De fapt, Microsoft Word este cel mai important software de procesare de text din lume. Pentru mulți, este software-ul ales pentru scrierea de propuneri, cotații, contracte și toate celelalte documente de vânzări. Prin urmare, este de înțeles că oamenii doresc să-și adauge rapid și ușor semnătura la sfârșitul acestor documente. Fără măcar bătaia de cap de tipărire, semnare manuală și scanare. În acest articol, vom vorbi despre Cum să inserați semnătura în Word – Tutorial. Sa incepem!

Vestea bună este că adăugarea unei semnături la un document Word este de fapt posibilă. Există, de asemenea, multe funcții care vă fac viața mai ușoară, cum ar fi opțiunea de a include automat mai mult text sub semnătură (cum ar fi numele și adresa tipărite).

Există multe modalități de a adăuga semnătura dvs. la un document Word. De asemenea, puteți adăuga o linie de semnătură pentru o semnătură post-printare, puteți adăuga o semnătură digitală sau, de asemenea, puteți introduce propria semnătură scrisă de mână ca imagine.

Introduceți o linie de semnătură

O linie de semnătură vă oferă dvs. sau altcuiva, împreună cu o locație pentru a semna și un document tipărit. Dacă intenționați să imprimați documentul Word, atunci adăugarea unei linii de semnătură este probabil cea mai ușoară modalitate de a adăuga o semnătură.

Pentru a adăuga o linie de semnătură documentului Word, faceți clic pe Inserare > Linie de semnătură. Această pictogramă este în mare parte inclusă în Text secțiunea din bara de meniu din panglică Word.

În Signature Setup caseta care apare, completați detaliile semnăturii dvs. De asemenea, puteți include numele, titlul și adresa de e-mail ale semnatarului. Acesta poate fi și tu sau altcineva.

De asemenea, puteți da instrucțiuni pentru semnatar. Când sunteți gata, apoi atingeți OK pentru a introduce linia de semnătură.

După ce ați confirmat opțiunile de semnătură, o linie de semnătură este inserată împreună cu o cruce și o linie pentru a indica unde să semnați.

Acum puteți plasa și acesta într-o poziție adecvată în documentul Word. Documentul poate fi apoi semnat în această poziție după imprimare sau dacă ați salvat documentul Word în formatul de fișier DOCX. Apoi, de asemenea, puteți introduce o semnătură digitală în documentul dvs. și în acest moment.

Cum să inserați o semnătură digitală într-un Word

S-ar putea să te gândești că, Aren’t a digital signature and an electronic signature actually the same thing?

Din pacate, nu. Semnăturile digitale sunt mărci digitale criptate, foarte sigure, care necesită un software special și, de asemenea, un certificat digital de la expeditor și destinatar. De fapt, trebuie să achiziționați un certificat de la o companie emitentă.

O semnătură electronică, pe de altă parte, este doar o marcă virtuală adăugată unui document. Cel mai frecvent sub forma unei imagini cu semnătură sau a unui text tastat manual. În funcție de software-ul în care este semnat documentul, semnăturile electronice pot veni împreună cu funcții de securitate suplimentare. Cum ar fi certificatele care includ, de asemenea, ora și data semnăturii. Atât semnăturile electronice, cât și cele digitale sunt legale, sigure și, de asemenea, complet aplicabile.

Dacă doriți să adăugați o semnătură digitală la un document Word, atunci trebuie să urmați acești pași:

 • Mutați cursorul în zona pe care doriți să o semnați în documentul Word.
 • Alege Introduce fila.
 • Selectează Text grup și apoi deschideți Linia de semnătură listă.
 • Atingeți Linia de semnătură Microsoft Office si Configurare semnătură ar trebui să apară caseta de dialog.
 • Introduceți datele corespunzătoare – numele semnatarului, titlul, adresa de e-mail și orice instrucțiuni suplimentare. Și bifați căsuțele dacă este necesar (dacă semnați acestea vor fi detaliile dvs.). Atingeți Bine.
 • Faceți clic dreapta pe câmpul pentru semnătură și introduceți-vă numele sau încărcați și o imagine cu semnătura dvs.

Introduceți o semnătură cu imagine

Dacă preferați să utilizați semnătura scrisă de mână, atunci puteți face o fotografie sau, de asemenea, puteți scana o copie a acesteia și apoi o puteți încărca pe computer. Puteți introduce apoi o imagine a semnăturii dvs. în documentul Word.

introduceți semnătura în word

Atingeți Inserare > Imagini pentru a insera manual imaginea în document. Alternativ, atingeți de două ori pe linia de semnătură și apoi alegeți Select Image pentru a o introduce pe linia de semnătură.

În Insert Pictures caseta de meniu, atingeți From a File și alegeți fișierul imagine cu semnătură. De acolo, atingeți Sign pentru a plasa imaginea pe linia de semnătură.

Când este inserat, fișierul imagine care conține semnătura dvs. va fi inserat deasupra liniei de semnătură.

Cum să inserați o semnătură electronică în Word

Majoritatea oamenilor vor dori să adauge semnături electronice (spre deosebire de semnăturile digitale) la documentele lor. Din fericire, Microsoft Word face acest lucru ușor de realizat. Când îl configurați, durează doar câteva clicuri.

Urmați acești pași simpli de mai jos pentru a adăuga o semnătură electronică documentelor dvs. Microsoft Word:

 • Mai întâi, scrieți de mână semnătura în mijlocul unei bucăți goale de hârtie albă.
 • Scanați semnătura și apoi salvați-o pe computer într-unul dintre următoarele formate de fișier: .bmp, .gif, .png, .jpg.
 • Deschideți fișierul imagine în Microsoft Word atingând Introduce fila și selectând Poze.
 • Faceți clic pe imagine și editați-o folosind Format Instrumente imagine fila.
 • Când ați terminat de editat imaginea, faceți clic dreapta pe imagine și alegeți Salvați ca imagine.
 • Ori de câte ori doriți să adăugați o semnătură electronică unui document. Apoi selectați Introduce și Poze și localizați fișierul de imagine editat, trageți-l și plasați-l în locul potrivit din document.

Dar aplicațiile de la terți?

În timp ce funcționalitatea oferită de Word este solidă, atunci nu oferă atât de multe opțiuni ca alte instrumente. Aplicații terță parte, cum ar fi PandaDoc și DocuSign oferiți o serie de funcții care vă pot face viața mai ușoară. ori de câte ori este vorba de trimiterea sau primirea documentelor.

Luați în considerare următoarele atunci când alegeți să utilizați o aplicație de semnătură:

 • Compatibil pe toate dispozitivele

Microsoft Word are de fapt diferite funcționalități de semnătură pe multe dispozitive și platforme de dispozitive (cum ar fi Apple și Android). Utilizarea unei aplicații vă permite să utilizați aceeași bucată de software împreună cu aceleași caracteristici pe toate dispozitivele dvs.

 • Adaugă un strat suplimentar de securitate

Aplicațiile concepute în mod explicit pentru a semna documente au un strat suplimentar de protecție, cum ar fi crearea instantanee a unui certificat de fiecare dată când un document este semnat. Aceasta include, de asemenea, ora și data la care a fost finalizată semnătura.

 • Transferabil în alte formate

Dacă doriți să trimiteți un document semnat ca PDF, spre deosebire de Microsoft Word de fapt. Apoi, îl puteți descărca și apoi trimite în formatul dorit.

Cum să inserați o semnătură într-un document Word cu PandaDoc

Să vedem cum să adăugați o semnătură electronică la un document Microsoft Word folosind software-ul de semnătură electronică PandaDoc:

 • Conectați-vă la PandaDoc și apoi alegeți New Document buton.
 • Apasă pe Încărcați și trageți și plasați fișierul Word sau alegeți Alegeți un fișier local.
 • Alege Afișează așa cum este buton. Documentul va apărea în editorul PandaDoc.
 • Apasă pe Semnătură din meniul din dreapta pentru a glisa și plasa un câmp de semnătură în document.
 • Selectați caseta de semnătură și apoi atribuiți-vă ca destinatar sau adăugați un contact nou.
 • Faceți semnătura atingând de două ori caseta. De asemenea, puteți încărca o imagine, desena semnătura sau apoi o introduceți manual.
 • Alege Complet butonul și apoi descărcați fișierul în formatul preferat.

Concluzie

Bine, asta a fost tot oameni buni! Sper că vă place acest articol și vă va fi de ajutor. Dă-ne feedback-ul tău despre el. De asemenea, dacă aveți întrebări suplimentare și probleme legate de acest articol. Apoi anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos. Vă vom reveni în curând.

O zi bună!

Vezi și: Cum să adăugați o linie verticală sau orizontală în Microsoft Word