Avertismentul „IDP.Generic” este un produs secundar al unui model învechit de software antivirus AVG sau Avast. De asemenea, puteți șterge cu ușurință după actualizarea respectivului software. În unele situații, totuși, este un virus uriaș care poate fi șters de pe computer. Înseamnă că ar trebui să luați măsurile adecvate înainte de a vă imagina că avertismentul este un fals pozitiv.

IDP.Virus generic

În acest virus, IDP reprezintă Protecție de detectare a identității. Ne abate atenția că virusul încearcă să fure informații legate de identitățile tale. Cum ar fi datele bancare sau alte detalii confidențiale. Această amenințare poate fi unul dintre două lucruri:

  • Poate fi un simplu +ve fals. Ei bine, înseamnă că software-ul tău antivirus nu poate recunoaște fișierul, așa că este clasificat ca virus atunci când într-adevăr nu este unul.
  • Poate fi un adevărat virus pentru computer, cunoscut sub numele de troian, care este un program cu erori conceput pentru a forța sau a fura bani de la tine sau, de asemenea, să preia controlul asupra computerului.

În unele cazuri în care aparatul dvs. întâlnește un fals pozitiv. Înseamnă că există un fișier generic pe hard disk pe care software-ul antivirus sau alt program nu îl poate recunoaște. Acest lucru se întâmplă și atunci când software-ul dvs. nu poate fi actualizat recent. Software-ul de modă veche nu poate recunoaște cele mai recente tipuri de fișiere. Deoarece îl poate determina să vadă greșit un fișier acceptabil ca o amenințare, deoarece ar putea prezenta un model de cod sau comportament care pare destul de identic cu un virus.

Funcționarea IDP.Generic Virus

Dacă avertismentul nu este un fals pozitiv, computerul primește un virus troian. Troienii funcționează în fundalul mașinii dvs. după ce vă interceptează traficul de internet și e-mailurile sau prin deteriorarea fișierelor computerului sau ambele. Cu toate acestea, virusul IDP.Generic va rula în mod secret în fundal pe sistemul dumneavoastră. Virusul fură informații bancare, parole și multe altele.

Verificați dacă PC-ul dvs. are IDP.Generic Virus -> Cum se face

Problema cu toți virușii troieni este că aceștia sunt construiți pentru a fi tăcuți și vicleni. Singura dovadă pe care o aveți probabil este de la programul antivirus care v-a notificat mai întâi despre potențialele probleme, deși unele site-uri de jocuri vă afișează și un avertisment. De asemenea, nu puteți vizualiza nicio dovadă a unui virus troian, dar este necesar să luați măsuri pentru a șterge această amenințare dacă nu puteți confirma că este doar un fals pozitiv.

Cu siguranță, cineva îți spune că primești un e-mail cu virusul într-un atașament.

Cum am primit virusul IDP.Generic?

Virușii troieni, cum ar fi IDP.Generic, pot pătrunde în computerul sau sistemul dumneavoastră în multe moduri diferite. Probabil ați descărcat un software care conține virusul. Sau ați apăsat pe un link dintr-un e-mail care a descărcat în tăcere aplicații infectate pe computer. Alternativ, sau atingeți un anunț pop-up pe un site web care generează virusul pentru a se lansa pe computerul dvs.

Când se deschide un virus troian, pare o reacție în lanț după descărcarea altor programe cu erori și utilizarea deficiențelor din programele normale, cum ar fi deturnarea programului de e-mail.

Dacă utilizați rețele P2P, site-uri gratuite de găzduire a fișierelor, site-uri freeware pentru a obține descărcări etc., atunci sunteți expuși unui risc mare de a obține un virus sau alți troieni care vă pătrund în computer.

Cum să eliminați acest virus de pe computerul dvs.:

IDP.Generic

Cea mai bună metodă de a șterge software-ul cu erori de pe un computer este să utilizați un program software antivirus puternic, care poate bloca tot felul de amenințări. Acest lucru poate dura multe ore, dar aceste programe oferă cele mai eficiente modalități de a șterge fișierele dăunătoare. Există și alte opțiuni.

Pasul 1:

Datorită posibilității mari ca virusul IDP.Generic să fie doar un fals pozitiv de la un antivirus învechit sau alt program. Puteți actualiza pur și simplu programul antivirus care v-a notificat despre cel mai recent model disponibil. Apoi rulați programul sau scanați din nou. Dacă primiți din nou avertismentul, ar trebui să vă imaginați că nu este un rezultat fals pozitiv și să luați măsuri suplimentare pentru a șterge computerul de virusul real.

Pasul 2:

Avertismentele IDP.Generic pot fi primite și de un model Java învechit de pe computer. Dacă nu ești sigur dacă aceasta este sau nu rădăcina problemelor tale. Apoi ar trebui să ștergeți Java de pe computer și să instalați cea mai recentă versiune completă pentru a vedea dacă aceasta remediază avertismentul.

Pasul 3:

De asemenea, este posibil să ștergeți manual virusul IDP.Generic doar dezinstalând anumite aplicații legate de acesta. Ambii macOS sau Windows au metode clare pentru a dezinstala aplicațiile pe care nu mai doriți să le utilizați.

Când programul cu erori este eliminat, pur și simplu rulați din nou software-ul antivirus pentru a vedea dacă avertismentul mai apare. Acest pas nu este atât de ușor de efectuat, deoarece este posibil să nu știți exact ce program generează avertismentul. Troienii pot infecta și o mulțime de programe, așa că ștergerea unui singur program probabil nu înlătură problema.

Pasul 4:

Dacă încă primiți avertismentul, este posibil să aveți o infecție virală persistentă care generează virusul să revină în mod repetat. Dacă doriți să rezolvați asta, puteți încerca să ștergeți virusul fără a utiliza o aplicație antivirus. Cu siguranță, atât anti-malware, cât și antivirus vor fi necesare pentru a șterge aceste tipuri de infecții.

Dacă problema este pe un dispozitiv mobil, poate doriți să încercați alte metode pentru a șterge virusul de pe Android.

Pasul 5:

Dacă niciunul dintre acești pași nu rezolvă problema. Apoi puteți utiliza System Restore pentru a reveni la punctul anterior de pe computer înainte de a detecta virusul, adică IDP.Generic. Rețineți că pentru a alege o perioadă de timp în care știți că cu siguranță nu puteți face față virusului pe computer.

Cum pot ignora obținerea din nou a virusului IDP.Generic?

Există câteva metode prin care vă puteți reduce șansele de a fi reinfectat cu IDP.Generic sau cu alte programe dăunătoare.

  • Actualizați-vă zilnic software-ul antivirus și protecția împotriva malware. Cei mai noi viruși sunt lansati zilnic, iar un program antivirus puternic și actualizat poate căuta cele mai recente amenințări bazate pe viruși și malware.
  • Nu deschide e-mailul neașteptat. Pe lângă faptul că vă așteptați la un atașament de la cineva prin e-mail, nu îndrăzni să deschideți unul până când nu puteți confirma cu expeditorul că acesta vă trimite într-adevăr fișierul cu bună știință.
  • Aveți grijă după descărcarea de programe noi. Confirmați întotdeauna autenticitatea sursei programelor și aplicațiilor pe care le descărcați.
  • Vizitați site-uri web cunoscute. IDP.generic și alți viruși vă pot infecta computerul prin site-urile web suspecte pe care le puteți introduce din greșeală.
  • Nu atingeți reclamele banner. Când apare un banner pop-up de fiecare dată când navigați pe un site web. Apoi îndurați dorința de a apăsa pe el. Dacă un site vă copleșește cu reclame pop-up, părăsiți imediat site-ul.

Concluzie:

Aici este totul despre Remove IDP.Generic Virus. Indiferent de metodele date pe care le-ați folosit, puteți elimina cu ușurință IDP.Generic. Dacă doriți să împărtășiți orice altceva despre articol, spuneți-ne mai jos. Pentru întrebări și întrebări suplimentare, anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Citește și: