Vrei să joci FF14 online pe un computer Linux? Final Fantasy 14 Online este unul dintre cele mai bune jocuri de rol multiplayer online concepute de Square Enix. Jocul a fost lansat în 2013 pentru PS4, Windows, PS3 și macOS. Cu toate acestea, se concentrează în jurul caracterului jucătorilor în timp ce aceștia aventurează țara fictivă Eozea, fac echipă cu prietenii, completează misiuni de joc și luptă cu răi din Universul Final Fantasy. În acest articol, vom discuta despre cum să jucați FF14 online pe platforma Linux.

Vă rugăm să rețineți că Final Fantasy 14 Online are nevoie de un abonament lunar pentru a juca jocul. De asemenea, doriți să cumpărați jocul în sine prin Steam pentru ca acesta să funcționeze eficient în Linux. Dacă doriți să puneți mâna pe lansarea Steam a FF14, apasa aici.

Vezi și: Cele mai bune jocuri RPG offline pentru iPhone – Fără WiFi

Joacă FF14 online pe Linux

Modul eficient de a pune în funcțiune Final Fantasy 14 Online pe Linux se realizează cu Steam Play de la Valve. Deoarece este un program care funcționează cu Wine și multe alte aplicații și instrumente pentru a face jocurile video Windows să funcționeze pe Linux. Urmați pașii de mai jos pentru ca FF14 să funcționeze cu Steam Play. Scufundați-vă mai jos pentru a juca FF14 online pe Linux!

Joacă FF14 online

Dacă doriți să rulați FF14 Online în Steam, trebuie să instalați clientul Linux Steam. Lovit Ctrl + Alt + T sau Ctrl + Shift + T pe tastatură pentru a deschide pur și simplu o fereastră de terminal. Apoi, urmați pașii de instalare în linia de comandă pentru a configura clientul Linux Steam pe distribuția dvs.

Ubuntu

sudo apt install steam

Debian

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

sudo dpkg -i steam.deb

sudo apt-get install -f

Arch Linux

sudo pacman -S steam

Fedora

Deoarece nu poartă aplicația Steam în depozitele sale oficiale de software. Dacă doriți să utilizați Steam în Fedora, instalați pur și simplu clientul Steam utilizând pașii Flatpak de mai jos. Scufundați-vă mai jos pentru a juca FF14 online pe Linux!

Vezi și: Cum pot juca jocuri Nintendo Gameboy pe Linux

OpenSUSE

Încercați să utilizați OpenSUSE Linux? Pur și simplu instalați sau descărcați aplicația Steam prin magazinul de aplicații Flatpak, deoarece este, în general, cea mai simplă metodă de a face aplicația să funcționeze.

Flatpak

Dacă doriți să instalați sau să descărcați clientul Steam pe Linux ca Flatpak. Doar asigurați-vă că ați configurat cu succes rularea Flatpak pe computer. Apoi, când rularea Flatpak este activă și rulează, introduceți comenzile de mai jos pentru a face Steam să funcționeze.

flatpak remote-add –if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak instalează flathub com.valvesoftware.Steam

Pasul 2:

Cu ajutorul clientului Linux Steam instalat pe sistemul dvs. Linux, pur și simplu lansați-l. Apoi, mergeți la contul dvs. Steam folosind caseta de dialog de conectare care apare pe ecran.

Pasul 3:

După ce vă conectați cu succes la Steam, trebuie să activați funcția Steam Play în client. Cu excepția cazului în care Steam Play este activat, FF14 nu va funcționa perfect în Linux.

Pasul 4:

Pentru a activa Steam Play, mergeți la Settings, apoi caută Steam Play, și porniți setarea. Asigurați-vă că bifați caseta care spune Enable Steam Play for all titles de asemenea!

Întâmpinați probleme la configurarea Steam Play pe computerul dvs. Linux? Anunțați-ne mai jos!

Pasul 5:

Deoarece Steam Play este activat, acum este timpul să instalați sau să descărcați Final Fantasy 14 pe sistemul dvs. Linux. Dacă doriți să faceți acest lucru, adăugați pur și simplu Library butonul și apoi atingeți-l cu mouse-ul.

Când intri în Library secțiune, căutați caseta de căutare, introduceți FINAL FANTASY XIV Online, și loviți introduce cheie.

Pasul 5:

Apăsați pe FINAL FANTASY XIV Online în rezultatele căutării pentru a accesa pur și simplu pagina Bibliotecă a FF14. Apoi, specificați albastrul INSTALL butonul pentru a începe instalarea sau descărcarea jocului pe computerul dvs. Linux.

Pasul 6:

Cu Final Fantasy 14 instalat pe computerul tău Linux prin Steam. Pur și simplu atingeți verde PLAY butonul pentru a porni lansatorul de joc.

Pasul 7:

Când deschideți lansatorul de joc. Vă puteți conecta apoi la contul dvs. și permiteți actualizarea lansatorului. Cu toate acestea, lansatorul trebuie să fie actualizat, altfel nu va funcționa pe Linux.

Când îl actualizați cu succes. Puteți apoi să părăsiți lansatorul și apoi să îl părăsiți. Apoi, du-te la o fereastră de terminal după ce ai lovit Ctrl + Alt + T sau Ctrl + Shift + T de pe tastatură și apoi deschideți fișierul de configurare al lansatorului folosind comenzile de mai jos.

cd ‘~/.steam/steam/steamapps/compatdata/39210/pfx/drive_c/users/steamuser/My Documents/My Games/FINAL FANTASY XIV – A Realm Reborn/’
nano -w FFXIV-BOOT.cfg

Pasul 8:

Acum puteți vizualiza fișierul de configurare și puteți modifica Browser din 2 la 1, Apoi, modificați CutsceneMovieOpening din 0 la 1. Când editările sunt terminate, apăsați Ctrl + O a salva, și Ctrl + X să părăsesc editorul.

Pasul 9:

Reveniți la Steam și apoi apăsați pe verde PLAY butonul pentru a porni a doua oară lansatorul. Conectați-vă, apoi permiteți instalarea sau descărcarea jocului.

Vă rugăm să rețineți că jocul de bază pentru Final Fantasy 14 Online este larg. Întregul proces de descărcare sau instalare va dura prea mult timp, așa că aveți răbdare.

Când lansatorul a terminat de instalat jocul, atingeți butonul pentru al porni. Bucurați-vă!

Depanare

Deoarece instrumentele de compatibilitate ale Steam Play sunt foarte avansate, nu ar trebui să existe nicio problemă în timpul executării Final Fantasy 14 Online. Cu toate acestea, dacă întâmpinați probleme cu jocul, verificați ProtonDB. Veți putea găsi diverse metode de a juca FF14 online pentru a-l face să funcționeze corect pe Linux.

Concluzie:

Sper că acum puteți înțelege cum să jucați FF14 online pe Linux. Dacă doriți să împărtășiți ceva despre acest ghid, spuneți-ne mai jos!

Citește și: