De Foto’s-app op je ramen 10 stelt u in staat om van al uw apparaten te genieten, te ordenen en ook de foto’s en video’s te bewerken. Dat maakt het een goede keuze om foto’s van iPhone naar pc over te zetten. Maar hoe handig het ook is, het is niet zonder probleem als je de Photos-app in Windows 10 gebruikt. Volgens gebruikers is het heel gewoon dat de Windows 10 Photos-app geen foto’s toont of de Windows 10 Photos-app niet opent. Dat zijn de tekenen dat de app Foto’s niet werkt in Windows 10. In dit artikel gaan we het hebben over Hoe te repareren als de Windows 10 Foto’s-app ontbreekt. Laten we beginnen!

Als u met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, zal het lezen van dit artikel u niet alleen helpen om het probleem op te lossen met de mogelijke oplossingen die worden geboden. Help u echter ook een andere methode te leren om iPhone-foto’s op pc te bekijken of foto’s over te zetten van iPhone naar Windows 10 pc zonder de Foto’s-app. Lees verder om de details daarvan te krijgen.

Opmerking: Voordat u de tips doorneemt, is het eerste dat u moet proberen, zoals bij veel Windows-problemen, het uitvoeren van een basiscontrole op corrupte systeembestanden op Windows 10. Als u dit wilt doen, opent u gewoon de opdrachtprompt, voert u het bevel sfc /scannow en start Windows opnieuw.

Installeer Windows Media Pack (Windows 10 N en dan KN)

Zoals bij elke Windows-release zijn er veel verschillende versies van Windows 10 te koop. We hebben het niet alleen over de gebruikelijke Home- en Professional-versies, maar zoals de N en KN versies van Windows 10. Dat zijn speciale versies van Windows die ook voor Europa en Korea zijn gemaakt.

Het belangrijkste verschil tussen deze en andere versies van Windows is dat ze geen Windows Media Player, Groove Music en alle andere multimedia-apps bevatten, en dat de bibliotheken die multimedia ook niet hoeven af ​​te spelen. Dit kan vreemd genoeg invloed hebben op de Foto’s-app, omdat dat ook afhankelijk is van multimediabibliotheken.

U kunt ook uw Windows 10-versie controleren door op Start te klikken. Dan typen about en kiezen About your PC. Scroll naar beneden in het nieuwe venster en kijk of naast OS build. Als je een ziet N of KN naast je OS-build en probeer vervolgens het Windows 10 Media Feature Pack te downloaden om de Foto’s-app te repareren.

Controleer machtigingen in bestandssysteem | foto-app ontbreekt

Een van de meest voorkomende redenen waarom de Foto’s – of andere UWP – de app mogelijk niet werkt, is vanwege gewijzigde machtigingen in het bestandssysteem. Als u dit wilt controleren, moet u naar drie mappen op uw systeem gaan en ervoor zorgen dat hun ALL APPLICATION PACKAGES machtigingen zijn in orde.

Om dit te doen, navigeert u vervolgens naar elk van de mappen die onder de schermafbeelding worden vermeld, en klikt u er met de rechtermuisknop op. Klik vervolgens op het tabblad Beveiliging -> ALLE APPLICATIEPAKKETTEN en zorg ervoor dat de volgende machtigingen zijn toegestaan ​​(tik op Edit op het tabblad Beveiliging).

 • Programmabestanden – Lezen, lezen en uitvoeren van de inhoud van de lijstmap
 • ramen – Lezen, lezen en uitvoeren, de inhoud van de lijstmap
 • AppDataLocalMicrosoftWindowsWER – Speciale machtigingen, mapinhoud weergeven en vervolgens lezen en uitvoeren.

Update de Foto’s-app | foto-app ontbreekt

Hetzelfde geldt voor de app zelf. Als er een onderdeel van de Foto’s-app is dat conflicteert met uw systeem, zullen ontwikkelaars er waarschijnlijk ook een oplossing voor vinden.

Maar in plaats van Windows Update, kan de oplossing u worden bezorgd via de app-update.

 • Druk op ramen toets en druk op de Instellingen icoon.
 • Selecteer Update en beveiliging > Windows Update en controleer vervolgens op updates.
 • Installeer de updates op uw Windows-pc als er nieuwe updates beschikbaar zijn of niet.

Hoe de Foto’s-app te updaten:

Ga naar Microsoft Store, zoeken Microsoft Foto’sen controleer vervolgens op updates. Installeer de nieuwste versie van de Foto’s-app op uw Windows 10-pc als er nieuwe updates beschikbaar zijn of niet.

Als het niet meteen begint met downloaden en blijft hangen Pending, dan kun je op het menupictogram met drie stippen rechts ervan tikken. Tik vervolgens op Download now om het op gang te krijgen.

Reset de Foto’s-app | foto-app ontbreekt

De effectiviteit van deze tip heeft bewezen dat het probleem met de Windows 10 Photos-app niet werkt. Volg de onderstaande stappen om de Foto’s-app op uw Windows 10-pc opnieuw in te stellen en kijk vervolgens of het probleem is opgelost.

Windows 10 Foto's-app ontbreekt

 • Druk op ramen toets en selecteer Instellingen.
 • ga naar Systeem > Apps en functies. (selecteer Apps onder Instellingen als je niet vindt Apps en functies onder Systeem.)
 • Zoeken Foto’s en tik erop.
 • Kiezen Geavanceerde mogelijkheden en druk vervolgens op Resetten.

Voer de probleemoplosser voor apps uit | foto-app ontbreekt

Windows biedt u een ingebouwde functie om de problemen op te lossen met betrekking tot de apps die u uit de Microsoft Store hebt gekregen. Dat is App-probleemoplosser. Laten we eens kijken hoe we het kunnen uitvoeren.

Windows 10 Foto's-app ontbreekt

 • Open eerst de Instellingen App in Windows 10.
 • ga naar Update en beveiliging > Problemen oplossen.
 • Scroll naar beneden om te tikken op Windows Store-apps en selecteer vervolgens Voer de probleemoplosser uit.
 • Volg de instructies op het scherm, start uw computer opnieuw op en kijk of het probleem zich nog steeds voordoet.

De Foto’s-app verwijderen en opnieuw installeren | foto-app ontbreekt

De meer drastische optie is om de Foto’s-app handmatig te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren. Dit kan helaas niet via de Apps and Features lijst zoals je een normale applicatie zou kunnen. In plaats daarvan moet u een verhoogde PowerShell-opdracht gebruiken.

Tik op het menu Start, typ powershell, klik vervolgens met de rechtermuisknop op PowerShell en vervolgens Run as administrator. Typ vervolgens het volgende in het Powershell-venster:

Nadat je op Enter hebt geklikt, zou de Foto’s-app van je computer moeten gaan. Om het opnieuw te installeren, gaat u naar de Microsoft Store-app, zoekt u naar Photos, kies en installeer vervolgens de Foto’s-app (samen met Microsoft Corporation vermeld als de ontwikkelaar).

Voer een systeemherstel uit | foto-app ontbreekt

Als u min of meer weet wanneer de problemen met uw Foto’s-app zijn begonnen, kunt u een systeemherstel uitvoeren naar een gelukkiger tijd, voordat de problemen zelfs maar begonnen.

Ga naar het menu Start, typ restore en tik vervolgens op Create a restore point. Tik in het nieuwe venster op System Restore en volg de aanwijzingen totdat u een herstelpunt kunt kiezen. Kies degene die je wilt (idealiter voordat je foto’s-app-problemen begonnen) en ga dan verder met het proces.

Gebruik gewoon Windows Photo Viewer | foto-app ontbreekt

Voor veel mensen werkte de oude Windows Photo Viewer prima. Toen het niet zo flitsend was als Photos, het deed zijn werk en was een functionele en handige manier om door uw foto’s in een bepaalde map te bladeren.

Microsoft heeft Photo Viewer gestaag uitgefaseerd, maar, en als je een pc hebt waarop Windows 10 vooraf is geïnstalleerd. Dan moet je een beetje technisch worden om Photo Viewer als standaard in te stellen. Windows 10 is dat niet alle slecht, en je kunt het ook leuker maken door onze lijst met 10 geweldige screensavers te bekijken die je ervoor kunt krijgen.

Conclusie

Oké, dat was alles mensen! Ik hoop dat jullie deze ontbrekende foto-app leuk vinden en het ook nuttig voor je vinden. Geef ons uw feedback erover. Ook als jullie nog vragen en problemen hebben met betrekking tot dit artikel. Laat het ons dan weten in de comments hieronder. We komen spoedig bij u terug.

Fijne dag!

Zie ook: Sms verzenden vanaf een computer – de beste manieren