Windows Pogreške su u osnovi dvije vrste, one koje ne čine mnogo štete, a one koje zapravo ne dopuštaju korisnicima da se prijave. Postoje pogreške koje sprječavaju korisnike da pokrenu bilo koju aplikaciju kao što je “Druga instanca je pokrenuta”. Dakle, što je pogreška “Pokreće se druga instanca” i zašto se pojavljuje u Windowsima? Dakle, u ovom ćemo članku govoriti o drugoj instanci je pogreška pri pokretanju u sustavu Windows – popravi. Započnimo!

Pa, ako neko vrijeme koristite Windows operativni sustav, možda znate da je i operativni sustav pun bugova. Prilično smo sigurni da ste se jednom u životu suočili s Windows BSOD pogreškama, zar ne? Međutim, Microsoft je brz u izdavanju ažuriranja u kojima zapravo ispravlja prethodne greške.

Drugi primjer je Pogreška u radu u sustavu Windows – popravi

Druga instanca je Pogreška u radu u sustavu Windows 10 zapravo je uznemirila dosta korisnika. Uglavnom se ova pogreška pokreće kada pokrenete jednu ili više određenih aplikacija na računalu. Ovdje vam nudimo rješenja za ispravljanje ove pogreške na vašem računalu.

Deinstalirajte Ad-Aware Web Companion

Prema mnogim korisnicima, ovaj se problem pojavljuje svaki put kada se Windows 10 pokrene, a čini se da je krivac zapravo Ad-Aware. Ovo je solidan anti-špijunski alat, međutim, kao i većina drugih sigurnosnih alata, također dolazi s Web Companionom.

Korisnici su izvijestili da Web Companion uzrokuje Druga instanca je u osnovi pokrenuta pogreška, a jedini način da riješite ovaj problem je u osnovi deinstalirati aplikaciju.

Da biste to učinili, samo trebate slijediti ove jednostavne korake:

 • Dodirnite Windows tipka + I kako biste otvorili aplikaciju Postavke.
 • Zatim se uputite prema Sustav odjeljak, a zatim odaberite Aplikacije i značajke.
 • Pojavit će se popis svih instaliranih aplikacija. Odaberi Web Companion aplikaciju i pritisnite Deinstaliraj gumb kako biste ga izbrisali. Ako ne možete pronaći ovu aplikaciju, možda ćete morati izbrisati Ad-Aware kako biste zapravo riješili problem.

Korisnici su također izvijestili da uklanjanje Ad-Aware Web Companion zapravo rješava problem. Međutim, moramo napomenuti da gotovo svaki drugi alat također može uzrokovati pojavu ove pogreške. Ako problem i dalje postoji, ili ako vi uopće ne koristite Ad-Aware. Tada ćete možda morati sami pronaći problematičnu aplikaciju i također je izbrisati.

Zaustavite problematične procese

Korisnici su izvijestili da se ovaj problem javlja svaki put kada pokušaju instalirati softver AutoCAD. Čini se da je ovaj problem u osnovi uzrokovan drugim AutoCAD procesom koji se izvodi u pozadini. Dakle, da biste riješili problem, taj proces zapravo morate zatvoriti.

Ovo je vrlo jednostavan postupak, a vi to možete učiniti pomoću upravitelja zadataka. Kako biste zatvorili problematični proces, morate učiniti sljedeće:

 • Dodirnite Ctrl + Shift + Esc kako biste otvorili Task Manager.
 • Kad god Upravitelj zadataka počinje, a zatim krenite prema Procesi karticu i potražite bilo koji AutoCAD proces. Kliknite desnom tipkom miša, a zatim odaberite Završi zadatak iz izbornika. Sada ponovite ovo za sve AutoCAD procese.
 • Nakon što završite sve problematične procese, samo zatvorite Upravitelj zadataka a zatim provjerite je li problem riješen ili ne.

Morate imati na umu da ovaj problem također može utjecati na gotovo svaku aplikaciju, a ne samo na AutoCAD. Stoga se pobrinite da zatvorite više instanci problematične aplikacije i provjerite rješava li to problem ili ne.

Ponovno pokrenite svoje računalo

Ako vi primate poruku o pogrešci “Pokreće se druga instanca” čak i nakon što zatvorite pozadinski proces. Zatim morate ponovno pokrenuti računalo. Jednostavno ponovno pokretanje također može popraviti većinu pogrešaka sustava Windows koje također uključuju Druga instanca koja je pokrenuta. Dakle, prije nego što slijedite sljedeće metode, svakako ponovno pokrenite računalo i provjerite nastavlja li se pogreška ili ne. Ako i dalje dobivate poruku o pogrešci nakon ponovnog pokretanja, samo slijedite sljedeće metode.

Ponovno instalirajte problematičnu aplikaciju

Prema nekim korisnicima, Drugi primjer je trčanje pogreška koja se pojavljuje kad god pokušaju pokrenuti određenu aplikaciju. Većina korisnika izvijestila je da se pogreška pojavljuje kad god pokušaju pokrenuti određenu igru ​​na svom računalu.

Ako vi imate ovu pogrešku zajedno s bilo kojom igrom ili aplikacijom. Zatim preporučamo da ga u potpunosti ponovno instalirate. Nakon što ponovno instalirate problematični softver, samo provjerite je li problem riješen ili ne.

Izradite novi korisnički račun

Pa, ako možete pronaći problematičan softver ili proces povezan s porukom o pogrešci “Druga instanca radi”. Tada ne morate kreirati novi korisnički račun. Ali, ako vi ne možete pronaći problematičan proces ili softver. Zatim također možete stvoriti novi korisnički račun za Windows 10. Na taj način ćete dobiti poseban račun. I zato što novi korisnički račun neće imati poveznicu sa starim. Nećete dobiti ni poruku o pogrešci “Druga instanca je pokrenuta”.

druga instanca je pokrenuta

Promijenite vrstu pokretanja usluge radne stanice

Korisnici su to prijavili Još jedna instanca je pokrenuta pogreška se pojavljuje kad god zapravo pokušaju instalirati ažuriranja za određene Adobe proizvode.

Zapravo se čini da je ova pogreška povezana s uslugom Workstation u sustavu Windows 10. A da biste je popravili, morate promijeniti postavke te usluge. Da biste to učinili, samo trebate slijediti ove korake:

 • Dodirnite Windows tipka + R kako biste otvorili dijaloški okvir Pokreni. Samo uđi usluge.msc a zatim dodirnite Unesi ili kliknite u redu

druga instanca je pokrenuta

 • Usluge sada će se također pojaviti prozor. Sada locirajte Radna stanica uslugu i dvaput je dodirnite da biste otvorili njezina svojstva.
 • Morate biti sigurni da Vrsta pokretanja je postavljeno na Automatski.
 • Zatim provjerite Status usluge. Ako nije postavljeno na Trčanje, tada morate pokrenuti uslugu dodirom na Početak dugme.
 • Nakon što promijenite Vrsta pokretanja i pokretanje usluge. Sada morate dodirnuti Prijavite se i OK redom za spremanje promjena.
 • Morate zatvoriti Usluge prozoru, a zatim pokušajte ponovno instalirati aplikaciju.

Zaključak

U redu, to je bilo sve ljudi! Nadam se da vam se ovaj članak sviđa i da će vam također biti od pomoći. Dajte nam svoje mišljenje o tome. Također ako imate dodatnih pitanja i problema vezanih uz ovaj članak. Zatim nas obavijestite u odjeljku za komentare u nastavku. Javit ćemo vam se uskoro.

Ugodan dan!

Također pogledajte: Različiti načini za ispravljanje pogreške ERR_NAME_NOT_RESOLVED Chrome