Vill du använda VPN för att stoppa ISP-spårning? Att hålla konfidentiell information säker från hackare på nätet har alltid varit ett stort problem. Nu har internetleverantörer i USA rätt att sälja din internethistorik utan din tillåtelse. Så vårt största problem är integritet på webben. Efter att ha installerat en annonsblockerare eller använt ett inkognitoläge i webbläsaren kan det inte förhindra att personlig information lämnar din enhet eller hem.

Det du vill ha är ett VPN för att låsa din wifi-anslutning så att ingen – inte någonsin din regering, internetleverantör eller vänliga lokala hackare – kan spåra din onlineaktivitet. Stanna med oss ​​till slutet!

Vad är VPN?

Ett virtuellt privat nätverk (eller VPN) översätter dina data. Den kan sedan skicka den till en privat proxyserver, där den avkodas och sedan skickas tillbaka till sin ursprungliga destination märkt med en ny IP-adress. Med hjälp av en privat anslutning och maskerad IP berättar ingen om din identitet.

Att vara säker på Wi-Fi är som många människor blir oroliga för. Medan internetleverantörer spårar och säljer användarinformation märker regeringar att medborgare och hackare söker efter alla svagheter de kan utnyttja. Detta är också ett problem när det gäller att strömma videor med Kodi. Mjukvaran satte röda flaggor för alla branscher tack vare dess många tredjepartstillägg som hämtar piratkopierat innehåll. Internetleverantörer reagerar genom att övervaka Kodi-användartrafik och även strypa nedladdningshastigheter.

Den bästa VPN kan hjälpa till att hålla dig säker på alla ovanstående hot. VPN:er krypterar också bitar av data innan de lämnar din enhet. Däremot gör det omöjligt för någon att ta din identitet eller se vad du installerar. Denna grundläggande säkerhetsnivå är otroligt kraftfull för många uppgifter. Det inkluderar att bryta igenom censurbrandväggar, komma åt geografiskt begränsat innehåll och göra dina bärbara enheter säkra på offentliga Wi-Fi.

Hur man väljer bästa VPN

VPN för att stoppa ISP-spårning

Att leta efter de bästa VPN:erna blir en svår uppgift. Du vill inte veta de exakta punkterna för SSTP-protokoll eller IPSec/L2TP för att fatta ditt beslut. VPN:er tar hand om det mesta av informationen, vilket gör att du kan koncentrera dig på att välja den leverantör som bäst passar dina krav.

Loggningsmetoder

Loggning är en viktig faktor för alla som menar allvar med att säkra sin integritet online. En VPN-leverantör kan veta allt om dig som ISP, eftersom de får all information som passerar din PC.

Att ha en strikt no-logg-policy eller noll-logg är mycket viktigt i det VPN du väljer. Det säkerställer också att företaget som hanterar dina krypterade data inte kan spara information på sina servrar. Om inget lagras kan inget säljas eller delas, det är ganska enkelt.

Jurisdiktion/kontroll

Läget är det största problemet när det kommer till ett VPN. De fysiska servrarna kan finnas var som helst, men där företaget är registrerat väger stor vikt, eftersom VPN måste hålla sig till lokala lagar. Om ditt land har en strikt datalagringspolicy, till exempel, kommer VPN att behöva följa med alla distributions- eller loggningspolicyer, vilket återkallar tjänstens effektivitet.

Vissa högkvalitativa VPN:er uppmärksammar konsumentsäkerhetslagarna när de arbetar under och uttryckligen anger detta i sina policyer. VPN-användare kan gynna leverantörer som är registrerade i Kanada, Island, Tyskland, Estland, USA och Australien.

Kosta

Om det bara finns en huvudregel att känna till för att välja ett VPN, är det denna: gratis är nästan alltid den sämsta idén. Leverantörer som inte kan ta betalt av kunder har nästan inga incitament att säkra din integritet. Det kan också vara frestande att använda tjänster eller plugin-program som är beroende av gratis VPN. Om du vet hur du kan stoppa internetleverantörer från att spåra din aktivitet vill du investera i en betaltjänst. Tja, vissa VPN är tillgängliga till överkomliga priser.

Använd VPN för att stoppa ISP-spårning

Stoppa ISP-spårning

Det är ganska lätt att bli frestad av en skum VPN-leverantör. Om du vill förhindra spårning och hålla din information säker är det bra att hålla fast vid ett välkänt företag som har varit verksamt de senaste åren.

Stoppa ISP-spårning -> Nord VPN

NordVPN kanske inte har det enskilt största servernätverket i branschen. Men det är inte långt borta. Spänner över 5 800 servrar i 59 länder. NordVPN ger dig ett häpnadsväckande utbud av falska IP-adresser att välja mellan för alla ändamål du kan tänka dig. Enkla siffror, inte tillräckligt?

Hur är det med deras utbud av specialservrar, var och en specifikt inställd på olika användningsfall? (Dessa är: lök över VPN, anti-DDoS, multi-hop VPN, P2P, dedikerad IP-adress och obfuskerade servrar.) Det är tillräckligt med verktyg för att avblockera Netflix, spränga genom den stora brandväggen i Kina, eller helt enkelt bläddra, ladda ner och torrent i fred. Känn dig fri att ta dig mätt på det fria och öppna Internet också; med NordVPN kommer du aldrig att nå gränser för bandbredd eller hastighet – aldrig uppleva strypning och inte heller få slut på serverswitchar.

Förutom att ha ett stort servernätverk är NordVPN både snabbt och säkert. Allt börjar med 256-bitars AES-kryptering, det är så tufft att en superdator skulle behöva miljontals år för att bryta bara ett lösenord. Specifika protokoll inkluderar OpenVPNs banbrytande UDP- och TCP-protokoll. Samt SSTP: en teknik som kan slå även de hårdaste censurfiltren.

Loggningspolicyn är också lufttät, och inga uppgifter om din trafik, IP-adresser, tidsstämplar, bandbredd eller webbhistorik har någonsin lagrats. Sist men inte minst är NordVPNs holdingbolag baserat i Panama – ett neutralt land. Det betyder faktiskt att stora världsregeringar inte kan göra något för att tvinga ut din data från NordVPN.

Stoppa ISP-spårning -> Express VPN

uttrycka vpn

ExpressVPN har mer än 3 000 servrar spridda över 94 länder – så att komma online och få tillgång till blockerat innehåll runt om i världen är enkelt. De är också en av de snabbaste VPN-leverantörerna på marknaden, vilket ger dig obegränsad bandbredd och inga hastighetstak, så du kommer att kunna ladda ner, streama och söka snabbt, buffertfritt och sömlöst. Om du gillar streamingtjänster som Netflix, Hulu, Amazon Prime Video och liknande, men har hört talas om att dessa tjänster blockerar VPN – har du tur. ExpressVPN har gång på gång visat sig vara en av de mest pålitliga VPN-leverantörerna för att slå VPN-blockerare. Så att komma åt USA, Kanada, Australien, etc. Netflix-biblioteket kommer inte att vara ett problem.

ExpressVPN erbjuder också 256-bitars AES-kryptering med flera protokoll, så din information är inte bara förvrängd och dold från nyfikna ögon, utan du kommer också att kunna göra de justeringar som ibland är nödvändiga för att slå tuffa blockeringar och censurer. En nollloggningspolicy säkerställer att ingen av dina aktiviteter registreras någonstans. Du kan också använda P2P-nätverk och torrent obegränsat. Ett DNS-läckagetest och automatisk kill switch, bland andra funktioner, kompletterar paketet.

IPVanish

IPVanish är en fantastisk och mycket populär VPN-leverantör. Hastigheten är det första problemet. Dessutom levererar tjänsten snabba nedladdningar till ett brett nätverk av mer än 850 servrar i olika länder. Oavsett var du bor kommer du att kunna logga in på en server med låg latens för otroliga hastigheter. Säkerhet är också nyckeln som IPVanish adresserar genom att låsa all data med 256-bitars AES-kryptering. Dessutom håller det din identitet säker med hjälp av DNS-läckagesäkerhet och en automatisk kill switch. IPVanish kan göra dig trygg och säker!

IPVanish inkluderar de bästa funktionerna:

  • Det är lättanvända appar för Windows, Linux, Mac, Android och iOS.
  • Nollloggningspolicy för all trafik för sekretess.
  • Ger full tillgång till alla Kodis tillägg.
  • Oändliga nedladdningar och inga begränsningar på hastighet.

IPVanish erbjuder också en 7-dagars återbetalningsgaranti. Det betyder att du har en vecka på dig att analysera det riskfritt.

PIA -> Privat internetåtkomst

PIA är en annan erbjuden leverantör med en god historia av bra service. PIA har en begränsad nollloggpolicy. Dessutom kan den inte övervaka eller begränsa torrenttrafik och har många servrar tillgängliga i USA, Island och många andra länder.

SlickVPN

SlickVPN är den pålitliga och säkerhetsfokuserade tjänsteleverantören med oövervakad trafik, maskerade, olika servrar tillgängliga över hela världen och strikt nollloggpolicy.

Steg för att använda/konfigurera ett VPN för att stoppa ISP-spårning:

Konfigurera ett VPN

Programvaran du installerade eller laddar ner med din valda nätverksleverantör kan ta hand om vissa av konfigurationerna. Du loggar bara in och börjar sedan använda internet som du alltid gör, bara din konfidentiella information är krypterad och säker.

Steg 1:

Registrera dig först med din valda VPN-leverantör.

Steg 2:

Installera VPN-programvaran för varje enhet du använder i nätverket.

Steg 3:

Du kan sedan installera och öppna appen eller programvaran.

Steg 4:

Logga nu in med hjälp av VPN-uppgifter.

Steg 5:

Du kan sedan surfa på internet och titta på filmer och videor som vanligt.

För några få uppgifter som tung videoströmning eller spel, vill du förmodligen stänga av din VPN för att säkerställa en pålitlig hastighet. Glöm inte att återaktivera det efteråt.

Tror du att VPN skyddar din mobil och andra enheter?

En VPN kan kryptera data från vilken enhet som helst, men den kan göra det när du använder tjänstens programvara. Efter att du har registrerat dig med ett VPN och laddat ner programvara på din PC kan inte allt som är anslutet till ditt hemnätverk automatiskt skyddas.

Om du vill hålla din data säker måste du installera och ladda ner appar för varje internetenhet du använder. Det inkluderar mobiltelefoner, surfplattor, bärbara datorer och e-läsare. Vissa VPN-leverantörer erbjuder också enkel programvara för Android- eller iOS-enheter tillgänglig från deras officiella webbplats.

Styr ditt VPN

Om du vill dela din data med en tredje part kan du sedan vara värd för eller skapa din egen VPN. Att kringgå externa leverantörer har många fördelar, några särskilt den fullständiga säkerheten med att kryptera all nätverkstrafik innan den lämnar din plats. Du behöver inte oroa dig för att VPN-nollloggningslöften eller integritetspolicyer bryts.

Några viktiga sätt att ställa in personliga VPN inkluderar AutoVPN eller OpenVPN med en Linux-server som hyrs från DigitalOcean eller Amazon.

Slutsats:

Här handlar allt om ”Använd VPN för att stoppa ISP-spårning”. Om du inte vill att din internetleverantör ska spåra din aktivitet, så vill du verkligen använda ett VPN när du ansluter till wifi. Vi har rekommenderat några mest tillförlitliga VPN, var och en med den kryptering du vill blockera alla former av snooping.

Om du vill dela något om den här artikeln, låt oss veta nedan!

Läs också: