Ako su Google karte postale spore i također će vam trebati vijekove da vam pokažu rute. Zatim u nastavku dajemo nekoliko praktičnih savjeta kako biste ubrzali aplikaciju. Međutim, postoji mnogo aplikacija za navigaciju, ali ona od Googlea je odmah na vrhu. Ne samo da nudi najpreciznije upute, već svojim mnoštvom korisnih značajki također zarađuje nekoliko bodova. Satelitski prikaz, panorama, prometna upozorenja u stvarnom vremenu, pogled od 360 stupnjeva, samo su neke od značajki aplikacije vrijedne pažnje. U ovom članku ćemo govoriti o Google Maps Laggy – najboljim načinima da ubrzate rad. Započnimo!

No, čini se da ne mogu svi u potpunosti iskoristiti ove funkcije. Korisnici se također žale da su Google karte postale jako spore i ne reagiraju. Stoga se traže načini kako da brže funkcionira. Čak i na Googleovim forumima za podršku, mnogi korisnici također su podijelili svoje zabrinutosti u vezi s ovim “problemom”.

Što su Google karte?

Google karte su zapravo najčešće korišteni sustav za kartiranje. Također ima ugrađen snažan navigacijski sustav kako bi pomogao korisnicima da stignu do mjesta na koje zapravo žele ići. Aplikacija također koristi GPS satelite za mapiranje što više vidljivog zemljišta.

Aplikacija ima sjajne značajke kao što su promet uživo, glasovne naredbe, izvanmrežne karte i još mnogo toga. Potonji vam omogućuje preuzimanje mnogih ruta u slučaju da usput napustite mrežnu pokrivenost. Ova korisna značajka je stvarno izvrsna za putovanja na velike udaljenosti, tamo ne znate koliko bi vaša mreža mogla biti dobra.

Google Maps Laggy – najbolji načini da ubrzate rad

Pa, za ovo ne postoji univerzalno niti jedno rješenje. Trebali biste isprobati sve dolje navedene savjete dok ne osjetite da je problem ispravljen. U tom smislu, mnogo puta korištenje dva ili više savjeta također bi se pokazalo korisnim. Stoga samo imajte na umu ove točke, a zatim nastavite s dolje navedenim savjetima.

Provjerite rade li mobilni podaci dobro

Google karte uvelike ovise o vašim podacima za učitavanje svojih karata. Zato je dobra povezanost ključna za trenutno učitavanje aplikacije Google karte. Najlakši način da provjerite rade li vaši mobilni podaci dobro je da pokušate i poslati poruku putem aplikacije kao što je WhatsApp. Ako poruka prođe, to znači da vaši podaci rade.

Ako primijetite da vam mobilni podaci ne rade, morate provjeriti jesu li uključeni na vašem uređaju. Idite na Postavke > Veze > Upotreba podataka na uređaju, a zatim uključite mobilne podatke.

Isključite uštedu podataka | google maps zaostaje

Ušteda podataka je zaista korisna funkcija dostupna na vašem uređaju koja vam pomaže ograničiti aplikacije da koriste previše podataka u pozadini. Međutim, kao što je gore spomenuto, Google karte trebaju puno podataka, pogotovo ako putujete, a također se karta mora nastaviti učitavati. Isključivanje uštede podataka ukinut će sva ograničenja podataka koja bi mogla biti nametnuta aplikaciji.

Da biste isključili uštedu podataka, idite na Postavke uređaja > Veze > Upotreba podataka i isključite “Uštedu podataka”.

Provjerite radi li GPS u redu

Google karte zapravo trebaju moći pristupiti vašoj lokaciji. Ako ne može točno odrediti gdje se nalazite, nastavit će pokušavati sve dok vi ne zatvorite aplikaciju. Najbolji način za rješavanje problema s GPS-om je ponovno pokretanje uređaja.

Također, samo provjerite je li postavka lokacije vašeg uređaja uključena. Da biste to učinili, idite na Postavke uređaja > Lokacija i zatim uključite gumb.

google maps zaostaje

Također možete kalibrirati kompas aplikacije kako biste joj pomogli da vas brže locira na karti. Da biste to učinili, samo pokrenite Google karte i pričekajte da odredi vašu lokaciju. Sada kliknite na plavu lokacijsku točku. Kliknite “Kalibriraj kompas” pri dnu zaslona i zatim slijedite upute na zaslonu.

google maps zaostaje

Uključite Poboljšana preciznost | google maps zaostaje

Poboljšana preciznost zapravo je način da se aplikacijama omogući korištenje i Wifi i Bluetooth kako bi također odredile vašu točnu geo-lokaciju. Ovo također radi i kada je vaš Wifi isključen! Funkcija je posebno korisna kad god vaš uređaj ne komunicira dobro s GPS satelitima.

Da biste omogućili poboljšanu točnost na svom uređaju, samo idite na Postavke uređaja > Lokacija i kliknite na “Poboljšaj točnost”. Ovdje možete uključiti ‘Wi-Fi skeniranje’ kao i ‘Bluetooth skeniranje’.

Umjesto toga morate koristiti web-klijent Google Maps

Ako mislite da je aplikacija prespora za korištenje, umjesto toga možete pokušati upotrijebiti web-verziju Google karata. Ako se prijavite s istim Google računom, sinkronizirat će se svi vaši osobni spremljeni podaci kao što su omiljena mjesta, kućna i poslovna putovanja itd.

No, treba napomenuti da web verzija ne podržava navigaciju. možete ga koristiti za istraživanje Google karata, no bit ćete preusmjereni na aplikaciju za navigaciju.

Izbrišite predmemoriju i/ili podatke aplikacije Google Maps | google maps zaostaje

Ako je predmemorija aplikacije prevelika, to bi moglo uzrokovati usporavanje aplikacije ili čak ometanje njezinog pokretanja. Brisanje slučaja aplikacije zapravo neće utjecati na spremljene osobne podatke u aplikaciji.

  • Ako želite izbrisati predmemoriju, idite na Postavke > Aplikacije i potražite aplikaciju ‘Karte’.
  • Samo idite na “Storage” i dodirnite “Clear cache” u donjem desnom kutu.
  • Kada izbrišete predmemoriju, otvorite aplikaciju Google karte. Prvi put može potrajati i malo dulje. Međutim, nakon toga, trebali biste vidjeti kako se ubrzava.
  • Ako brisanje predmemorije ne pomogne, tada možete upotrijebiti opciju “Izbriši podatke” kako biste izbrisali sve podatke aplikacije Google karte na telefonu. Uglavnom, zatim resetirajte aplikaciju. Ali prije toga možete isprobati i druga rješenja navedena u nastavku.

Ažurirajte stare izvanmrežne karte

Ako vi koristite izvanmrežne karte za navigaciju, morate provjeriti jesu li ažurirane. Google karte vam uglavnom svakih nekoliko mjeseci šalju podsjetnik da ažurirate karte. Također možete postaviti svoje karte tako da se automatski ažuriraju. Tada na ovaj način ne morate brinuti o zastarjelim izvanmrežnim kartama.

Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Google karte. Sada kliknite na svoj profil u gornjem desnom kutu i pomaknite se prema dolje do ‘Izvanmrežne karte također.

Omogući satelitski prikaz | google maps zaostaje

Satelitski prikaz je super značajka koja vam pruža stvarni pogled na to kako određena lokacija samo izgleda s vrha. Naravno, ova postavka treba veliku količinu podataka kako bi se učitala karta. Ako putujete i koristite navigaciju, tada će Satelitski prikaz stalno koristiti podatke za učitavanje vaše karte.

Da biste isključili satelitski prikaz, samo otvorite aplikaciju Google karte i kliknite ikonu slojeva na desnoj ploči. Zatim pod “Vrsta karte” odaberite “Zadano”. To će značajno smanjiti upotrebu podataka vaše aplikacije.

Ažurirajte izvanmrežne karte

Ako vi koristite prethodno spremljene rute, preporuča se da ove karte uvijek ažurirate. U suprotnom, može proći neko vrijeme prije nego što ih aplikacija stvarno učita. To bi zauzvrat zapravo usporilo Google Maps. Osim toga, ako neke stare spremljene rute više ne trebaju, preporuča se i njihovo brisanje. To će aplikaciju učiniti laganom i trebat će joj mnogo manje vremena za učitavanje.

  • Prvo samo otvorite Karte na svom uređaju.
  • Kliknite na svoju profilnu sliku koja se nalazi u gornjem desnom kutu.
  • Zatim idite na odjeljak Offline Maps i kliknite na ikonu Postavke (gore desno).
  • Uključite opciju Automatsko ažuriranje izvanmrežnih karata.
  • Zatim se vratite na odjeljak Izvanmrežne karte. Kliknite na ikonu preljeva koja se nalazi pored vaših spremljenih karata
  • Odaberite Ukloni s izbornika i učinite to za sve karte koje vam više nisu potrebne.

Ukloni izvanmrežne karte | google maps zaostaje

Izvanmrežne karte od velike su pomoći na mjestima s slabom mrežnom povezanosti, također zauzimaju dosta prostora. Oslanjajući se na veličinu preuzete karte, ove karte mogu biti veće od GB! Ako imate spremljene stare izvanmrežne karte koje zapravo više ne koristite, najbolje je da ih obrišete.

Ako želite izbrisati svoje izvanmrežne karte, samo otvorite aplikaciju Google karte i dodirnite svoj profil u gornjem desnom kutu. Samo se pomaknite prema dolje do “Izvanmrežne karte.

Pritisnite tri točke pored preuzete karte i odaberite “Ukloni”. To možete učiniti za svaku od spremljenih karata.

Ponovno instalirajte aplikaciju

Čista instalacija aplikacije mogla bi riješiti bilo koji problem s kompatibilnošću s kojim biste se mogli suočiti. Prije nego što ponovno instalirate aplikaciju, uvijek ponovno pokrenite uređaj. Time se također osigurava da ne ostanu nikakve preostale datoteke putem deinstalirane aplikacije.

Da biste deinstalirali aplikaciju, samo idite na Postavke uređaja > Aplikacije > Google karte. Kliknite “Deinstaliraj” na donjoj ploči. Sada samo ponovno pokrenite uređaj.

Prijeđite na Google Play Store ili Apple App Store, a zatim preuzmite aplikaciju Google karte. Morat ćete se prijaviti sa svojim Google računom da biste pristupili i svim svojim spremljenim mjestima.

Preuzmite Google karte: Android | iOS

Uključite način rada za uštedu energije | google maps zaostaje

Da, ovo može izgledati neintuitivno, međutim, omogućavanje načina rada za uštedu energije na vašem uređaju moglo bi vam pomoći da ubrzate svoju aplikaciju Google karte. Način rada za uštedu energije radi ograničavanjem podataka i lokacije pozadinskih aplikacija. To zauzvrat oslobađa isto za aplikaciju u prvom planu, koja je u ovom slučaju Google Maps.

Međutim, uključivanje načina rada za uštedu energije također može utjecati na izvedbu aplikacije Google karte. Stoga morate biti sigurni da ne minimizirate Google karte kad god ste u načinu rada za uštedu energije. Budući da ćete ograničiti korištenje lokacije aplikacije. Kada sustav detektira da imate preko aplikacije neko vrijeme. To će omogućiti aplikaciji Karte da radi čak i u pozadini bez ikakvih ograničenja.

Da biste omogućili način rada za uštedu energije na Samsung uređajima, otvorite postavke uređaja i idite na Briga o uređaju > Baterija > Način rada. Pritisnite ‘Srednja ušteda energije’. Bilješka: Različiti uređaji također mogu imati postavku pod drugim nazivom. Zatim potražite ‘Optimizirani način rada’, ‘Ušteda baterije’ da biste pronašli postavku.

Unaprijediti

Na uređajima koji nisu Samsung, mogao bi se nazvati drugim imenom. U svakom slučaju, možete jednostavno upotrijebiti gumb za uključivanje/isključivanje za napajanje. Ili također ultra-štedljivi način rada, također iz centra za obavijesti. Dva puta povucite traku obavijesti prema dolje, a zatim samo pronađite tamo dostupne prekidače brzih postavki za uštedu energije. Kliknite na način uštede energije koji želite koristiti da biste ga uključili.

No, korištenje načina ultra-uštede energije se ne preporuča jer na nekim uređajima možda neće dopustiti da aplikacija Karte uopće funkcionira. Možete kliknuti i zadržati preklopnik Brze postavke kako biste došli do njegovih postavki. Zatim uključite uobičajeni način rada za uštedu energije.

Alternative Google Maps | google maps zaostaje

Ako niste zadovoljni aplikacijom Google karte, postoje i druge opcije. Neki od njih su jednako dobri, ako ne i bolji na određeni način od Google karata. Evo nekih od najboljih alternativa za aplikaciju Google karte.

Waze

Waze je jednostavno i najzabavniji alat za navigaciju. Društvena integracija aplikacije korisnicima omogućuje prijavu nesreća, prometnih gužvi, gradnje i još mnogo toga. Nedavno dodana funkcija također vam omogućuje lociranje obližnjih ‘Wazera’.

waze

Aplikacija ima manje detaljnu kartu i prvenstveno se koristi i za navigaciju.

MapQuest

MapQuest je stvarno sjajna alternativa za Google karte. Ima sve funkcije koje želite od alata za navigaciju. Također ima zgodan alat za ‘procjenu plina’ koji vam također daje do znanja koliko ćete vjerojatno potrošiti da pređete udaljenost. Naravno, ovo nije baš točno, ali je to važna funkcija!

Preuzmite MapQuest: Android | iOS

Maps.me

Maps.me je također savršen za terensku vožnju gdje ne znate sljedeći put kada ćete imati stabilnu mrežnu vezu. Aplikacija radi izvan mreže i automatski preuzima podatke kad god se povežete na bežičnu mrežu. Ovo je sjajno ako ste zapravo zabrinuti da ćete ostati bez podataka na cesti.

Također možete vidjeti lokacije i tvrtke oko sebe, čak i kada ste izvan mreže!

Preuzmite Maps.me: Android | iOS

Zaključak

U redu, to je bilo sve ljudi! Nadam se da vam se ovaj članak sviđa i da će vam biti od pomoći. Dajte nam svoje mišljenje o tome. Također ako imate dodatnih pitanja i problema vezanih uz ovaj članak. Zatim nas obavijestite u odjeljku za komentare u nastavku. Javit ćemo vam se uskoro.

Ugodan dan!

Također pogledajte: Rool & instalirajte TWRP Recovery na Lg Stylo 2 – Kako