The Apple Watch este unul dintre cele mai populare ceasuri inteligente din lume din momentul în care a fost anunțat. Și ne-am imagina Moto 360 va fi cel mai cunoscut ceas Android Wear. Le avem pe ambele interne chiar acum, așa că haideți să aruncăm o privire rapidă la două abordări diferite ale ceasului inteligent. În acest articol, să vorbim despre Apple Watch versus Moto 360 – Care este mai bun?

Înainte de a interveni, rețineți că telefonul pe care îl dețineți ar putea lua decizia dvs. Apple Watch are nevoie de un iPhone (5 sau mai nou). Și Moto 360 are nevoie de un telefon Android pentru a se conecta (care rulează Android 4.3 sau o versiune ulterioară).

Trebuie să rețineți că există mai multe stiluri din care să alegeți pentru fiecare ceas. Ne ocupăm de Apple Watch Sport de 42 mm în culoarea gri spațial (preț de vânzare cu amănuntul de 400 USD). Și Moto 360 argintiu cu bandă din oțel argintiu (din punct de vedere tehnic, 300 USD, totuși, la vânzare la momentul publicării pentru doar 230 USD).

Mai departe

Fiecare model include un procesor quad-core Snapdragon 400 de 1,2 GHz, 4 GB spațiu de stocare și 512 MB RAM. Pe versiunea de 42 mm, există un afișaj de 1,37 inchi cu o rezoluție de 360 ​​× 325, totuși, cel de 46 mm are un afișaj de 1,56 inchi care vine la 360 × 330. În comparație cu asta, ecranul OLED de 1,5 inci al Apple Watch de 42 mm are o densitate de pixeli puțin mai mare cu rezoluția sa de 312×390.

Ambele dispozitive sunt, de asemenea, rezistente la apă, ceea ce este cu siguranță un must-have pe orice dispozitiv electronic purtat la încheietura mâinii. Urmărirea activității este, de asemenea, disponibilă împreună cu senzori de ritm cardiac pe fiecare dispozitiv și este sigur să spunem că veți obține aproximativ o zi de utilizare la o încărcare completă. Deși Motorola susține și că Moto 360 va dura până la 1,5 până la 2 zile, în funcție de opțiunea de dimensiune pe care o alegeți. Oricum, trebuie să vă așteptați să încărcați oricare dintre aceste ceasuri noaptea.

Apple Watch versus Moto 360

Dimensiunea lui Moto 360 îi oferă un avantaj: acesta este ecranul său mare. Cei de la Moto aproape-afișaj rotund care (vezi acel punct de tăiere din partea de jos?) este aproximativ 69 la sută mai mare decât ecranul Apple Watch.

Cu toate acestea, Apple Watch are un ecran mai bun calitate. Este vizibil mai clar (o densitate de pixeli de 302 PPI față de 205 PPI pentru Moto). Apple Watch are, de asemenea, un contrast mai bun și, de asemenea, culori mai bogate. Dar dimensiunea afișajului lui Moto, combinată cu acele rame înguste, îi oferă în continuare o calitate fascinantă pe care nu o obțineți cu adevărat de la Apple Watch.

Software-ul ambelor ceasuri se concentrează pe notificări și acces instantaneu la alte informații vizibile pe care le-ați scoate în mod normal telefonul pentru a le privi rapid. Android Wear de la Google adoptă o abordare mai simplă, cu interfața de utilizare care se învârte în jurul accesării prin intermediul cardurilor Google Now. Sistemul de operare Apple Watch are o focalizare mai complicată, împreună cu o curbă mai mare de învățare.

În acest moment, Watch OS este mai orientat spre aplicații decât Android Wear, împreună cu Apple bucurându-se de mai mult entuziasm din partea dezvoltatorilor. Purta are o decent selecția aplicațiilor, dar chiar și după ce a fost în jur de aproape un an, Apple Watch l-a reușit în departamentul de aplicații terță parte în prima zi. O actualizare viitoare Android Wear, totuși, va încerca să-i dea un impuls în acest departament – le va oferi utilizatorilor acces mai ușor la bibliotecile lor de aplicații.

Situația aplicației Apple nu este chiar perfectă. Încărcați o aplicație Apple Watch și este posibil să așteptați până la cinci secunde când se încarcă. În lumea actuală a dispozitivelor mobile pline, iese în evidență și, din păcate, nu într-un mod bun.

Mai departe

Apple Watch versus Moto 360

Dacă aveți nevoie doar de notificări, atunci poate fi mai sigur să rămâneți cu Moto 360. Dar punctul său de intrare de 299 USD pentru un model de bază poate conduce clienții potențiali la un Apple Watch pentru suport nativ. Asta începe de la aproape 349 USD pentru modelul Sport. Este bine să vezi că Android Wear joacă frumos cu iOS. Dar există de fapt un risc evident asumat, având în vedere că Google poate suporta doar atât de mult, fără a putea accesa întregul potențial al iOS. Cu toate acestea, la sfârșitul zilei, această alegere se reduce la preferințele personale. Dar dacă țintiți spre simplitate, atunci este cu adevărat posibil să fiți mulțumit de Moto 360 sau de orice Android Wear. Aceasta este o ofertă compatibilă cu iOS.

Cele două ceasuri vă alertează la notificări în moduri total diferite. Moto 360 oferă un pic de zgomot la încheietura mâinii, la fel ca ceea ce ați obține de la un smartphone care vibra. Cu toate acestea, Apple a folosit o tehnologie avansată (Taptic Engine) care se simte ca și cum ceasul îți bate de fapt încheietura mâinii. Dacă cunoașteți pe altcineva care are și un Apple Watch, atunci vă puteți atinge practic încheieturile celuilalt. Sau, de asemenea, împărtășește-ți bătăile inimii (puțin trucat, dar adaugă un element uman).

Durata de viață a bateriei este, de asemenea, un avantaj pentru Apple Watch, dar nu cu o marjă largă. Cu o utilizare moderată, putem încheia o zi cu Apple Watch având aproximativ 50 la sută din baterie rămasă. Pe Moto 360, este mai mult ca 40 la sută rămase.

Concluzie

Bine, asta a fost tot, oameni buni! Sper că vă place acest articol Apple Watch versus Moto 360 și îl găsiți util pentru dvs. De asemenea, dacă aveți întrebări suplimentare. Atunci anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

O zi bună!

Vezi și: Cum să deconectați Apple Watch fără telefon