Tja, det var ett tag sedan jag använde canon 70d för att spela in YouTube-videor. Men jag fick nyligen reda på CineStyle av Technicolor faktiskt. Utan att tänka så mycket på det gick jag rakt fram och installerade den sedan på DSLR. Och jag måste säga att jag är riktigt imponerad. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man använder CineStyle för att spela in video från Canon DSLR. Låt oss börja!

Tja, för de som inte riktigt vet är Cinestyle i grunden en bildprofil tillgänglig för Canon EOS-kameror. Betrakta det bara så här; i allmänhet när du trycker på inspelningsknappen på din DSLR. Den spelar sedan in video Bil läge. Och varje video som tagits i ett autoläge har faktiskt mindre utrymme för färgkorrigering i inlägget. Men om ni ändrar bildprofilläget från Auto till Cinestyle, då kommer den att fånga fler detaljer i videon, vilket ger dig större frihet att leka med färger också.

Är Cinestyle säker?

För det mesta, ja det är det. Som jag sa tidigare är Cinestyle faktiskt en färgprofil (och inte en firmware). Den innehåller bara små justeringar av bildinställningarna som kurva, justeringar, mättnad och kontrast, etc. Så det kommer inte att påverka kamerans firmware. I ett nötskal, Cinestyle upphäver inte din garanti faktiskt.

För att börja med Cinestyle behöver du bara ladda Cinestyle-filen på din DSLR tillsammans med EOS-verktyget, och sedan börja använda den omedelbart. Som sagt, om det är första gången du äger en DSLR, så kanske ni hittar processen lite komplicerat. Så här är en komplett steg-för-steg-guide om hur du laddar ner och använder Cinesytle på en Canon-kamera också. Plugin-programmet fungerar bara för Canon-kameror, men du kan hitta liknande plugins (som Cineflat för Nikon) online. Som sagt, låt oss börja nu. Ska vi?

Hur man använder CineStyle för att spela in video från Canon DSLR

Ladda ner Cinestyle på din PC

 • För att börja, ladda ner CineStyle-plugin från Technicolor-webbplatsen. Ni kommer att behöva ange era uppgifter som namn, e-postadress, etc. När du trycker på knappen Skicka kommer du att få nedladdningslänken i din e-post, så se till att du faktiskt använder en legitim e-postadress.

När du trycker på nedladdningslänken kommer den automatiskt att packa upp en mapp på din dator.

 • Nu när du har cinestyles filer på din PC behöver du nu en app för att överföra den till din DSLR, bara att kopiera och klistra in den på SD-kortet fungerar inte lika bra.

Så, gå till Canons officiella webbplats, tryck på ditt kameramodellnummer och ladda sedan ner den relevanta EOS Utility-appen.

 • Anslut nu din DSLR till din dator via USB-kabeln och slå på kameran. När du ansluter den öppnas EOS Utility-appen automatiskt på din datorskärm.
 • I EOS-verktygsappen trycker du på kamerainställningar. Ett nytt fönster öppnas nu med en massa kameraalternativ. Du måste trycka på Register User Defined style i fotograferingsmenyn.
 • Detta öppnar sedan sökfönstret där du måste hitta den nedladdade filen på din PC. Tryck på bläddringsknappen och navigera till mappen som innehållertechnicolor_cinestyle_v1’ fil.
 • Klicka sedan på OK för att spara ändringarna. Det är bara det, du har framgångsrikt laddat Cinestyle i din DSLR. Det är en väldigt liten fil så det tar inte mycket tid. Avsluta applikationen och koppla sedan bort din DSLR också.

Ställ in CineStyle-läge på din DSLR

 • Tja, som standard spelar din DSLR-kamera in i Auto, så för att kunna spela in i Cinestyle-läge. Du måste ställa in bildprofilen på Cinestyle. För att göra detta öppnar du bara din DSLR och går till Miljö > Videoinställningar > Leta efter alternativet Bildstil och öppna den sedan.
 • Ett nytt fönster öppnas nu med många fördefinierade användarlägen, scrolla sedan nedåt så ska du se Cinestyle läge. Sätt på den.

Ni kommer att märka att din förhandsvisning i sökaren blir lite bleka. Videorna kommer att se uttvättade ut faktiskt. Detta beror faktiskt på att mättnad, kontrast etc är inställda på låga. Oroa dig inte, det här är normalt och det betyder att du nu spelar in i CineStyle-läge.

För att börja spela in i Cinetstyle trycker du helt enkelt på inspelningsknappen så är det faktiskt.

filmstil

Color Grade CineStyle i din videoredigerare

Nu, när ni har spelat in filmerna i Cinestyle, måste ni faktiskt färgkorrigera dem genom er videoredigeringsprogramvara. Adobe Premiere Pro CC har den inbyggda Lumetri-färgpanelen för att applicera LUT medan du faktiskt är Final Cut Pro X-användare. Du behöver tillägg från tredje part för att använda LUT:er som mLUT-plugin.

Så låt oss nu se hur man färggraderar Cinesytle-video i Final Cut Pro X

 • Börja med att ladda ner mLUT-plugin-programmet på din PC. För att göra detta, skapa bara ett gratis konto på motion fx och ladda sedan ner mInstallerare.

När du laddar ner den, öppna och installera mInstaller-appen på din PC. Denna applikation krävs för att faktiskt installera mLUT på din PC.

Nästa, ladda ner mLut (gratis) från den officiella webbplatsen.

 • För att gå vidare måste du lägga till mLut i din varukorg och när du klickar på kassan. Du omdirigeras sedan till minstaller-appen som vi faktiskt laddade ner i föregående steg. Installationen kommer faktiskt att ske automatiskt.
 • Öppna sedan eller starta om FCP. Bege dig till Effekter, och där hittar ni mLut.

Välj helt enkelt videoklippen och använd lutarna genom att trycka på mLut-biblioteket. För att justera intensiteten, tryck på filen och gå sedan till videoeffekter och justera sedan intensiteten därifrån.

filmstil

Tja, Cinestyle är i grunden en bildprofil som skär en del av kontrasten; effektivt fånga fler detaljer i din bild faktiskt. Du kan uppnå samma effekt genom att sänka kontrasten, mättnaden och skärpan på din kamera. Men Cinestyle hjälper dig att göra allt detta tillsammans med bara ett klick.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar den här artikeln och även tycker att den är till hjälp för er. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Hur man aktiverar Camera2API och får DSLR-funktioner på Android