Om ni är en nätverksadministratör eller någon som är intresserad av Ethical Hacking. Sedan är det många gånger när ni måste få IP:er från nätverket. Ibland måste man också leta efter aktiva portar, även tilldelade IP:er i nätverket. Och det bästa verktyget för att göra allt det här är Angry IP Scanner. Även om ni inte är en nätverksadministratör, kan ni fortfarande använda Angry IP Scanner för att omedelbart skanna ditt nätverk. Hitta IP-adressen för dina enheter, tilldela statiska IP-adresser och felsök även nätverksproblem, etc. Så i den här artikeln kommer vi att prata om Hur man använder Angry IP Scanner – Användarhandbok. Låt oss börja!

Vad är Angry IP Scanner

Angry IP Scanner är ett helt gratis, lätt, plattformsoberoende och öppen källkodsverktyg för att skanna nätverk. Det hjälper dig i princip att skanna ett antal IP-adresser för att hitta livevärdar, öppna portar och mycket annan relevant information om varje IP-adress också.

För den här artikeln använder jag nu Windows 10-varianten av Angry IP Scanner. Men processen är precis densamma för Mac- och Linux-varianterna.

Obs: Du måste ha Java installerat på ditt system för arg IP-skanner för att kunna köras.

Hur man använder Angry IP Scanner – Användarhandbok

Tja, att använda Angry IP Scanner för att skanna IP-adresser och värdar är ganska enkelt.

För att börja, ladda ner Angry IP Scanner och installera det precis som alla andra Windows-program.

När du installerar det, öppna sedan programmet genom att söka efter det i Start-menyn. Som ni kan se är startskärmen för applikationen väldigt enkel och okomplicerad. Som standard kommer Angry IP-skannern att ange ditt lokala IP-adressintervall och ditt PC-namn som värdnamn.

Det som är bra med Angry IP Scanner är att den faktiskt låter dig skanna IP-adresser på tre olika sätt. Tja, de är, intervallet du angav, en slumpmässig IP-adress eller en lista över IP-adresser från en textfil också. Du kan enkelt välja skanningsläge från rullgardinsmenyn bredvid IP-adressfältet också.

Som ni kan se från bilden ovan kommer Angry IP Scanner nu också att inkludera standardhämtare som Ping, Hostname och Ports. Men du kan också lägga till fler hämtare för att få och se mer information om en IP-adress. Om du vill göra det, välj bara Tools > Fetchers.

Ytterligare | hur man använder arg IP-skanner

Tja, i det här fönstret kommer du att se alla aktuella hämtare i den vänstra rutan och även alla tillgängliga hämtare i den högra rutan. Om du vill lägga till en hämtare, välj sedan den i den högra rutan och tryck sedan på knappen som ser ut som Less than skylt. Tja, i mitt fall har jag också lagt till nya hämtare som MAC-adress, NetBIOS-information, filtrerade portar och webben detekterar också.

hur man använder arg ip-skanner

Dessutom kommer Angry IP Scanner bara att berätta om portarna är öppna eller inte. Det kommer inte att lista de enskilda portar som faktiskt är öppna. Så om du vill göra en portskanning behöver du bara konfigurera applikationen. För att göra det, navigera bara till Tools och välj sedan alternativet Preferences.

Här är det bara att navigera till Ports fliken och ange sedan de portar du vill skanna i Ports Selection fält. Som du också kan se så söker jag efter port 80 och port 443 i princip. Om ni vill skanna ett antal portar, skriv bara in portintervallet som t.ex 1-1000. När ni har angett portnumret, tryck bara på OK för att spara ändringarna.

När ni konfigurerar Angry IP Scanner, kan ni också fortsätta att skanna. För att börja, ställ in skanningsläget till IP Range, och ange IP-adressintervallet i IP address fält. Och tryck sedan på knappen Start också. Till exempel har jag också angett ett IP-intervall som är känt för att ha live-enheter också anslutna till det.

Vad är mer | hur man använder arg IP-skanner

hur man använder arg ip-skanner

Beroende på antalet adresser i intervallet kan det ta ett tag att slutföra. När den är klar visar applikationen dig också en sammanfattning av skanningen. Sammanfattningen inkluderar också antalet värdar som är vid liv och även antalet värdar som har öppna portar. Tryck bara på knappen Close för att fortsätta.

När ni stänger sammanfattningsfönstret kommer ni att se listan över alla IP-adresser. Du kan också se ytterligare detaljer i olika fetcher kolumner. Om du tänker, så här är vad de färgade prickarna bredvid varje IP-adress betyder.

Röd: Det visar att IP-adressen är inaktiv, död eller att det inte finns någon enhet ansluten till denna IP-adress.

Blå: IP-adressen är antingen aktiv eller upptagen och svarar inte heller på förfrågningar som skickas via Angry IP Scanner. Detta kommer oftast att vara din egen IP-adress.

Grön: IP-adressen är aktiv och enheten som är ansluten till den svarar på förfrågningar som görs via Angry IP Scanner. Det kan också finnas öppna portar.

Start

Genom att dubbelklicka på valfri IP-adress kommer Angry IP Scanner att visa dig alla detaljer. Att det har samlats i bara ett enkelt sammanfattningsfönster. Du kan också lägga till dina egna kommentarer i det tomma fältet längst ner i fönstret.

Sedan | hur man använder arg IP-skanner

Förutom att kopiera detaljerna för en IP-adress kan ni också utföra en rad olika aktiviteter på posterna. Du kan öppna en IP-adress i webbläsaren och sedan göra en FTP, spåra routing, etc. Om du till exempel vill spåra en IP-adress, högerklickar du bara på mål-IP-adressen. Efter det är det bara att välja alternativet Öppen och tryck sedan på Traceroute.

När du skannar en IP-adress eller IP-adressintervallet. Då kan du faktiskt spara skanningsresultaten. Om du vill göra det, välj bara alternativet Skanna från menyraden. Från rullgardinsmenyn tryck på Export All. Här måste du ange namnet på filen, välja destination och sedan trycka på knappen Save. Denna åtgärd kommer i princip att spara filen som en textfil.

exportera

Om ni nu ska skanna den här IP-adressen eller intervallet i framtiden, kan ni också lägga till det i era favoriter. Detta eliminerar i princip behovet av att ange IP-adresserna igen varje gång. För att göra det, navigera bara till Favorites och välj sedan alternativet Add current.

Namnge favoriten och tryck sedan på knappen Ok för att spara ändringarna. Nu är det bara allt som finns att göra. Om ni någonsin vill skanna samma IP-adress eller intervall. Sedan är allt du behöver göra bara att välja de sparade IP-listorna från Favorites menyn faktiskt.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar den här artikeln och att den också är till hjälp för er. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Enkelt sätt att komma åt routern på distans