Doriți să vă blocați automat computerul după inactivitate în Windows 10? Când vă îndepărtați de computer, doriți să vă asigurați că îl blocați, astfel încât alți utilizatori să nu poată accesa computerul și datele acestuia. De asemenea, puteți bloca manual Windows 10 computer făcând clic Tasta Windows + L sau Ctrl + Alt + Del. Dar cu siguranță uiți. Cel mai bun lucru este că puteți face ca Windows 10 să se blocheze automat după un timp stabilit de inactivitate. Iată o privire la câteva metode prin care puteți configura acest lucru.

Pentru o măsură de securitate, s-ar putea să doriți să blocați PC-ul cu Windows 10, după o anumită perioadă de inactivitate, astfel încât atunci când sunteți departe de el, nimeni să nu îl poată accesa – și, de asemenea, să îl puteți accesa numai atunci când ai introdus parola. Puteți face acest lucru și după ce utilizați setările REGEDIT, Dynamic Lock, GPEDIT, Screensaver sau un instrument gratuit.

Faceți blocarea automată a computerului după inactivitate prin economizor de ecran

Aceasta ar putea fi cea mai ușoară metodă și un truc vechi.

Pasul 1:

Pur și simplu mergeți la Start și tip: schimbați/modificați economizorul de ecran și apăsați pe Best Match rezultat.

Pasul 2:

Apoi, se vor deschide ferestrele Screen Saver Setting. Pur și simplu setați economizorul de ecran la ceva folosind lista drop-down. Ei bine, eu personal folosesc Blank opțiune. Dar cea mai bună parte de făcut este să vă asigurați că verificați On resume, display logon screen cutie. Apoi puteți seta Wait timp până la multe minute care vă plac și atingeți Bine.

Cam asta e tot. După configurarea perioadei de inactivitate, economizorul de ecran va apărea și va trebui să introduceți codul PIN sau parola pentru a-l debloca.

Faceți blocarea automată a computerului după inactivitate prin SecPol

Blocarea automată a computerului după inactivitate

Dacă lucrați la versiunea Windows Pro, puteți utiliza funcția Local Security Policy. Dacă vrei să-l lansezi.

Pasul 1:

Pur și simplu apăsați Tasta Windows + R și tip: secpol.msc și atingeți OK sau apăsați Enter.

Pasul 2:

Îndreptați-vă spre Politici locale > Opțiuni de securitate apoi deplasați-vă în jos și atingeți de două ori Interactive Logon: Machine inactivity limit din lista.

Pasul 3:

Introduceți timpul necesar pentru a se închide Windows 10 după nicio activitate pe computer. După ce se deschide fereastra Limit Properties. Puteți introduce pur și simplu o limită de inactivitate cuprinsă între una și 599940 de secunde. Nu uitați că maximul este de 166 de ore. De asemenea, nu doriți ca numărul de secunde să fie prea mic, deoarece ar deveni iritabil dacă sistemul dumneavoastră se blochează tot timpul.

Pasul 4:

După ce finalizați acest lucru, doriți să vă deconectați de la sesiune sau să reporniți computerul pentru ca modificarea să aibă loc.

Când veniți să verificați câteva secunde de utilizat, deci este bine să utilizați conversiile unității de timp folosind motorul de căutare preferat. De exemplu, 10 minute ar fi 600 de secunde.

Activați Blocarea automată Windows 10 prin registru

Activați Blocarea automată Windows 10 prin registru

După ce executați Windows 10 Home, nu aveți nevoie de niciun acces la instrumentul Local Security Policy. Cu toate acestea, puteți face același lucru și după ce ați piratat Registrul. Dar aceasta este o tehnică pe care numai utilizatorii experimentați o pot încerca. Dacă utilizați Windows 10 Home, probabil că doriți să utilizați trucul Screen Saver.

Notă importantă: Rețineți că setările de reglare din Registry nu sunt pentru utilizatorii fără experiență. Modificarea unui lucru incorect vă poate distruge întregul computer. Înainte de a face modificări în Registry, nu uitați să îl recuperați mai întâi, apoi să creați un punct de restaurare a sistemului și să aveți pregătită o imagine de rezervă completă în cazul în care doriți să faceți backup pentru computer.

Dacă doriți să începeți, apăsați Tasta Windows + R și tip: regedit și atingeți OK sau apăsați Enter pentru a lansa Registry.

Apoi treceți la următoarea cale:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem

Puteți crea apoi o nouă valoare DWORD pe 32 de biți, cunoscută ca InactivitateTimeoutSecs și îi oferă o valoare între 0 sau 599940 – din nou. Deci, acesta este numărul de câteva secunde de inactivitate pe care doriți să le treceți înainte de a vă bloca computerul.

Puteți apoi să vă deconectați de la sesiune sau să reporniți computerul pentru ca setările să intre în vigoare. Dacă doriți să modificați ora, treceți înapoi în InactivitateTimeoutSecs cheie și modificați-o.

Faceți blocarea automată a computerului prin blocarea dinamică încorporată

Blocare dinamică

Blocarea dinamică vă poate ajuta să blocați automat Windows 10 după ce vă îndepărtați. De asemenea, blochează automat computerul cu Windows 10 după ce îți folosești mobilul. Dar când telefonul mobil este conectat la computer prin Bluetooth. Alternativ, atunci când vă îndepărtați de computer cu mobilul. Apoi computerul se va bloca singur. Dar s-ar putea să nu funcționeze corect dacă computerul dvs. nu poate suporta funcția Windows Hello.

Utilizați politica de grup pentru a bloca computerul automat

Utilizați politica de grup - Blocarea automată a computerului după inactivitate

Pasul 1:

Mergeți la Editorul de politici de grup și treceți la următoarea setare:

  • Configurare computer > Setări Windows > Setări de securitate > Politici locale > Opțiuni de securitate.
Pasul 2:

Apoi atingeți de două ori Conectare interactivă: limită de inactivitate a mașinii setare.

Windows verifică inactivitatea unei sesiuni de conectare. Cu toate acestea, atunci când timpul de inactivitate depășește limita de inactivitate, atunci economizorul de ecran va rula, blocând sesiunea.

Furnizați-i o valoare între 1 și 599940 de secunde, salvați și ieșiți.

Utilizați instrumentul terță parte pentru a se bloca automat

smart pc locker pro - Blocarea automată a PC-ului după inactivitate

Smart PC Locker Pro este un instrument gratuit care vă permite să vă blocați cu ușurință computerul Windows. De asemenea, oferă o mulțime de opțiuni de configurare.

Concluzie:

Indiferent dacă mutați traseul simplu sau săpați în computerul dvs., acesta este cel mai bun lucru pe care l-ați configurat atunci când vă îndepărtați de computer și uitați să-l blocați. De asemenea, veți dori să modificați valorile timpului în funcție de situația în care vă aflați. Dar după ce aveți backup-ul de blocare automată, vă va oferi o liniște suplimentară.

Citește și: