Meestal zult u merken dat uw Windows Media Player niet opent of niet werkt, of dat het ook geen MP4 of dvd’s kan afspelen of cd’s of media kan rippen. U kunt met veel andere symptomen worden geconfronteerd, zoals: er gebeurt niets wanneer u op het pictogram voor de speler tikt of wanneer u het forceert om te openen. De interface verschijnt niet, een blauwe cirkel blijft cirkelen om aan te geven dat deze wordt geladen, en nog veel meer van dat soort dingen. In dit artikel gaan we het hebben over Hoe te repareren dat Windows Media Player niet werkt. Laten we beginnen!

Windows Media Player, ook de ingebouwde mediaspeler voor Windows 10/8/7. Het is altijd de voorkeurskeuze geweest voor het streamen van media, omdat het vooraf is geïnstalleerd met het Windows-besturingssysteem en het ook de meeste mediabestandsindelingen ondersteunt. Het heeft bijna elke functie die andere grote en enorme mediaspelers hebben – zoals het maken van afspeellijsten, enz. Meestal wil je Windows Media Player niet openen of kan het ook geen MP4 of dvd’s afspelen. Dat is eigenlijk verschrikkelijk! Windows Media Player is ook de ingebouwde mediaspeler voor Windows 7/8/10. Het is vooraf met het systeem geïnstalleerd en ondersteunt ook de meeste mediabestandsindelingen

Windows Media Player wil niet openen

Als uw Windows Media Player niet opent of niet werkt, kunnen enkele van deze suggesties voor het oplossen van het probleem u misschien helpen:

 • Ingebouwde WMP-probleemoplossers uitvoeren
 • Registreer deze DLL-bestanden opnieuw
 • Gebruik Fix WMP-hulpprogramma
 • De Windows Media Player-bibliotheek verwijderen en verwijderen
 • Verwijder Windows Media Player en installeer het opnieuw.

Voer de probleemoplosser voor Windows Media Player uit

U kunt de probleemoplosser voor Windows Media Player uitvoeren als u het probleem wilt oplossen dat Windows Media Player niet kan openen. Om de probleemoplosser voor Windows Media Player te openen, moet u het volgende doen:

 • Klik op de Win + R toetsen tegelijk om de Loop doos.
 • Type msdt.exe -id WindowsMediaPlayerConfigurationDiagnostic in het vak en tik vervolgens op Oke om de wizard voor probleemoplossing te openen. Klik Volgende om de probleemoplosser uit te voeren.
 • Tik Pas deze oplossing toe om WMP terug te zetten naar de standaardinstellingen

Nu moet de fout Windows Media Player die niet reageert worden verholpen.

U kunt ook de ingebouwde WMP-probleemoplossers uitvoeren. Voer Windows Media Player-instellingen, Windows Media Player-bibliotheek en Windows Media Player DVD-probleemoplossers uit en kijk of ze u kunnen helpen uw probleem op te lossen.

Registreer deze DLL-bestanden opnieuw

U kunt ook enkele van de DLL-bestanden opnieuw registreren om de Windows Media Player not working fout. Laten we eens kijken naar de tutorial:

 • Type cmd in de Zoeken balk en klik met de rechtermuisknop Opdrachtprompt om te selecteren Als administrator uitvoeren.
 • Typ de volgende opdrachten één voor één in het venster en klik vervolgens op Binnenkomen na elk commando:

regsvr32 vbscript.dll
regsvr32 jscript.dll
regsvr32 wmp.dll

 • Sluit vervolgens de opdrachtprompt af en start uw computer opnieuw op. Nu zie je de Windows Media Player not working probleem is opgelost.

Gebruik Fix WMP-hulpprogramma

Gebruik freeware Fix WMP Utility voor Windows. Deze freeware draagbare app registreert zich opnieuw alle betrokken Windows Media DLL-bestanden die nodig zijn voor een soepele werking van Windows Media Player.

De Windows Media Player-bibliotheek verwijderen

Het is mogelijk om de Windows Media Player not working fout door het verwijderen van de Windows Media Player-bibliotheek. Laten we een korte handleiding hebben:

 • Open de Loop doos, typ services.msc in het vak en tik vervolgens op Oke om te openen Diensten.
 • Vind Windows Media Player-service voor netwerkdeling, klik er met de rechtermuisknop op om te selecteren Stop.
 • Druk op Win + E sleutels tegelijkertijd te openen Verkenneren navigeer vervolgens naar C:GebruikersStandaardAppDataLocalMicrosoft.
 • Dubbelklik Mediaspeler om het te openen en verwijder en verwijder vervolgens alle Windows Mediabibliotheek (.wmdb) soorten bestanden in de map.
 • Probeer ook WMP opnieuw te openen, dan de Windows Media Player not working probleem moet worden opgelost.

Windows Media Player verwijderen en opnieuw installeren

Als nog steeds niets helpt, kunt u de installatie ongedaan maken en opnieuw installeren Windows Media Speler via Configuratiescherm > Programma’s en onderdelen > Windows-onderdelen in- of uitschakelen.

In de lijst, dat wil zeggen in alfabetische volgorde, moet je de optie uitvouwen Mediafunctie. Haal het vinkje weg naast Windows Media Player en dan rstart het systeem.

windows media player werkt niet

Als geen van de bovenstaande methoden de kan oplossen Windows Media Player not working fout, moet u proberen Windows Media Player opnieuw te installeren. U moet de onderstaande instructies volgen om dat te doen:

 • Type Controlepaneel in de zoeken balk en tik vervolgens op de beste match om deze te openen.
 • Set Bekijken op kleine pictogrammen en tik vervolgens op Programma’s en functies.
 • Tik Windows-onderdelen in-of uitschakelen in het linkerpaneel. Vouw in het nieuwe pop-outvenster uit Mediafuncties en verwijder vervolgens het vinkje uit het vakje naast Windows Media Speler. Lees het bericht en tik vervolgens op Ja, en Oke.
 • Start nu uw computer opnieuw op en ga terug om het vakje naast . aan te vinken Windows Media Speler. Start vervolgens uw computer opnieuw op. Dan zal uw systeem de WMP automatisch installeren.

Op Windows 10 kunt u ook Instellingen > Apps > Apps en functies > Optionele functies beheren > Windows Media Player zoeken openen en vervolgens Installatie ongedaan maken selecteren.

windows media player werkt niet

Wanneer u de installatie voltooit, kiest u ervoor om het opnieuw te installeren.

Conclusie

Oké, dat was alles mensen! Ik hoop dat jullie dit artikel over Windows Media Player niet werken leuk vinden en het nuttig voor je vinden. Geef ons uw feedback erover. Ook als jullie nog vragen hebben met betrekking tot dit artikel. Laat het ons dan weten in de comments hieronder. We komen spoedig bij u terug.

Fijne dag!

Zie ook: Wat is Software Reporter Tool – Zelfstudie