La prima vedere, blocurile de comandă ale Minecraft par cu adevărat complicate de utilizat. Odată ce le cunoașteți, totuși, ele devin un instrument util pentru crearea hărților de aventură sau gestionarea serverelor multiplayer. În acest articol, vom vorbi despre Ce sunt Command Block Minecraft – Cum să îl utilizați. Sa incepem!

Vom explica ce a Minecraft blocul de comandă este, să vă arate cum puteți face un bloc de comandă Minecraft. Și examinați cum puteți utiliza blocurile de comandă Minecraft pentru a face Minecraft și mai bun.

Ce este un bloc de comandă Minecraft?

Un bloc de comandă Minecraft este de fapt un bloc special alimentat de Redstone. Apoi, utilizarea principală a acestuia este de a efectua comenzi presetate ale consolei atunci când o încărcare Redstone o activează. Când primește o încărcare, atunci declanșează comanda încărcată în el.

Principala utilizare a blocurilor de comandă Minecraft este de a oferi jucătorului control asupra comenzilor pe care altfel nu le-ar putea folosi. Asta pentru că blocurile de comandă au puteri la nivel de administrator, astfel încât să poată executa comenzi de consolă pentru oameni fără privilegii de administrator. Aceasta înseamnă că le poți oferi jucătorilor control asupra anumitor lucruri fără a le da putere pe serverul tău.

Acest lucru este foarte bun pentru a îndeplini sarcini ușoare, cum ar fi schimbarea modului de joc curent. Dacă termenul game mode îți face un gol.

Cum putem obține un bloc de comandă Minecraft?

Deoarece blocurile de comandă Minecraft sunt legate de server și, de asemenea, gestionarea jucătorilor. De fapt, ei nu pot mine în lumea jocului.

Dacă doriți să obțineți un bloc de comandă, atunci trebuie să aveți permisiunile potrivite pentru a vă oferi articole. Apoi, deschideți chatul atingând tasta T. Fereastra de chat funcționează ca o consolă în joc; începeți mesajul împreună cu o bară oblică (/) pentru a transforma un mesaj de chat într-o comandă.

Cu chat-ul deschis, trebuie să tastați /give PLAYER_NAME Minecraft:command_block, unde PLAYER_NAME este numele tău.

Este posibil să observați că jocul prezice ce veți tasta atunci când introduceți caractere. Dacă jocul ghicește corect, atunci puteți apăsa tasta TAB pentru a introduce automat ghicitul. Acum că aveți un bloc de comandă în posesia dvs., atunci este timpul să îl utilizați.

Cum putem folosi comenzile Minecraft Command Block

Pentru a utiliza blocul, faceți clic dreapta pe el ca și cum ar fi o masă de crafting. Veți vedea o mulțime de butoane confuze, dar nu trebuie să vă faceți griji pentru acestea chiar acum. Să ne concentrăm pe obținerea blocului de comandă dacă doriți să efectuați o sarcină atunci când acesta primește o încărcare Redstone.

Deschideți o nouă lume Minecraft (Superflat funcționează cel mai bine), asigurați-vă că sunteți în modul Creativ și atingeți / buton. Aceasta este de fapt fereastra de comandă, care este același lucru cu fereastra de chat, cu excepția faptului că te pornește cu un „/”, și orice care începe cu bara oblică este de fapt o comandă. Prima comandă pe care o puteți rula este

/dați @p minecraft:command_block

Să dezvăluim asta acum. Comanda /give pune obiecte în inventarul unui jucător și are două argumente: jucătorul și obiectul de oferit. The @p este o selector de țintă. Selectorul @p selectează de fapt cel mai apropiat jucător. La fel, ai putea folosi și numele de utilizator Minecraft, totuși, dacă rulezi o comandă de pe consolă, vei fi întotdeauna cel mai apropiat jucător. Ceilalți selectori de țintă sunt @a pentru toti jucatorii, @r pentru un jucător la întâmplare și @e le va viza pe toate atunci entitati. Entitățile includ tot ceea ce nu este un bloc, cum ar fi monștri, bulgări de zăpadă, animale și săgeți.

Comanda ar trebui să se execute cu succes și, de asemenea, să vă ofere un nou bloc. Așezați-l oriunde pe pământ pentru a începe asta. Puteți vedea că blocul de comandă indică în direcția în care îl plasați, la fel ca buncărele sau cuptoarele. Acest lucru va fi important mai târziu, de fapt.

bloc de comandă minecraft

Faceți clic dreapta pe bloc (sau utilizați orice cheie pe care o utilizați pentru a accesa mesele de fabricare și cuptoarele) și veți fi întâmpinat împreună cu GUI-ul blocului de comandă.

Butoane | bloc de comandă minecraft

bloc de comandă minecraft

Pare puțin înfricoșător la început, dar nu vă faceți griji pentru asta, toate butoanele alea fac ceva. Butonul care spune Impulse schimbă de fapt tipul de bloc de comandă. Există trei tipuri diferite de blocuri de comandă, aruncați o privire:

  • Impulse, care rulează comenzi pe front crescator a curentului Redstone. Aceasta înseamnă că ori de câte ori sunt alimentați, își vor executa comanda o dată și apoi se vor opri, chiar dacă continuă să fie alimentat. Aceasta este setarea implicită și este singura disponibilă în 1.8
  • Repetați, care rulează comenzi fiecare bifă ei sunt putere. Un tick este la fel ca un cadru, iar mai multe comenzi pot fi executate într-un singur tick, de peste 20 de ori pe secundă.
  • Lanț, care rulează numai dacă blocul de comandă care indică în el și-a executat comanda. Acestea vor rula în ordine, una după alta, într-o singură bifă, deci denumirea „Lanț”.

Butonul care spune Unconditional oprește blocul de comandă să verifice dacă blocul anterior din lanț s-a executat cu succes. Cealaltă variantă, Conditional, rulează numai dacă blocul anterior nu a generat erori.

Butonul care spune Needs Redstone rulează comanda numai dacă blocul de comandă este alimentat efectiv. Cealaltă variantă, Always Active oprește blocul de comandă să verifice dacă este alimentat și presupune doar că este. Această opțiune nu trebuie utilizată cu blocurile de comandă Impulse, deoarece le face inutile.

Mai departe | bloc de comandă minecraft

Ei bine, hai să facem un lanț, primul nostru „script”. Plasați în jos un bloc de comandă în lanț sau, de asemenea, două care se confruntă în primul bloc de comandă de impuls, astfel:

Băieți, trebuie să vă asigurați că setați blocurile de lanț la Always Active. În caz contrar, ar trebui să plasăm blocuri Redstone sau curent, care de fapt ocupă spațiu inutil. Plasați un buton pe blocul de comandă de impuls la începutul lanțului, apoi apăsați-l.

De fapt, nu se va întâmpla nimic. Acest lucru se datorează faptului că încă nu le-am completat împreună cu comenzi! Faceți clic dreapta pe blocul de impuls dacă doriți să îl editați, apoi introduceți o comandă de bază

spune începe

Observați că de fapt nu avem nevoie de o bară oblică în blocurile de comandă. Puteți folosi și unul dacă doriți, dar nu este necesar. The /say comanda preia un argument, text și îl spune și din punctul de vedere al celui care o execută. Dacă îl rulați, atunci se va afișa ca <username> message la fel ca un chat obișnuit. Dacă rulează dintr-un bloc de comandă, atunci va fi [@] message. Alternativ, există /tell. Asta necesită un argument de jucător și /tellraw care este ca /tell cu excepția faptului că ia JSON brut mai degrabă decât text.

Mai departe

De asemenea, puteți completa blocurile de comandă în lanț pentru a scrie mai multe lucruri pentru chat. Se vor executa in ordine, fara intarziere, si in aceeasi bifa. Dacă doriți să le executați cu întârziere, atunci va trebui să le configurați cu repetoare Redstone. Impreuna cu /say, există alte comenzi de bază care fac mai multe lucruri, cum ar fi /give, care oferă articole, /effect. Asta se aplică efecte de poțiune, /setblock și /fill care îți modifică lumea și multe altele. O bază de date mare de comenzi poate fi găsită pe Minecraft Wiki, împreună cu alt conținut util, de asemenea.

Selectoare țintă | bloc de comandă minecraft

Ei bine, @p selectoarele de țintă sunt de fapt mult mai puternice decât par la prima vedere. De exemplu, dacă am vrea să țintăm toate entitățile, am folosi @e, dar dacă am vrea să țintăm doar zombi, atunci am folosi

@e[type=Zombie]

Observați aici, că parantezele de după @e. În interiorul acelor paranteze sunt argumentele selectorului țintă, o listă completă a căreia o puteți găsi pe Minecraft Wiki. The type argument selectează doar entități de un anumit tip, tot acesta fiind Zombie. Dacă am dori să țintim toți zombii în 10 blocuri de blocul de comandă, atunci am folosi

@e[type=Zombie,r=10]

Impreuna cu r fiind un argument de rază. De asemenea, puteți viza după locație, nume, echipă și, de asemenea, scor, printre altele.

Înlănțuirea comenzilor | bloc de comandă minecraft

Să introducem o altă comandă care nu este de fapt ca celelalte. Comanda sa este /execute. Această comandă preia o altă comandă ca intrare și apoi o execută din punctul de vedere al altei entități. Structura lui /execute este, aruncați o privire:

/execută @target XYZ /comandă

Coordonatele X, Y și Z pentru a rula comanda de la. Acest lucru nu contează pentru majoritatea comenzilor, dar contează foarte mult dacă utilizați poziționare relativă. O poziție relativă începe cu ~ și este urmată de un număr pozitiv sau și negativ. Asta indică câte blocuri de la origine, care este notat cu ~ ~ ~. Deci, de exemplu, dacă am fi vrut să alergăm /say ca și cum ar fi vorbit un sătean, putem configura și comanda astfel:

/execută @e[type=Villager] ~ ~ ~ /spune Hei

Această comandă va face apoi să iasă un mesaj către toată lumea, de la fiecare sătean. Acest lucru nu este optim dacă avem mai mult de o persoană sau mai mult de un sătean, așa că haideți să reformatam acea comandă ca:

/execută @a ~ ~ ~ /execută @e[type=Villager,c=1] ~ ~ ~ /spune-i @p Hei

Acesta este mult mai complex decât primul și apoi implică înlănțuirea a două /execute comenzi împreună. Primul /execute a comenzii rulează de fapt pe fiecare jucător. Apoi, cel de-al doilea verifică dacă există exact un sătean în apropiere și apoi îl cere să îi spună celui mai apropiat jucător Hey. Acest lucru asigură de fapt că doar un sătean vorbește de persoană.

Concluzie

Bine, asta a fost tot oameni buni! Sper că vă place acest articol Minecraft cu bloc de comandă și, de asemenea, vă este util. Dă-ne feedback-ul tău despre el. De asemenea, dacă aveți întrebări suplimentare și probleme legate de acest articol. Atunci anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos. Vă vom reveni în curând.

O zi bună!

Vezi și: Ghidul utilizatorului pentru a depana problemele legate de jocurile Minecraft LAN