Acum câteva zile vorbeam despre cum să conectați un controler PS4 la un dispozitiv iOS și folosiți-l pentru a reda titluri compatibile. Astăzi trebuie să vorbim despre o temă similară, deși de data aceasta cu comanda unei alte console populare. Pe următoarele linii, voi explica cum să conectați un controler Xbox One la un iPad sau iPhone.

De fapt, procesul nu este foarte diferit de cealaltă comandă. Principala diferență este cum să puneți comanda în modul de asociere, dar este important să luați în considerare și ce control aveți asupra Xbox One, deoarece există două versiuni: una compatibilă și alta nu.

Controlerul meu Xbox One este compatibil cu iOS?

Microsoft a lansat două modele diferite de control Xbox One. Unul are conectivitate Bluetooth, iar celălalt folosește un alt sistem wireless care nu este compatibil cu dispozitivele iOS.

Verificarea dacă comanda dvs. este versiunea Bluetooth este foarte ușoară. Practic, ar trebui să respectați comanda, mai precis uite cum este plasat butonul Xbox pe partea frontală a controlerului.

Dacă este înconjurat de același plastic ca și celelalte butoane din față, va fi compatibil cu iOS. Pe de altă parte, dacă butonul este înconjurat de același plastic, declanșatoarele superioare nu vor fi compatibile.

Cum să joci cu controlerul Xbox One pe iPad și iPhone

Cum se conectează comanda la dispozitivul iOS

Dacă telecomanda are conexiune Bluetooth, puteți continua cu procesul de conectare la dispozitivul iOS. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți următoarele:

  1. Deschide Setări pe iPad, iPhone sau iPod Touch și atinge Bluetooth.
  2. Activați comutatorul opțiunii Bluetooth dacă nu este.
  3. Porniți butonul consolei apăsând butonul Xbox până când vedeți lumina albă.
  4. Apăsați câteva secunde pe butonul de împerechere al comenzii (cel din partea de sus, lângă declanșatoare). Eliberați-l când lumina albă clipește foarte repede.
  5. De îndată ce intri în modul de asociere, dispozitivul iOS ar trebui să îl găsească și să îl afișeze în secțiunea Alte dispozitive din setările Bluetooth.
  6. Atingeți-l (va apărea ca Xbox Wireless Controller) pentru a finaliza conexiunea.

Odată parcurși acești pași, împerecherea se va termina și atât comanda, cât și echipa iOS vor fi gata understand each other.

Din acest moment poți juca cu controlul Xbox la orice joc compatibil cu comenzile consolei. În prezent, lista de titluri nu este foarte mare, dar pe măsură ce se apropie lansarea iOS 13, iPadOS și, mai ales, Apple Arcade (serviciul de abonament la jocuri în stil Netflix), suntem siguri că vom vedea un val de jocuri actualizate. pentru a fi compatibil.

Vezi și:Word pe iPad: Iată cele mai utile 16 comenzi rapide de la tastatură