Hur PS4 Share Play

Så du vill spela ditt senaste spel med en vän, men de bor för långt bort? Dela spel är den perfekta PlayStation-funktionen för dig. det skapar i princip en ”virtuell soffa” för att spela spel med din vän online. Med ett tryck på dela-knappen kan du låta dem se dig spela det nya spelet eller lämna över kontrollen för att också komma in i händelserna. Med den här funktionen kan du till och med spela lokala samarbetsspel som om ni båda vore i samma rum. Så här delar du spel.

Hur man börjar

Både du och personen du vill dela den här funktionen med behöver PlayStation Plus. Detta krävs för i princip alla dina online multiplayer-spel och Share Play förvandlar på ett sätt alla spel du delar till ett online multiplayer-spel.

Förutom det Plus du behöver en säker internetanslutning. En minsta upp- och nedströmshastighet på 2 Mbps rekommenderas medan 5 Mbps ger dig bästa prestanda. När du är klar med dessa två väsentliga saker är du redo att dela den här funktionen.

Hur man är värd för Share Play

 • Starta spelet du vill dela och gå tillbaka till menyerna
 • Navigera till festmeny; det ser ut som ett litet headset
 • Hitta vännen du vill dela Spela med, välj deras namn och skapa fest
 • När partiet väl har bildats, Klicka på Share Play
 • I rullgardinsmenyn, välj Start
 • Klicka på OK för att starta anslutningshastighetstestet

Dela Play

 • När dina resultat visas, tryck på Ja att fortsätta

Det börjar med dig som värd. En liten vänteikon kommer att snurra bredvid dess knapp medan du väntar på att din vän ska acceptera inbjudan. När de har anslutit visas ett meddelande i det övre vänstra hörnet på skärmen som säger att din vän har connected to your PS4 as a visitor of this feature. Besöksvännen kommer nu att kunna titta på din skärm på sitt system.

Läs också:

Vad är Share Control

 • När du är värd för Share Play, återgå till festmenyn
 • Klicka på Share Play
 • I rullgardinsmenyn, välj Ge styrenhet till besökare
 • Välj mellan, Tillåt besökaren att spela som du och Spela spel tillsammans

Dela Play

Det är här du kan välja att antingen låta din vän spela ditt spel solo med alternativet ”spela som du” eller dela i ett samarbetsspel. Om de spelar som du kommer du att kunna se spelet och byta vem som har kontroll fram och tillbaka om du vill ta del av det roliga med några få nivåer, dödsfall etc. Spela Game Together är alternativet du bör välja om du är vill dela ett spel som är lokalt co-op och du vill spela samtidigt, med eller mot varandra.

Saker att komma ihåg

Det finns några begränsningar när det kommer till den här funktionen. Bortsett från både människor som behöver PS Plus för multiplayer och en bra anslutning, den här funktionen -endast- fungerar för två spelare. Även om endast värden behöver äga spelet, måste spelet vara tillgängligt i båda spelarnas länder. Detta hindrar människor från att spela spel som kan ha blivit förbjudna eller anpassade för deras hemland.

Det stöder för närvarande inte användningen av PS-kameran. Och föräldrakontroll är något att tänka på eftersom båda spelarna måste ha kontrollnivåer som matchar, och båda spelarnas åldrar måste vara lämpliga för spelet.

Läs också:

Och kanske den mest irriterande begränsningen om du planerar en lång spelsession, den varar bara 60 minuter. Lyckligtvis är antalet gånger du kan Dela Spela obegränsat, så du kan bjuda in din vän igen när timmen är slut så många gånger du vill.

Att dela är att bry sig

Det är ett bra sätt att låta din vän testa ett spel du äger som de ännu inte har köpt eller helt enkelt ett sätt att spela co-op och kontra spel utan att behöva vara i samma rum, stat eller land. Ett par klick på din handkontroll och din virtuella soffa är redo att delas.

Förhoppningsvis kommer den tillåtna Share Play-tiden att förlängas i framtiden. För närvarande är det en mindre olägenhet för möjligheten att dela lokala spel med vänner som är borta. Dela dina spel, ha kul och spela bort!

PS Plus 12 månaders digital kodLeka tillsammans

Nödvändighet för flera spelare

PS Plus 12 månaders digital kod

För dina samarbetsspel

Som med alla multiplayer onlinespel för PlayStation, om du vill spela multiplayer genom den här funktionen behöver du ett PS Plus-abonnemang. Tillsammans med möjligheten att spela med dina vänner online får du flera gratisspel varje månad och extra rabatter i PS Store.