feite dodelijke bugs bevat. Dus hier gaan we de manieren bespreken om voorzichtig aangepaste ROM op je Android te installeren. Laten we dus een glimp opvangen van de volledige gids hieronder.

Aangepast ROM flashen op geroote Android-apparaten

De tips die ik ga onderzoeken, zullen echt winstgevend voor je zijn, omdat je kunt voorkomen dat je Android-apparaat wordt gemetseld. Bovendien verdwijnt ook het risico om uw gegevens te verliezen. Dus bekijk nu de stapsgewijze handleiding hieronder.

USB debugging

Het eerste dat u moet doen als u net van plan bent een aangepast ROM te installeren, is door de USB-foutopsporingsmodus in te schakelen. Om de USB-foutopsporingsmodus in te schakelen, moet u naar Instellingen> Opties voor ontwikkelaars gaan en vervolgens de USB-foutopsporingsmodus inschakelen.

Schakel de beveiliging uit

Het is altijd een betere optie om al uw beveiligingsinstellingen uit te schakelen voordat u een aangepast ROM flasht. Als jullie een vingerafdrukscanner of pin- en patroonvergrendeling gebruiken, zorg er dan voor dat je deze uitschakelt.

Laad je telefoon op

Flash aangepaste ROM

Als jullie niet genoeg lading op je telefoon hebben, moet je je telefoon volledig opladen. Je kunt het zelfs aansluiten wanneer je een aangepast ROM flitst. Niemand zal ooit willen dat zijn telefoon halverwege leeg raakt door een ROM te flashen.

Installeer aangepast herstel op uw geroote apparaat

Welnu, het installeren van Custom Recovery is het eerste dat u moet doen als u een back-up wilt maken of een aangepast ROM op uw geroote apparaat wilt installeren.

Maak een volledige back-up van uw Android-gegevens

Allereerst moet je een back-up maken van al je apps op je Android en hiervoor raden we eigenlijk aan: Titanium-back-up dat zal werken op geroote Android. En u ook een volledige back-up van al uw gegevens te bieden. U moet het back-upbestand op uw SD-kaart opslaan.

Maak een back-up van uw huidige ROM | Flash aangepaste ROM

Flash aangepaste ROM

Het belangrijkste dat u hoeft te doen, is gewoon een back-up maken van uw huidige ROM en u kunt dit doen met behulp van ofwel via Clockworkmod of via ROM Manager-app. tzijn app maakt automatisch een back-up van je huidige ROM en slaat vervolgens het ROM-back-upbestand ook op je externe SD-kaart op.

Installeer Custom ROM via de Rom Manager-app of Clockworkmod

Nadat u alle bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, gaat u verder met het installeren van het bestand van uw ROM. Je kunt dit doen via de Clockworkmod of je kunt dit doen met de ROM Manager-app die echt veilig is.

Herstel vorige Rom als uw Android-apparaat is dichtgemetseld

Als je het ergst wordt geraakt en je apparaat is dichtgemetseld, raak dan niet in paniek. Omdat u eerder klaar bent om deze situatie het beste aan te pakken. Nu kunnen jullie teruggaan naar je vorige ROM door je aangepaste herstel Clockworkmod te openen en het back-upbestand ook van je SD-kaart te herstellen.

Apps en gegevens herstellen met Titanium Backup

Wanneer u nu uw aangepaste ROM op uw apparaat installeert, wordt de fabrieksinstellingen hersteld en worden al uw apps verwijderd. Dan moet je dat allemaal herstellen met behulp van het back-upbestand van titaniumback-up. Die je in de eerste stap ook had gemaakt.

Gevolgtrekking

Oké, dat was alles mensen! Ik hoop dat jullie dit leuk vinden Flash Custom ROM artikel en vind het ook nuttig voor u. Geef ons uw feedback erover. Ook als jullie nog vragen en problemen hebben met betrekking tot dit artikel. Laat het ons dan weten in de comments hieronder. We komen spoedig bij u terug.

Fijne dag!

Zie ook: Bescherm geroote Android tegen beveiligingsbedreigingen