Vil du fikse DX11 Feature Level 10.0-feilen? Fortnite er et fantastisk og mest populært online Battle Royale-spill som du kan spille på PlayStation 4, Windows, Xbox One, Android, iOS, Nintendo Switch, Macintosh-plattformer. Etter den nylige oppdateringen ble Fortnite-spillet buggy, og noen PC-spillere opplever problemer enten mens de utfører Operation Payload-modus eller matchmaking. Nå mottar noen av spillerne Fortnite PC Error DX11 Feature Level 10.0 som kreves for å kjøre motoren.

Vel, den angitte feilen gir noen problemer med DirectX 11 (DX11) funksjonsnivå 10.0 eller høyere. På en enkel måte kan datamaskinen din være utdatert eller DirectX-modellen er utdatert, det er derfor den ikke kan kjøre det grafikkintensive spillet ordentlig. For det meste skjer det når PC-en din ikke har nok Direct3D Hardware Feature Level-modell som er nødvendig av spillmotoren.

Se også: Ulike måter å fikse Kan ikke kommunisere ved hjelp av SSL-feil

DirectX Intro:

DirectX er en samling av applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (API) utviklet av Microsoft for å håndtere ulike oppgaver knyttet til spillmultimedia og programmering på alle Microsoft-tilknyttede plattformer. Det er samlingen av APIer som gir DirectX-kompatible programmer med maskinvareakselerert multimediestøtte. Det gir midler for et program (spill eller andre apper) til å tilpasse parameterne og vise maskinvaren din for å gi en god opplevelse. For å fikse DX11 Feature Level 10.0-feil, dykk ned nedenfor!

DirectX Runtime vs Direct3D maskinvarefunksjonsnivå

Mange brukere forvirrer DirectX kjøretid miljøet ved hjelp av Direct3D maskinvarefunksjonsnivå. DirectX Runtime forklarer imidlertid DirectX-modellen som operativsystemprogramvare kan støtte. Alternativt kan Direct3d maskinvarefunksjonsnivå forklarer støtten som videomaskinvaren (GPU) gir.

Med dette i tankene, betyr det ikke at det nye DirectX runtime-miljøet er installert på datamaskinen at maskinvaren kan støtte Direct3D maskinvarefunksjonsnivå 10.0. Dessuten, hvis Windows-modellen din kan håndtere de nye DirectX API-ene, støtter sannsynligvis ikke GPU-kortet det nødvendige funksjonsnivåer. Dette er tilfellet med integrerte eller eldre GPUer.

Finn ut om DirectX er installert eller ikke

Hvis du har Windows 10, DirectX 12.0 kjøretid ble installert automatisk med OS. Men hvis du vil bruke de nye DirectX APIene, må GPU-kortet ditt støtte dem.

Hvis du vil bekrefte dette og bare sjekke hvilken DirectX-modell som er kompatibel med operativsystemet ditt. Du ønsker å utføre DirectX diagnoseverktøy (dxdiag). Det innebygde Windows-verktøyet kan også nås på alle Windows-varianter ved å åpne en Kjør-boks (Windows-tast + R) og skriving dxdiag.

Du kan også sjekke DirectX-kjøretidsmodellen under Systeminformasjon i System fanen.

Hvis du vil sjekke om GPUen din støtter de nødvendige funksjonsnivåene. Gå deretter over til Vise fanen under Drivere. Sjekk deretter hvilken Funksjonsnivåer støttes av grafikkortet ditt.

Hvis du finner det funksjonsnivå 10_0 (10.0) vises ikke blant Funksjonsnivåer oppføringer i DirectX diagnoseverktøy, er det ett av følgende tilfeller:

Trinn
 • Grafikkortet ditt (GPU) kjører med utdaterte drivere som må oppdateres. Med mindre PC-en din tilbyr en driver som veileder grafikkmaskinvaren om hvordan du setter opp det respektive funksjonsnivået. Det vil imidlertid ikke vises i DirectX Diagnostic Tool.
 • Operativsystemet ditt trenger en ekstra plattformoppdatering. Det gjelder kun for brukere av Windows 7 og XP.
 • Grafikkortet ditt er ikke kompatibelt med Funksjonsnivå 10.0. I denne situasjonen vil den aktuelle løsningen være å kjøpe et nytt grafikkort (GPU).

Husk at DirectX har bakoverkompatibilitet. Så hvis du har DirectX 12, bør alle tidligere kjøretidsdistribusjoner være tilstede på PC-en din. Det samme gjelder DirectX 10 og DirectX 11. For å fikse DX11 Feature Level 10.0-feil, dykk ned nedenfor!

Vel, noen eldre spill vil ha eldre DirectX APIer som er foreldet på Windows 10, og du kan finne dem på DirectX 9.0c eller lavere. I denne situasjonen vil du installere eller laste ned den aktuelle distribusjonen for å kjøre programmet. Selv om den nye DirectX-varianten er 12.0, avhenger de aller fleste spill fortsatt sterkt av funksjonsnivåer implementert med DirectX 10-kjøring.

Se også: Ulike måter å fikse Netflix-feil M7362 1269 på

Slik fikser du DX11 feature level 10.0 is required to run the engine Feil

problemer og rettinger

Hvis GPUen din støtter det nødvendige Direct3D-funksjonsnivået, bør du ha de nødvendige komponentene for å kjøre appene. Men hvis du fortsatt mottar DX11 feature level 10.0 feil fremfor å oppfylle kravene. Følg deretter løsningene for å fikse feilen.

Nedenfor har du en samling av rettelser som brukere har funnet viktige mens de fikset DX11 feature level 10.0 is required to run the engine feil. Følg hver løsning nøye til du finner en løsning som fungerer for deg.

Merk: Metodene nedenfor gjelder bare hvis GPUen din støtter Funksjonsnivå 10.0. Før du prøver ut noen av løsningene, anbefales det at du kan gjøre litt undersøkelser på grafikkortspesifikasjonene for å sjekke om det støtter Direct3D funksjonsnivå 10.0.

Løsning 1: Kjører applikasjon med dedikert GPU

Hvis du står overfor feilen på en bærbar eller bærbar PC, kan det være en sjanse for at du har både en dedikert GPU og en integrert løsning. Hvis du har to kort, vil PC-en bestemme hvilket GPU-kort som skal brukes etter å ha sjekket de totale ressursene som kreves av applikasjonsmotoren. Batterispareverktøyet ditt overstyrer det – hvis det er satt til batterisparemodus. Deretter tvinger det systemet til å starte programmet.

Det kan enkelt løses ved å sette verktøyet til Performance mode eller ganske enkelt ved å avinstallere programvaren helt. Men hvis du ikke vil avinstallere batteribehandleren. Du kan deretter tvinge din dedikerte GPU ved å høyreklikke på spillsnarveien og velge Kjør med grafikkprosessoren. Velg deretter ditt dedikerte kort og sjekk om det begynner uten DX11 feature level 10.0 is required to run the engine feil.

Hvis den starter vellykket, kan du gå tilbake til denne innstillingen. Trykk deretter på Endre standard grafikkprosessor og spesifiser deretter en permanent regel for programmet i GPU-ens kontrollpanelinnstillinger. Hvis du fortsatt står overfor DX11 Feature Level 10.0-feil, dykk ned nedenfor!

Løsning 2: Oppdatering av grafikkortdriveren

Det åpenbare stedet å begynne å fikse DX11 feature level 10.0 is required to run the engine feilen er å oppdatere grafikkortdriverne. Det er forskjellige måter å gjøre det på, men den ideelle måten å gjøre det på er pålitelig av skjermkortprodusenten.

Den nyeste Windows-varianten (Windows 10 og Windows 8) skal automatisk installere eller laste ned programvaredriveren som kreves av grafikkortet ditt. Men også hvis operativsystemet ditt automatisk installerer og laster ned en driver for din GPU. Det kan være en sjanse for at det ikke er den nye modellen tilgjengelig. PC-en din kan rapportere denne feilen fordi GPU-en ikke vet hvordan den skal konfigureres Funksjonsnivå i stedet for å ha den støttende maskinvaren.

Du kan fikse det ved å installere riktig grafikkdriver. Det er den beste måten å gjøre det på, men det er ikke pålitelig som følger produsentens retningslinjer for å installere eller laste ned driveren.

Installere grafikkdriver gjennom Enhetsbehandling

Nedenfor har du instruksjonene for oppdatering av grafikkdriveren gjennom Enhetsbehandling. Det er det beste stedet å starte, men det avhenger av Windows Update for å se etter den aktuelle driveren på nettet.

 • Truffet Windows-tast + R, input devmgmt.msc og trykk Tast inn å bare åpne Enhetsbehandling.
 • Dykk ned til Skjermadaptere og utvid deretter rullegardinmenyen. Høyreklikk på grafikkdriveren og velg Oppdater driver (oppdater driverprogramvare).

Merk: Du kan se to forskjellige oppføringer under Skjermadaptere. Det skjer med bærbare datamaskiner og bærbare datamaskiner som har både et dedikert eller integrert grafikkort. Vel, Intel produserer bare integrerte kort. Dedikerte kort gir mer prosessorkraft og kan brukes til å behandle krevende applikasjoner og spill.

 • Trykk på Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare og vent til Windows skanner på nettet etter drivere. Hvis den finner en ny driver, vent til den er installert eller lastet ned på systemet omstartet.

Men hvis du fortsatt står overfor feilen når du starter appen. Hvis det gjør det, gå over til den andre metoden. Hvis du fortsatt står overfor DX11 Feature Level 10.0-feil, dykk ned nedenfor!

Se også: Hvordan kan du slette Shein-konto – veiledning

Brukere med Nvidia grafikkort

Hvis du har et Nvidia GeForce dedikert grafikkort, kan du deretter oppdatere driverne på to forskjellige metoder. Den beste løsningen ville være å installere GeForceExperience. La deretter programvaren identifisere GPUen din automatisk og installere driverne.

Imidlertid fungerer ikke GeForce Experience som den skal med enkelte hovedkortversjoner. Hvis du ikke kan bruke GeForce Experience, følg trinnene nedenfor for å manuelt laste ned og installere den nyeste grafikkortdriveren for din GPU:

 • Gå over til den offisielle Nvidia-nedlastingssiden (her), og velg din Produkttype, Produktserie, og Produkt. Sørg for å velge riktig Operativsystem og trykk på Søk knapp.

Merk: En raskere metode er å gå med alternativ 2 og trykk deretter på Grafikk-drivere. Siden den automatisk skanner PC-en og laster ned den riktige driveren for GPU-en din. Men husk at du kanskje må installere den nye Java-modellen for at dette skal fungere.

 • Installer og last ned den anbefalte Nvidia-driveren.
 • Hvis PC-en ikke starter på nytt automatisk når installasjonen er fullført, start på nytt manuelt og kontroller om problemet er løst.
Brukere med ATI-grafikkort

Du kan bruke AMD-verktøyet til å oppdatere grafikkortdriverne automatisk. Hvis du vil holde systemet oppdatert med de nye grafikkdriverne, vil Gaming Evolved optimalisere spillene dine ved å endre grafikkinnstillingene automatisk slik at du får den beste opplevelsen basert på systemspesifikasjonene dine.

Hvis du ikke vil installere eller laste ned et ekstra program for denne jobben. Du kan deretter laste ned og installere driveren.

 • Gå over til den offisielle AMD-nedlastingssiden (her).
 • Fra Velg din driver manuelt, Velg produkttype, produktfamilie, og modell. Velg deretter riktig OS og trykk deretter på Vis resultater.

Merk: Hvis du ikke er sikker på din GPU-versjon eller ønsker å automatisere enda mer. Du kan deretter trykke på Last ned nå knappen under Oppdag og installer driveren din automatisk. Da det vil installere et annet ATI-verktøy som skanner systemet ditt og bruker den nye driveren.

 • Etter at du har installert driveren, starter du bare PC-en på nytt og kontrollerer feilen. Hvis du fortsatt står overfor DX11 Feature Level 10.0-feil, dykk ned nedenfor!

Fix 3: Reparerer DirectX-runtime-miljøet

API-ene som er lagt til i DirectX-pakken kan gå i stykker, men det er kjent for å skje. Dessverre kan du ikke avinstallere DirectX effektivt. Vel, DirectX runtime 11.3 og 12 er lagt til med Windows 10 og eventuelle oppdateringer/reparasjoner håndteres av Windows Update. Det er ingen frittstående pakke for disse modellene av DirectX.

Du kan imidlertid også reparere alle DirectX-filer ved å bruke DirectX End-User Runtime Web installer og DirectX Redist.

Start med å installere DirectX End-User Runtime Web Installer (her). Høyreklikk deretter på den kjørbare filen og velg Kjør som administrator å tillate forhøyede rettigheter. Følg også opp med instruksjonene på skjermen for å sikre at alle DirectX 9.0c-filene dine er intakte.

Last ned eller installer DirectX Redist fra denne lenken (her). Du kan deretter åpne pakken og pakke ut DirectX SDK et sted tilgjengelig. Gå deretter over til de utpakkede filene og åpne deretter DXSetup kjørbar. Følg instruksjonene på skjermen for å installere DirectX-komponentene på nytt.

Når installasjonen er fullført, start PC-en på nytt og kontroller feilen

Fix 4: Installere plattformoppdateringen KB2670838 (kun Windows 7)

I motsetning til Windows 8 og Windows 10, trenger Windows 7 en ekstra plattformoppdatering (KB2670838) for å slå på DX 11 funksjonsnivå 10.0.

Hvis du vil se om dette er årsaken til feilen, kan du enten bruke alle ventende valgfrie oppdateringer eller gå over til Microsoft-lenken (her) og installer KB2670838 plattformoppdatering. Med oppdateringen installert, start PC-en på nytt og se om det løste problemet.

Konklusjon:

Her er alt om hvordan du fikser DX11-funksjonsnivå 10.0-feilen. Jeg håper denne artikkelen hjalp deg. Hvis du har spørsmål, tilbakemeldinger og spørsmål, kommenter gjerne nedenfor.

Les også: