În unele cazuri, AirPod-urile pot suferi probleme și pot cauza deconectări aleatorii ale iPhone, iPad, iPod Touch sau Apple Watch cu care sunt sincronizate.

Aceste deconectări și conexiuni accidentale sunt extrem de enervante, mai ales dacă sunt foarte frecvente deoarece fac căștile wireless complet inutile.

Din fericire, există o metoda foarte usoara de aplicat care rezolva de obicei aceasta problema și pe care le explicăm în rândurile următoare.

Verificări anterioare

Înainte de a explica metoda care rezolvă de obicei deconexiunile aleatoare ale AirPod-urilor, ar trebui să faceți câteva verificări pe dispozitivele dvs.:

  • Verificați dacă bateriile atât ale AirPod-urilor, cât și ale cutiei lor au încărcătură suficientă.
  • Asigura-te ca Bluetooth este activ pe iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch sau dispozitivul pe care îl utilizați.
  • Aveți AirPod-urile și dispozitivul iOS din apropiere.
  • Verificați că AirPod-urile și cutia lor sunt in stare buna și nu au suferit nicio pagubă fizică.

Metoda pe care o vom explica este capabilă să rezolve erorile cauzate de software, dar dacă există o deteriorare fizică a dispozitivului este probabil ca problema să fie hardware și în acest caz, soluția este să mergeți la un service tehnic autorizat pentru revizuire .

Cum să remediați AirPod-urile care sunt deconectate continuu

Odată ce au fost efectuate verificările anterioare, acum le puteți urma pași pentru a preveni deconectarea continuă a AirPod-urilor de pe iPhone, iPad sau Apple Watch.

Iată ce ar trebui să faci:

1. Faceți echipa iOS să uite de AirPods

Pentru a face acest lucru trebuie să accesați SetăriBluetooth apoi atingeți pictograma albastră care apare lângă numele căștilor.

În cele din urmă atingeți butonul Omite dispozitivul astfel încât configurația AirPod-urilor să fie eliminată de pe iPhone, iPad sau iPod Touch.

2. Reporniți iPhone, iPad, iPod Touch sau Apple Watch

Al doilea pas al procesului este repornirea dispozitivului iOS. Pentru a face acest lucru, este cel mai ușor de accesat SetăriGeneral și selectați opțiunea Opriți. În cele din urmă, glisați Slide Control a opri și așteptați câteva secunde pentru ca terminalul să se oprească complet.

Odată oprit, apăsați butonul de pornire din partea laterală a terminalului, așteptați ca iOS să fie din nou disponibil și deblocați computerul în mod normal.

ceas-măr

În cazul ceasului, cel mai direct mod de a reporniți un Apple Watch este să apăsați în continuare cele două butoane fizice ale dispozitivului în același timp până când pe ecran apare logo-ul Apple și apoi să așteptați ca watchOS să pornească din nou.

3.- Restabilește AirPod-urile la starea din fabrică

Cum să remediați AirPod-urile de la deconectarea de la iPhone, iPad sau Apple Watch

La restaurați AirPod-urile, primul lucru de făcut este să le ții în carcasă și să țină capacul închis cel puțin 15 secunde.

Odată trecut acest timp, deschideți capacul cutiei și apăsați în continuare butonul de pe spate până când lumina clipește de câteva ori în portocaliu. Odată ce procesul este terminat, lumina va clipi albă.

4.- Sincronizați din nou AirPod-urile

Odată ce procesul de restaurare este finalizat, aduceți AirPod-urile pe iPhone, iPad sau iPod Touch și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a asocia din nou setul cu cască și dispozitivul iOS.

După efectuarea acestor pași AirPod-urile ar trebui să revină la funcționarea normală și opriți deconectarea continuă.

Sincronizați din nou AirPod-urile

De asemenea, amintiți-vă că unul dintre motivele pentru care AirPod-urile sunt deconectate de la alte echipamente este că nivelul bateriei lor este foarte scăzut sau este deloc epuizat. Din acest motiv, este foarte recomandat să vă verificați încărcarea, fie din widgetul Centrul de notificări al iPhone, iPad sau iPod Touch, prin deschiderea carcasei din apropierea dispozitivului cu care sunt sincronizate căștile, fie în meniul Bluetooth din Bara de meniu din în cazul în care căștile sunt sincronizate cu un Mac.

Dacă ați încercat cu instrucțiunile din acest tutorial să remediați AirPod-urile care sunt deconectate și conectate continuu și problema persistă, recomandarea noastră este să mergi la service tehnic. Probabil că există o defecțiune a software-ului care trebuie revizuită de tehnicieni de specialitate.

Sunteți interesat de mai multe lucruri ca acestea, apoi vizitați blogul nostru la AppleForCast. Vă rugăm să lăsați un comentariu mai jos despre experiența dvs. cu noi și dacă acest articol este util sau nu, ne vom asigura că vă răspundem cât de repede putem.