Stoom is een populair en beroemd speldistributie- en beheerplatform. Als er nu iets misgaat met een game of de app, moet je mogelijk de Steam-map openen. In dit artikel gaan we het hebben over het vinden van Steam Folder Windows 10 – Tutorial. Laten we beginnen!

Wanneer u apps op Windows 10 installeert, kunnen jullie ze overal installeren. Over het algemeen raden ze aan om de C-schijf te installeren, waar Windows standaard wordt geïnstalleerd. In de meeste gevallen kunt u, op enkele uitzonderingen na, ook ergens anders een app installeren. Stoom is eigenlijk niet anders; je kunt het op de C-schijf installeren of je kunt het ook op een andere schijf installeren. Dat gezegd hebbende, als je de Steam-map niet kunt vinden nadat je deze hebt geïnstalleerd, dan zijn er een paar verschillende dingen die je kunt proberen om deze ook te vinden.

Voordat je op zoek gaat naar de Steam-map, moet je de root van elke schijf op je systeem controleren. Het zou er moeten zijn. Als dit niet het geval is, gebruik dan ook een van de onderstaande opties.

Windows zoeken

Windows zoeken is eigenlijk de eerste tool die je zou moeten proberen als je de Steam-map niet kunt vinden. Open Windows Search en voer vervolgens Steam in. Het is zeer waarschijnlijk dat de Steam-app daadwerkelijk als eerste resultaat verschijnt, maar door de andere resultaten kijkt en vervolgens de groep mappen uitbreidt.

Nou, je zou de Steam-map moeten zien. Tik erop en het wordt dan geopend in Verkenner. U kunt het pad ook vanuit de locatiebalk kopiëren.

Zoek de Steam-map via Instellingen

 • Open de Steam-client. Zorg ervoor dat u niet in Familie Visie eigenlijk
 • Tik op Stoom en kies Instellingen.
 • Van de Instellingen venster, moet u de Downloads tabblad.
 • Nu onder Inhoudsbibliotheken, Druk de Steam-bibliotheekmappen.
 • Noteer het pad onder Mappen. Het zou er ongeveer zo uit moeten zien:
  C:Program Files (x86) Steam
 • Open vervolgens Verkenner en navigeer naar hetzelfde om uw Steam-map te vinden.

Zo kun je hetzelfde ook vinden door naar het Steam Music-tabblad te gaan. ga naar Stoom, tik op Instellingen, en selecteer Muziek.

Steam-bibliotheek

Als jullie een game hebben geïnstalleerd, is het vinden van de Steam-map vrij eenvoudig. Open Steam en ga naar je bibliotheek. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op een game en kies Eigenschappen in het contextmenu.

steam map windows 10

Ga in het venster Eigenschappen naar het tabblad Lokale bestanden en tik op Door lokale bestanden bladeren. Verkenner wordt dan geopend waar de lokale bestanden van de game worden opgeslagen. Lees het pad in de locatiebalk en dan kun je vinden waar je Steam-map zich eigenlijk bevindt.

Installeer een spel

Als je nog steeds op zoek bent naar een manier om de Steam-map te vinden, probeer dan een game te installeren.

Wanneer je een game op Steam installeert, kun je zien waar de Steam zich bevindt, aangezien de game je zal vragen een installatiepad te kiezen.

steam map windows 10

De onderstaande stappen zullen u zeker helpen bij deze taak:

 • Open de Steam-client.
 • Kies een spel dat gratis te installeren is.
 • Tik op Spelen om door te gaan met de installatie (de game zal je vragen samen met een voorkeurenscherm).
 • Nu onder Kies de locatie voor installatie, noteer ook het standaard installatiepad voor Steam.
 • Navigeer via Verkenner naar hetzelfde installatiepad om de Steam-map te vinden.

Het vinden van je Steam-map kan echt een vervelende taak zijn als je tijdens de installatie ook de standaardinstallatiemap hebt gewijzigd.

Gevolgtrekking

Oké, dat was alles mensen! Ik hoop dat jullie dit leuk vinden how to find steam folder windows 10 artikel en vind het ook nuttig voor u. Geef ons uw feedback erover. Ook als jullie nog vragen en problemen hebben met betrekking tot dit artikel. Laat het ons dan weten in de comments hieronder. We komen spoedig bij u terug.

Fijne dag!

Zie ook: Hallmark Channel op Kodi zonder kabel