Ranije su ljudi preuzimali aplikacije i igre pomoću programa za instalaciju i čarobnjaka. Ali sada, svaki korisnik želi da se ovaj proces dovrši sa samo nekoliko klikova. Stoga mnogi koriste glavnu aplikaciju poput Steam ili Microsoft Store koja vam omogućuje preuzimanje željene igre u roku od jedne minute. Jer rješenje jednim dodirom/klikom uvijek je odlično, zar ne? Dakle, ako koristite Microsoft Store, ali ne možete shvatiti gdje Microsoft Store instalira igre. Ili, ako na svom uređaju imate velik broj datoteka i mapa, a ne znate gdje se nalazi preuzeta datoteka, onda će vam ovaj članak pomoći. Danas ćemo vam pomoći razumjeti lokaciju za instaliranje igre Microsoft Store.

Where Does Microsoft Store Install Games in Windows 10?

Igrači svih dobi i veličina, odnosno djeca, tinejdžeri i odrasli, prilično su zadovoljni Microsoft trgovina budući da zadovoljava zahtjeve moderne kulture. Ipak, mnogi nisu svjesni lokacije za instalaciju igre u Microsoft trgovini, što nije njihova greška. Međutim, najočitije mjesto je prilično jednostavno: C:Program FilesWindowsApps.

What is WindowsApps Folder?

To je mapa u programskim datotekama C pogona. Pristup mu je ograničen jer Windows Administrativna i Sigurnosna pravila štite ovu mapu od bilo kakvih štetnih prijetnji. Stoga, čak i ako želite premjestiti instalirane igre na neko drugo lako dostupno mjesto, morat ćete zaobići upit.

Kada upišete ovo mjesto u File Explorer, dobit ćete sljedeći upit: You don’t currently have permission to access this folder.


Ako kliknete na Continue, i dalje nećete moći pristupiti mapi jer se pojavi sljedeći upit: You have been denied permission to access this folder.


Ipak, dobit ćete sljedeći upit čak i kada otvorite mapu s administrativnim privilegijama

How to Migrate/Move Files from WindowsApps Folder

Sada, kada znate gdje Microsoft Store instalira igre, dopustite nam da naučimo kako premjestiti vaše datoteke iz mape WindowsApps. Kad god želite premjestiti bilo koju datoteku iz jedne mape u drugu, odrežete navedenu mapu iz jednog direktorija i zalijepite je u odredišni direktorij. No, nažalost, budući da su datoteke u mapi WindowsApps šifrirane, oni cannot be moved easily. Ako to pokušate učiniti, nakon procesa ostat će samo oštećene datoteke. Stoga Microsoft predlaže jednostavan način da učinite isto.

1. Pritisnite Windows + I keys zajedno otvoriti Settings.

2. Sada kliknite na Apps kao što je prikazano.


odaberite Aplikacije u postavkama sustava Windows.  Gdje Microsoft Store instalira igre

3. Ovdje upišite i pretražite svoj Game i kliknite na Move. Opcija Premjesti bit će zasivljena ako se aplikacija ne može premjestiti.

Bilješka: Ovdje je aplikacija Gaana uzeta kao primjer.


Ovdje upišite i pretražite svoju igru ​​i kliknite na Premjesti.

4. Konačno, odaberite svoj destination directory i kliknite na Move za migriranje datoteka na navedeno mjesto.


Na kraju odaberite odredišni direktorij i premjestite svoje datoteke na to navedeno mjesto.

How to Change Download/Install Location for Microsoft Store Games

Mjesto instalacije igre Microsoft Store može se promijeniti slijedeći dolje navedene korake:

1. Pokreni Settings pritiskom Windows + I keys istovremeno.

2. Sada kliknite na System, kao što je prikazano.


otvorite postavke Windowsa i kliknite na sustav.  Gdje Microsoft Store instalira igre

3. Ovdje kliknite na Storage karticu u lijevom oknu i kliknite na Change where new content is saved u desnom oknu.


Ovdje kliknite karticu Pohrana u lijevom oknu i kliknite na vezu Promjena mjesta na kojem se sprema novi sadržaj

4. Dođite do New apps will save to stupac i odaberite Drive gdje trebate instalirati igre i aplikacije iz trgovine Microsoft Store.


Ovdje idite na Nove aplikacije će se spremiti u stupac i odaberite pogon na koji trebate instalirati nove igre i aplikacije

Nadamo se da je ovaj vodič bio od pomoći i da ste naučili where does Microsoft Store install games i how to access Windows Apps folder. Ako imate bilo kakva pitanja/prijedlog u vezi s ovim člankom, voljeli bismo čuti od vas putem odjeljka za komentare.