Onlangs vertelden we u dat het nieuwste model van Windows 10 wordt geleverd met de nieuwste functie die bekend staat als: Snip & Sketch of Screen Snip waarmee gebruikers schermafbeeldingen kunnen maken en deze kunnen opslaan, bewerken en delen met behulp van de nieuwste ingebouwde app. U kunt ook schermafbeeldingen maken in vrije vorm, rechthoekig en op volledig scherm.

Het is goed nieuws voor iedereen dat Windows 10 de Win+Shift+S sneltoets om schermafbeeldingen te maken. Nadat u op de toetsencombinatie hebt gedrukt Win+Shift+S, het opent de knipwerkbalk. Windows 10 stelt u in staat om op verschillende manieren schermafbeeldingen te maken. Dus hier zijn verschillende methoden om schermafbeeldingen te maken. Kom eens kijken:

Wat weet jij over Snip & Sketch?

Knip en schets gelanceerd in oktober 2018 Update. De app kan ook worden gebruikt om schermafbeeldingen te maken en wijzigingen aan te brengen in de resulterende afbeeldingen (schets). De app verwijst echter ook naar schermafbeeldingen als: knipt. Met behulp hiervan kunt u het volledige scherm, een app-venster of een deel van het scherm gebruiken. Ook kunt u gebruik maken van Knip en schets om schermafbeeldingen te bewerken en annotaties en andere elementen toe te voegen. De schetsmogelijkheden zijn gebouwd voor lichte bewerkingen die mensen doen op een screenshot.

Deze nieuwste Screen Snip & Sketch-functie is ook toegankelijk in Windows 10 met verschillende methoden en vandaag gaan we in deze gids delen alle eenvoudige methoden om de functie Screen Snip & Sketch in Windows 10 te starten.

We zullen het eerder hebben over sneltoetsen, sneltoetsen voor de opdrachtregel en andere opties om toegang te krijgen tot de Screen Snip-functie in Windows 10.

METHODE 1: Druk op Win+Shift+S om de knipwerkbalk te openen

Win+Shift+S sneltoets

Als u de sneltoets Win+Shift+S voor de gewenste functie wilt gebruiken, duik dan hieronder:

Stap 1: Druk samen op de sneltoetsen

Om de schermafbeelding vast te leggen, drukt u gewoon tegelijkertijd op de ‘Win+Shift+S’-toetsen. Nadat u tegelijkertijd op de toetsen hebt gedrukt, controleert u of het pc-scherm wordt bedekt door een wit/grijze overlay.

Stap 2: Kies een gebied

Nadat u uw selectie hebt gemaakt, verandert uw aanwijzer in een ‘+’-teken, waarmee wordt aangegeven dat de vastlegmodus ‘Aan’ is.

Kies het gewenste gebied van het scherm met uw muisaanwijzer.

Stap 3: Kies een knipmodus

In deze stap kunt u een knipmodus kiezen uit de volgende opties:

  • Rechthoekige knip – Stelt een gebruiker in staat om de aanwijzer rond een object te slepen om een ​​rechthoek te maken
  • Vrije vorm knipsel – Hiermee kunt u een vorm rond uw selectie maken met een muis of een stylus als u een tablet gebruikt. Nadat je een vrije vorm hebt gemaakt of rechthoekige knipsels hebt gebruikt, gebruik je gewoon je muis om het gebied te kiezen dat je wilt vastleggen.
  • Windows-knipsel – Helpt om een ​​deel van het scherm te nemen, zoals een dialoogvenster of browservenster
  • Volledig scherm knipsel – Deze modus beslaat het hele scherm zichtbaar.
Stap 4: Kopieer en sla de afbeelding op

Nadat u het gewenste gebied hebt geselecteerd, laat u de aanwijzer los. Telkens wanneer u het doet, is de schermafbeelding van het vereiste schermgebied: automatisch gekopieerd naar het klembord.

Vanaf hier kunt u ervoor kiezen om de schermafbeelding in Microsoft Paint, Adobe photoshop-app of andere beeldbewerkingssoftware te plakken waar u het bestand wilt bewerken en opslaan.

METHODE 3: Gebruik de toets Print Screen (PrtScn)

Druk op Win+Shift+S om Knippen te openen

Sommigen van ons gebruiken de ‘PrtScn‘ (Print Screen) optie. PrtScn is de toets die op uw toetsenbord aanwezig is, naast de ‘Verwijderen‘ knop. U kunt deze toets gebruiken om een ​​schermvullende schermafbeelding te maken en deze naar het klembord te kopiëren. U kunt die schermafbeelding ook in uw vereiste beeldbewerkingssoftware plakken om deze te bewerken, zoals Adobe Photoshop, MS Paint, enz. en vervolgens het bestand opslaan. Als alternatief kunt u ook de ‘Alt+PrtScn‘ toetscombinatie om een ​​specifiek programmavenster te nemen.

METHODE 2: Gebruik de Quick Action-knop van Action Center om Snip & Sketch te openen

Als u de bovengenoemde sneltoets niet gebruikt, kunt u de Screen Snip-functie starten nadat u op de heeft getikt Snelle actie knop aanwezig in Actiecentrum. Tik gewoon op het Action Center-pictogram aan het einde van de taakbalk (of gebruik WIN+A sneltoets) en u ziet dan de knop Schermknipsel in het gedeelte Snelle actie.

Tik op de knop en Windows 10 start de Screen Snip-tool.

METHODE 4: Gebruik de staartknop van de digitale pen om Snip & Sketch te openen

Nadat je een digitale pen hebt gebruikt, kun je gewoon op de pen-staartknop tikken om de Screen Snip-tool direct en gemakkelijk te starten. U kunt de instellingen ook aanpassen via de Settings -> Devices -> Pen & Windows Ink bladzijde.

METHODE 5: Snelkoppeling of Direct Command gebruiken

Als u Screen Snip wilt starten met behulp van de snelkoppeling of opdrachtregel, kunt u de volgende opdracht gebruiken om de Screen Snip-tool in Windows 10 te openen:

verkenner ms-screenclip:

U kunt deze opdracht ook gebruiken in het zoekvak, het RUN-dialoogvenster, de opdrachtprompt of ergens anders om de Screen Snip-tool in Windows 10 te starten.

U kunt ook een directe snelkoppeling maken met behulp van de bovengenoemde opdracht en deze eenvoudig op het bureaublad plaatsen of vastzetten in de taakbalk of het startmenu om de tool Screen Snip te openen wanneer u maar wilt.

Houd er rekening mee dat dezelfde sneltoets in methode 1 ook werkt in de Een notitie app en Microsoft heeft zojuist hetzelfde geporteerd naar de nieuwste versies van Windows 10. Het is een zeer essentiële sneltoets om een ​​screenshot te maken van het douanegebied van uw pc. Het kan essentieel worden wanneer u een screenshot wilt delen van een specifiek deel van uw scherm en niet van het hele scherm.

Gevolgtrekking:

De laatste Knip en schets app werkt beter samen met Windows 10 dan de vorige Knipprogramma het is ook gemakkelijker te gebruiken en voor iedereen begrijpelijk. U kunt vertrouwen op Knip en schets op alle apparaten met Windows 10. Bovendien begin je het meteen te gebruiken zonder dat je extra software hoeft te kopen of te installeren. Denk je dat het nog verbeterd kan worden? Als je naast deze nog een andere methode weet, laat het ons dan hieronder weten!

Wat zijn uw opvattingen erover? Voor verdere vragen en vragen, laat het ons weten in de comments hieronder!

Lees ook: