CPU-ul este unitatea principală a computerului dvs., indiferent dacă utilizați un Mac sau un Android. Îndeplinește toate sarcinile atunci când joci sau doar navighezi. Dacă sistemul dvs. are mai multe nuclee, atunci poate gestiona mai multe procese în același timp. Va crește semnificativ performanța computerului dvs. Cunoașterea numărului de nuclee din interiorul computerului sau al telefonului mobil vă va ajuta să înțelegeți și să comparați performanța pe diferite dispozitive și hardware.

Deci întrebarea este cum știm numărul de nuclee din interiorul dispozitivelor Windows, Mac, Android sau iOS? Fiecare dintre aceste platforme are un mod diferit și le vom discuta pe toate mai jos. Alegeți sistemul de operare și testați-l acum pe dispozitiv.

Dacă utilizați un computer Windows, atunci există diferite moduri de a afla numărul de nuclee care rulează în interiorul unității CPU. Să aruncăm o privire la câteva dintre ele.

Prima metodă este Gestionar de sarcini metodă. Doar faceți clic dreapta pe bara de activități și selectați Gestionar de sarcini din meniu. Când se deschide, faceți clic pe Performanţă pentru a găsi numărul de nuclee care rulează în interiorul computerului cu CPU Windows.

Asigurați-vă că, dacă aveți mai multe socluri, puteți instala un alt procesor, transformând unitatea într-un server. De exemplu, vechiul meu laptop Lenovo are 2 nuclee cu 1 soclu.

O altă modalitate de a afla numărul de nuclee din interiorul procesorului este software-ul. descarca si instaleaza Software CPU-Z. Vine fără reclame. Cu CPU-Z, veți descoperi numărul de fire de execuție pe care le folosesc nucleele, viteza nucleului și multe altele.

Pentru a găsi numărul de nuclee de pe computerul Windows folosind linia de comandă, pur și simplu deschideți cmd și tastați următoarea comandă:

echo %NUMBER_OF_PROCESSORS%

Găsiți numărul de nuclee din procesorul Mac

Dacă utilizați un MacBook, atunci veți avea nevoie de software sau aplicații diferite pentru a afla despre numărul de nuclee care alimentează laptopurile dvs.

Pentru a găsi numărul de nuclee care rulează în interiorul MacBook-ului dvs., faceți clic pe butonul Logo Apple atunci vei vedea opțiunea ‘Despre acest Mac‘. Faceți clic pe acesta pentru a afișa o fereastră pop-up. Acum, du-te la A sustine filă și faceți clic pe Specificații. Apple vă va redirecționa către o pagină web de pe site-ul lor în loc să afișeze informațiile pe ecran.

Dar dacă căutați mai multe, apăsați tasta Opțiune cheie și du-te la Meniu Apple > Informații de sistem. Aici veți vedea mai multe informații, cum ar fi numărul de nuclee care rulează, CPU, RAM și așa mai departe.

Găsiți numărul de nuclee din procesorul Android

Câte-nuclee-are-procesorul-meu-3

În zilele noastre, smartphone-urile sunt cu adevărat puternice. Înainte de a continua, asigurați-vă că prima aplicație de pe listă este Informații hardware. Deoarece micuța aplicație va aduna toate informațiile despre ce se află sub smartphone-ul tău Android. Pentru a afla numărul de nuclee care alimentează smartphone-ul dvs., veți afla câteva lucruri despre afișaj, procesor, RAM, camere și senzori. Multe informații utile pe un singur ecran bine organizat în file extensibile. Aplicația nu are reclame, dar vine cu o achiziție în aplicație și vă va permite să comparați informațiile hardware de la peste 3500 de smartphone-uri Android.

A doua aplicație este CPU-Z. Aspectul său este mai rafinat, fără o temă întunecată aici. CPU-Z va colecta și afișa câteva informații suplimentare, cum ar fi viteza și performanța de bază individuale.

Găsiți numărul de nuclee din procesorul iOS

Câte-nuclee-are-My-CPU-are-5

iPhone-urile sunt o gamă premium de smartphone-uri și pentru un motiv întemeiat. Arată grozav, funcționează fără probleme. Majoritatea oamenilor nu se confruntă niciodată cu probleme precum încetinirea iPhone-ului sau nevoia de repornire etc. Dacă sunteți interesat să știți despre numărul de nuclee care rulează în interiorul iPhone-ului dvs., descărcați și instalați Aplicația Lirum din App Store.

Faceți clic pe meniul din dreapta pentru a alege Acest aparat sub care veți apăsa pe CPU. Apare un meniu derulant care va partaja câteva informații esențiale despre iPhone-ul tău.

Versiunea simplă a aplicației se poate descărca gratuit, dar dacă sunteți un utilizator avansat și aveți nevoie de funcții mai avansate, cum ar fi capacitatea de a compara informațiile și performanța dispozitivului, versiunea pro vă va costa doar 3,49 USD.

Câte nuclee are dispozitivul meu

Acestea au fost multe aplicații și software pentru a găsi numărul de nuclee care alimentează hardware-ul dvs. Indiferent dacă utilizați un smartphone, dispozitiv Android, iOS, Windows sau MacOS, există o modalitate prin care puteți găsi natura de bază a dispozitivului dvs.

Concluzie:

In speranta! Înțelegi foarte bine. Acestea au fost unele dintre cele mai bune aplicații și software pentru a găsi numărul de nuclee care alimentează hardware-ul dvs. Dar dacă tot întâmpinați vreo dificultate, anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Citește și: Cele mai bune alternative audibile care sunt mai ieftine decât audibile