Doriți să remediați blocarea Gboard pe Android și iOS? Gboard este aplicația de tastatură Google care este disponibilă atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru iOS. Gboard-ul înlocuiește tastatura implicită și vă permite să obțineți acces la mai multe funcții Google de la noua tastatură Gboard. După ce ați folosit această aplicație, probabil că ați descoperit că Gboard nu funcționează în anumite situații.

Cu siguranță, tastatura aplicației Gboard s-ar putea bloca brusc, nu se poate încărca complet și așa mai departe. Dacă întâmpinați orice fel de problemă cu acesta, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a rezolva problema și pentru a face Gboard să funcționeze eficient.

Așadar, iată un ghid detaliat despre cum puteți remedia aplicația Gboard care se blochează pe dispozitivul dvs. mobil.

Cum să remediați blocarea Gboard pe Android

Dacă Gboard continuă să se blocheze sau nu funcționează pe dispozitivul tău mobil, nu te îngrijora, suntem aici pentru a te ajuta:

Reporniți dispozitivul mobil

Multe aplicații și procese rulează în fundal pe dispozitivul tău mobil în orice moment. Cu siguranță, unele dintre aceste procese se opresc în calea funcționalității Gboard și asta provoacă funcționarea defectuoasă a aplicației.

Cel mai bun truc pentru a remedia aceste probleme pe mobil este să reporniți telefonul. Repornirea repornește toate aplicațiile și procesele care se execută pe mobil și permite telefonului să se repare singur.

Pur și simplu atingeți butonul de pornire și alegeți repornire pentru a reporni telefonul Android. Foarte simplu sau direct.

Ștergeți fișierele cache ale tastaturii

La fel ca multe alte aplicații, Gboard utilizează fișiere cache, astfel încât să vă poată servi mai rapid după ce stochează elementele necesare în aceste fișiere. Cu toate acestea, fișierele cache devin motivul pentru care Gboard nu funcționează pe Android. Ștergerea acestor fișiere de pe mobil ar trebui să rezolve problema pentru dvs.

Cache-ul permite, de asemenea, aplicațiilor dvs. să reacționeze și să funcționeze mai rapid după salvarea datelor și a programelor pe care le utilizează frecvent pe computerul local. Cu siguranță, noi actualizări sunt lansate, dar aplicația dvs. se face vinovată de încă folosirea memoriei cache, ca urmare, prăbușirea aplicației.

Pasul 1:

Mergeți la Setări și atingeți Aplicații.

Pasul 2:

Deplasați-vă în jos până când vedeți Gboard. Atingeți-l.

Pasul 3:

În interiorul aplicației, alegeți Stocare pentru a vedea informațiile despre datele din cache.

Pasul 4:

După cum puteți vedea, memoria mea cache este de 43 MB. Atingeți butonul Clear Cache pentru a elimina memoria cache. Acest lucru va forța aplicația să instaleze datele noi și actualizate de pe server.

Dezinstalați actualizările

Ei bine, aplicațiile sunt actualizate frecvent din mai multe motive. Caracteristici noi, rezolvarea erorilor, securitatea, corecțiile și așa mai departe. Cu siguranță, acest lucru duce la probleme de incompatibilitate. Cu toate acestea, o nouă actualizare poate rupe sau bloca aplicația.

Pasul 1:

Mergeți la Setări

Pasul 2:

Apoi apăsați pe Aplicații.

Pasul 3:

Încă o dată, găsiți Gboard și atingeți-l.

Pasul 4:

Atingeți cele trei puncte verticale situate în partea dreaptă sus a ecranului pentru a vedea opțiunea Dezinstalare actualizări. Fă-o.

Ștergeți partiția cache în modul de recuperare

Partiția cache de pe mobil salvează fișierele de sistem temporare. Dacă există o problemă cu oricare dintre aceste fișiere, aceasta face ca Gboard să nu funcționeze pe mobil. Din fericire, puteți șterge datele de pe această partiție și puteți șterge fișierele de conflict de pe dispozitiv.

Acest lucru nu poate modifica modul în care funcționează aplicația Gboard sau modul în care funcționează mobilul dvs.

Pasul 1:

Reporniți dispozitivul mobil în modul de recuperare.

Pasul 2:

Pe ecranul principal al modului de recuperare, faceți clic pe opțiunea care spune Ștergeți partiția cache.

Dezinstalează aplicația

Aplicația ta se comportă ciudat. Înseamnă că necesită mai multe resurse decât să-ți faci mobilul să acționeze lent și amuzant. Deci trebuie să dezinstalați copilul, mă refer la aplicație.

Nu uitați să nu dezinstalați Gboard din meniul de setări, deoarece este o aplicație Google. Cu toate acestea, Google nu-i place după ce îi dezinstalați lucrurile. Mergeți la Magazinul Play, căutați Gboard și deschideți-l.

Veți vedea apoi opțiunea Dezinstalare. Apoi vedeți opțiunea Deschidere și nu Actualizare. Aceasta înseamnă că nu folosesc cel mai nou model, care ar putea cauza toate problemele în primul rând. Înainte de a dezinstala, încercați să actualizați Gboard și vedeți dacă aceasta rezolvă problema.

Dacă doriți să dezinstalați, apăsați pe Dezinstalare și confirmați. Când Gboard-ul continuă să se prăbușească, aruncați-vă mai jos.

Reinstalați tastatura Gboard

Dacă încă vă confruntați cu problema, ultima soluție este să eliminați aplicația Gboard și să o reinstalați din Magazinul Play. Acest lucru va șterge aplicația și fișierele asociate cu aceasta. Dacă au existat fișiere care intra în conflict cu aplicația, aceasta o va șterge pentru tine.

Pasul 1:

Inițial, instalați sau descărcați aplicația secundară pentru tastatură din Magazinul Play atunci când Gboard este singura tastatură pe care o aveți.

Pasul 2:

Mutați la Setări > Sistem > Limbi și introducere > Tastatură virtuală pe mobil și faceți clic pe Gestionați tastaturile.

Pasul 3:

Activați comutatorul pentru aplicația de tastatură nou instalată.

Pasul 4:

Îndreptați-vă spre Setări și faceți clic pe Aplicații și notificări urmată de Gboard.

Pasul 5:

Click pe Dezinstalează pentru a șterge aplicația de pe mobil.

Pasul 6:

Lansați Magazin Play, cauta Gboardși instalați-l pe mobil.

Aplicația Force Stop

La fel ca un copil încăpățânat, Gboard a decis să nu te asculte și să creeze o problemă. Deci depinde de tine să-i arăți cine este adevăratul șef. Cu toate acestea, închiderea aplicației nu poate face truc aici.

Dacă doriți să opriți forțat aplicația Gboard. Apoi veți reveni la Setări -> Aplicații -> Gboard. Aici veți găsi butonul Forțare oprire situat în partea dreaptă sus a ecranului dvs. de afișare. Atinge OK pentru a confirma.

Activați tastatura în setare

Iată un alt truc care uneori funcționează. Hai să încercăm. După ce instalați o nouă aplicație pentru tastatură, trebuie să o porniți în Setări.

Pasul 1:

Mergeți la Setări și alegeți Limbă și introducere.

Pasul 2:

Alegeți tastatura curentă. În funcție de versiunea dvs. de mobil, puteți vizualiza tastatura virtuală aici.

Pasul 3:

În meniul pop-up, alegeți Alegeți tastaturi pentru a vedea toate aplicațiile pentru tastatură pe care le-ați instalat. S-ar putea să fii uimit să vezi unele aplicații despre care nu știai că au tastatură încorporată.

Iată ce recomand. Opriți toate tastaturile, inclusiv Gboard. Apoi porniți aplicația Gboard și vedeți dacă acordarea atenției cuvenite ajută aplicația dvs. să se simtă specială și să se comporte!

Gboard trebuie să fie dezactivat, deoarece aceasta este aplicația dvs. implicită și nu poate fi dezactivată decât dacă porniți una diferită.

Reporniți mobilul în modul sigur

Acesta este greu sau dificil și trebuie să repetați întregul proces de câteva ori înainte de a reuși. Procesul poate fi destul de diferit, bazându-se pe marca și versiunea telefonului mobil. Folosesc un OnePlus.

Pasul 1:

Dacă doriți să porniți telefonul mobil în modul sigur, apăsați inițial butonul de pornire și dezactivați telefonul.

Pasul 2:

Acum, reporniți-l după ce țineți apăsat butonul de pornire.

Pasul 3:

Când începe procesul de pornire, apăsați și mențineți apăsat butonul de sus și de jos împreună și continuați să le apăsați până când mobilul este pornit complet.

Pasul 4:

După deblocare, ar trebui să vizualizați modul sigur în colțul ecranului dvs. de afișare.

Verificați dacă Gboard funcționează perfect sau nu. Dacă nu, poate că una sau aplicațiile instalate recent cauzează probleme. Inițial, dezinstalați toate aplicațiile de la tastatură. Dacă problema persistă, dezinstalați aplicațiile instalate una câte una. Când problema persistă, aruncați-vă mai jos.

Resetare din fabrică

Nu recomand acest lucru până când nu este cu adevărat important și nu pot cere cititorilor mei să se încurce cu el. Dar, cu siguranță, nu ai de ales.

Pasul 1:

Mergeți la Setări și deplasați-vă în jos pentru a alege Backup și resetare.

Pasul 2:

În interior, ar trebui să vizualizați opțiunile legate de backup și resetarea. În mod implicit, toate setările și datele aplicației dvs. sunt recuperate pe serverele Google. Alegeți Resetare toate datele.

Pasul 3:

Aici, veți alege Resetarea telefonului pentru a face o ștergere tare care va elimina totul de pe mobil.

Totul este gata!

Cum să remediați Gboard-ul continuă să intre în conflict pe iOS (iPhone/iPad)

Aplicația Gboard poate intra în conflict și pe dispozitivele bazate pe iOS. Procedura de mai jos vă va ajuta să rezolvați aceste probleme pe un dispozitiv iOS.

Gboard se prăbușește pe Android

Rezolva null Lângă Gboard

Daca vezi null situat lângă Gboard în lista de tastaturi, re-adăugarea tastaturii la listă va rezolva problema pentru tine.

Pasul 1:

La început, lansați Setări aplicație, dați clic pe General, și alegeți Tastatură.

Pasul 2:

Click pe Tastaturi.

Pasul 3:

Alege Editați | × situat în colțul din dreapta sus și faceți clic pe semnul roșu împotriva Gboard. Apoi faceți clic pe Șterge pentru a șterge tastatura.

Pasul 4:

Click pe Adăugați o tastatură nouă.

Pasul 5:

Alege Gboard din lista. Când Gboard-ul continuă să se prăbușească, aruncați-vă mai jos.

Închide Allow Full Access Opțiune

Dacă doriți să accesați toate funcțiile pe care le oferă Gboard, doriți să îi oferiți acces complet pe dispozitivele dvs. iOS. Cu siguranță, dacă permiteți Gboard să ruleze toate funcțiile, provoacă blocarea tastaturii și alte probleme.

De asemenea, puteți dezactiva opțiunea care îi oferă acces complet și care rezolvă că Gboard nu funcționează pentru dvs.

Pasul 1:

Mutați la Setări > General > Tastatură > Tastaturi și faceți clic pe Gboard.

Pasul 2:

Dezactivați opțiunea care spune Permiteți accesul complet.

Nu trebuie să accesați toate funcțiile Gboard, dar tastatura dvs. va funcționa foarte bine.

Faceți din tastatura dvs. implicită

Dacă este tastatura secundară, o puteți seta ca tastatură implicită pentru a vedea dacă aceasta rezolvă problema.

Pasul 1:

Mutați la Setări > General > Tastatură > Tastaturi și faceți clic pe Editați | × în colțul din dreapta sus.

Pasul 2:

Apoi puteți trage Gboard din listă și puneți-l în fruntea listei.

Concluzie:

Aici este totul despre Gboard Keeps Crashing On Android & iOS. Este de ajutor? Cum funcționează Gboard pe dispozitivele tale mobile? Dacă doriți să împărtășiți orice altă metodă sau sfaturi referitoare la articol, spuneți-ne mai jos. Pentru întrebări și întrebări suplimentare, anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Citește și: