Neki korisnici tvrde da je njihov glasnoća skače na 100% bez ikakvog ručnog podešavanja. Mnogi od nas navode da se problem javlja samo kada otvore više od jedne kartice prozora koja proizvodi zvuk. Drugi korisnici izvještavaju da se glasnoća povećava ili smanjuje bez vidljivog okidača. U tim se slučajevima vrijednosti miksera glasnoće ne mijenjaju čak i ako je glasnoća zvuka jasno promijenjena.

Uzroci:

Istražili smo problem nakon što smo pogledali različita korisnička izvješća i strategije popravka koje su uspješno korištene za rješavanje ovog problema. Na temelju našeg testiranja, postoje različiti uobičajeni razlozi koji mogu izazvati ovo čudno ponašanje Windows 10:

 • Ovo uzrokuje trenutni način rada ili zvučni efekti – Realtek audio upravljački programi nude nekoliko značajki koje to uzrokuju. Realtekov Immediate Mode i mnogi drugi zvučni efekti razlog su koji do određenog stupnja uzrokuje automatsko podešavanje glasnoće. Mnogi korisnici u sličnim situacijama tvrdili su da je problem riješen nakon što su onemogućili sve dodatne zvučne efekte.
 • Problem u značajci Windows Communications – Postoji samo jedna značajka sustava Windows koja stvara ovaj problem. Pa, značajka je dizajnirana za automatsko podešavanje glasnoće kada se računalo koristi u komunikacijske svrhe. Sp rješava ovaj problem, promijenite zadano ponašanje u Ne radi ništa i onda možete krenuti.
 • Windows audio upravljački program stvara problem – Kada se zadano ažuriranje upravljačkog programa Realtek, može uzrokovati ovaj problem na nekim računalima. Sve što trebate učiniti je preuzeti generički upravljački program za Windows koji može riješiti problem.
Unaprijediti;
 • Upotrijebite aplikaciju treće strane (Dolby Digital Plus) da to popravite – Jednostavno upotrijebite audio drajvere aplikacije treće strane Dolby Digital Plus da riješite problem. Pa, događa se kada je audio značajka pod nazivom Volume Leveler. Nažalost, isključivanje će i dalje zadržati isto ponašanje, pa želite potpuno isključiti Dolby Digital Plus kako biste riješili problem.
 • Fizički okidač povećava/smanjuje glasnoću – Ako su tipke za glasnoću na vašoj tipkovnici ili USB-u miša zapeli, to bi moglo dovesti do ovog problema. Isključivanje priključenih uređaja ili dobivanje zaglavljenih ključeva riješit će problem u ovom slučaju.

Ako tražite metode da popravite glasnoću sustava Windows 10 koji nasumično skače na 100%, slijedite nekoliko koraka za rješavanje problema. Dolje ćete vidjeti različite metode koje se mogu koristiti za sprječavanje ovakvog ponašanja.

Također pogledajte: Kako povećati kvalitetu i glasnoću mikrofona u sustavu Windows 10

Glasnoća sustava Windows 10 skače na 100% – kako to popraviti

Evo različitih načina za rješavanje problema:

Glasnoća Windows 10 skače na 100%

Metoda 1: Onemogućavanje zvučnih efekata i trenutnog načina rada

Kako se ispostavilo, poznato je da različiti Realtek drajveri uzrokuju ovaj problem. Srećom, neki korisnici su tvrdili da je problem riješen nakon što su pristupili Zvuk postavke i isključio sve zvučni efekti + Neposredni način rada. Slijedite korake da popravite skokove glasnoće u sustavu Windows 10 na 100%:

 • Pogoditi Tipka Windows + R jednostavno otvoriti a Trčanje dijaloški okvir. Zatim, unos mmsys.cpl i pogodio Unesi da otvorite prozor zvuka.
 • Idite do Reprodukcija tab. Zatim odaberite uređaj za reprodukciju s kojim imate problema. Zatim ga desnom tipkom miša dodirnite i odaberite Svojstva.
 • U Svojstva zaslon, idite na Poboljšanje tab. Zatim provjerite šefa s kojim je povezan Onemogući sva poboljšanja (onemogući sve zvučne efekte). Zatim pritisnite Prijavite se da biste spremili promjene.
  Bilješka: Ako postavke slušalica/zvučnika imaju Immediate Mode, isključite ga.
 • Ponovno pokrenite računalo i provjerite je li problem riješen pri sljedećem pokretanju.

Ako se i dalje suočavate s istim problemom (Windows 10 glasnoća skače na 100%), zaronite dolje!

Također pogledajte: Kako pristupiti mapi lokalnih postavki u sustavu Windows 7

Metoda 2: Isključivanje automatskog podešavanja glasnoće putem kartice Komunikacije

Kad god se dogodi, pojavi se drugi problem koji može smanjiti glasnoću zvuka je značajka sustava Windows. Može biti dizajniran za automatsko podešavanje glasnoće dok koristite računalo za upućivanje ili primanje telefonskih poziva. Iako je ova značajka najbolja kada ispravno funkcionira.

Problem možete jednostavno riješiti prelaskom na Komunikacije kartica od Zvuk izbornik. Zatim promijenite zadano ponašanje u ‘Ne činite ništa‘ kada se otkrije nova komunikacija.

Slijedite korake kako biste to učinili:

 • Pogoditi Tipka Windows + R da jednostavno otvorite dijaloški okvir Pokreni. Zatim, unos mmsys.cpl i pogodio Unesi da se otvori Zvuk zaslon.
 • Od Zvuk prozoru, prijeđite na karticu Komunikacije. Zatim postavite Ne činite ništa prebaci ispod ‘Kada Windows otkrije komunikacijsku aktivnost’.
 • Pritisnite Prijavite se da biste spremili promjene, zatim ponovno pokrenite računalo da provjerite je li problem riješen.

Ako se i dalje suočavate s istim problemom, prijeđite na drugu metodu u nastavku.

Metoda 3: Vraćanje na generički upravljački program za Windows

Ako vam nijedna od metoda nije pomogla da zaustavite automatsko podešavanje glasnoće zvuka, tada možete početi kriviti svoj upravljački program zvuka koji je trenutno aktivan. Ovdje su različita izvješća u kojima su potvrdili da je problem na kraju uzrokovao Realtek upravljački program koji je Windows Update automatski instalirao.

Ako pokušavate koristiti Realtek upravljački program za zvuk. Tada može postojati šansa da ćete moći riješiti ovaj problem jednostavnim degradacijom vašeg trenutnog upravljačkog programa zvuka na generički upravljački program za Windows. Dođite da provjerimo kako to učiniti:

Za popravak Windows 10 glasnoća skače na 100% ili glasnoća pada/pojačava:

 • Pogoditi Tipka Windows + R da biste otvorili dijaloški okvir Pokreni. Zatim, unos devmgmt.msc i pogodio Unesi otvoriti se Upravitelj uređaja.
 • U Upravitelju uređaja jednostavno proširite Kontroleri zvuka, videa i igara padajući izbornik.
 • Desnom tipkom dodirnite audio uređaj koji radi i odaberite Ažuriraj upravljački program (ažuriraj softver upravljačkog programa).
 • Na prvi upit, dodirnite Pregledaj moje računalo za softver upravljačkog programa.
 • Zatim na drugom zaslonu dodirnite Dopustite mi da odaberem s popisa dostupnih upravljačkih programa na mom računalu.
 • Sada počnite nakon što označite okvir povezan s Prikaži kompatibilni hardver. Zatim odaberite Audio uređaj visoke razlučivosti s popisa, a zatim dodirnite Sljedeći.
 • Dodirnite Da na upit upozorenja da instalirate ili preuzmete ovaj upravljački program preko trenutne instalacije upravljačkog programa.
 • Ponovno pokrenite računalo da biste spremili promjene. Zatim možete provjeriti je li problem glasnoće riješen pri drugom pokretanju.

Metoda 4: Isključivanje Dolby Digital Plus Advanced Audia

Ako koristite aplikaciju treće strane kao što je Dolby Digital Plus, postoji mogućnost da program iza nje uzrokuje automatske promjene glasnoće. Kako se to događa zbog audio značajke poznate kao Izravnavač glasnoće. Ali, nažalost, isključivanje neće riješiti problem. Nažalost, želite potpuno isključiti Dolby kako biste spriječili njegov sukob s vašim uređajem za reprodukciju.

Mnogi korisnici u istoj situaciji tvrdili su da je problem riješen svaki put kada su posjetili izbornik Zvuk. Također, potpuno su isključili Dolby Digital Plus. Evo kako to učiniti:

 • Pogoditi Tipka Windows + R kako biste uspješno otvorili dijaloški okvir Pokreni. Zatim, unos mmsys.cpl i pogodio Unesi da se otvori Zvuk zaslon.
 • Od Zvuk izborniku, odaberite zvučnike koji se automatski podešavaju i odaberite Svojstva.
 • Zatim idite do Dolby karticu, a zatim dodirnite Vlast gumb (blizu Dolby Digital Plus) da biste ga isključili.
 • Ponovno pokrenite računalo i provjerite rješava li problem!

Ako se i dalje suočavate s istim problemom (Windows 10 glasnoća skače na 100%), prijeđite na drugu metodu u nastavku.

Također pogledajte: Chkdsk se ne može pokrenuti jer je volumen u upotrebi od strane drugog procesa – kako to popraviti

Metoda 5: Pozabavite se fizičkim okidačima

Sada kada smo objasnili sve potencijalne popravke koji bi na kraju mogli uzrokovati problem, dođi da istražimo fizički okidač. Prema izvješćima korisnika, problem se javlja kada se kotačić miša ili tipka za glasnoću zaglave.

Ako pokušavate koristiti USB miš s kotačićem koji se može koristiti za smanjenje glasnoće, mehanički problem (ili upravljački program) može uzrokovati da se zaglavi prilikom nadogradnje ili smanjivanja glasnoće. U ovoj situaciji, isključivanje miša i ponovno pokretanje prijenosnog računala najvjerojatnije će riješiti problem.

Metoda 6: Deinstaliranje i ponovno instaliranje upravljačkih programa

Problem je riješen nakon osvježavanja njihovih upravljačkih programa za zvuk, a zatim ih zamijenite onima koje Windows automatski instalira. Za to:

 • Pogoditi Windows + R da jednostavno pokrenete prompt za pokretanje.
 • Unos devmgmt.msc i pogodio Enter.
 • Dodirnite na Video, Sound and Game Controllers opciju i desnom tipkom dodirnite Sound Drivers.
 • Odaberi Uninstall gumb za njihovo brisanje s računala.
 • Pričekajte dok vozači ne dođu deinstaliran i ponovno pokrenite računalo.
 • Prilikom pokretanja, upravljački programi će se automatski ponovno instalirati.
 • Ček i pogledajte hoće li to riješiti pogrešku.

Metoda 7: Isključite slabljenje

U nekim situacijama, Discordova značajka slabljenja uzrokuje ovaj problem na vašem računalu. Stoga ćemo ga u ovom koraku potpuno isključiti. Za to:

 • Jednostavno pokrenite Discord, a zatim dodirnite zupčanik postavki.
 • U postavkama dodirnite Voice and Video opciju i pomaknite se prema dolje.
 • Na dnu Prigušenje naslov, trebao bi postojati a klizač za opciju Attenuation.
 • Jednostavno okrenite ovaj klizač dolje a zatim spremite svoje postavke
 • Provjerite i pogledajte je li to riješilo problem.

Zaključak:

Evo svega o ‘Stereo miksu koji se ne prikazuje’. Je li ovaj članak od pomoći? Znate li neku drugu alternativnu metodu za rješavanje problema sa stereo miksom? Podijelite svoja razmišljanja s nama u komentarima ispod odjeljka. Također, za daljnje upite i pitanja javite nam se u odjeljku za komentare ispod!

Također pročitajte: