Av säkerhets- och integritetsskäl väljer de flesta av oss att säkra våra datorer med lösenord. Windows Hello är ett mycket säkrare sätt att skydda dina Windows-enheter jämfört med att använda ett lösenord. Det är en biometrisk baserad teknik som inte bara är säkrare utan också, pålitligare och snabbare. Vi ger dig en användbar guide om vad som är Windows Hello, varför du bör använda det och hur du ställer in Windows Hello på bärbara datorer med Windows 11. Observera att du behöver hårdvara som stöds för att använda ansikts- eller fingeravtrycksigenkänning på din Windows 11-dator. Detta kan sträcka sig från en anpassad upplyst infraröd kamera för ansiktsigenkänning eller en fingeravtrycksläsare som fungerar med Windows Biometric Framework. Hårdvaran kan byggas in i din maskin eller så kan du använda extern utrustning som är kompatibel med Windows Hello.

How to Set Up Windows Hello on Windows 11

What is Windows Hello?

Windows Hej är en biometribaserad lösning som uses fingerprint or facial recognition för att logga in dig på Windows OS och dess associerade appar. Det är en password-free solution för att logga in på din Windows-dator eftersom du helt enkelt kan trycka på eller titta in i kameran för att låsa upp din enhet. Windows Hello fungerar similar to Apple FaceID & TouchID. Möjligheten att logga in med en PIN-kod är naturligtvis alltid tillgänglig. Även PIN-kod (förutom enklare eller vanliga lösenord som 123456 och liknande nummer) är säkrare än ett lösenord eftersom din PIN-kod sannolikt bara är kopplad till ett konto.

 • För att känna igen någons ansikte, Windows Hello uses 3D structured light.
 • Anti-spoofing methods är också inbyggda för att förhindra användare från att förfalska systemet med falska masker.
 • Windows Hello också uses liveness detection, vilket säkerställer att användaren är en levande varelse innan den kan låsa upp enheten.
 • Du kan trust att information relaterad till ditt ansikte eller fingeravtryck aldrig kommer att lämna din enhet när du använder Windows Hello.
 • Det skulle vara föremål för hackare om det lagrades på en server istället. Men Windows sparar inte heller några bilder i full storlek av ditt ansikte eller fingeravtryck som kan hackas. För att lagra data, det builds a data representation or graph.
 • Dessutom, innan du sparar denna data på enheten, Windows encrypts it.
 • Du kan alltid update or improve the scan efteråt eller add more fingerprints när du använder ansikts- eller fingeravtrycksigenkänning.

  Why Use It?

  Även om lösenord är de mest använda säkerhetsmedlen, är de ökänt lätta att knäcka. Det finns en anledning till att hela branschen skyndar sig att byta ut dem så snart som möjligt. Vad är källan till lösenordsosäkerhet? För att vara ärlig så finns det alldeles för många.

 • Många användare fortsätter att använda mest compromised passwords, till exempel 123456, lösenord eller qwerty.
 • De som använder mer komplexa och säkra lösenord heller write them down elsewhere eftersom de är svåra att komma ihåg.
 • Eller ännu värre, människor reuse the same password på flera webbplatser. I det här fallet kan ett lösenordsintrång på en webbplats äventyra flera konton.

  Av denna anledning, multi-factor authentication vinner popularitet. Biometrics är en annan typ av lösenord som verkar vara framtidens väg. Biometri är mycket säkrare än lösenord och ger företagssäkerhet på grund av hur svårt det är att bryta mot ansikts- och fingeravtrycksigenkänning.

  How to Set Up Windows Hello

  Att ställa in Windows Hello på Windows 11 är extremt enkelt. Bara, gör så här:

  1. Klicka på Search icon och typ Settings.

  2. Klicka sedan på Open, som visat.


  3. Klicka här Accounts i den vänstra rutan.

  4. Välj Signin options från höger, enligt bilden.


  Kontosektionen i appen Inställningar

  5. Här hittar du tre alternativ för att ställa in Windows Hello. Dom är:

 • Facial Recognition (Windows Hello)
 • Fingerprint Recognition (Windows Hello)
 • PIN (Windows Hello)

  Välj något av dessa alternativ genom att klicka på option tile från Ways to sign-inär tillgänglig för din PC.

  Notera: Välj alternativet beroende på hardware compatibility på din bärbara dator/dator med Windows 11.


  Olika alternativ för Windows Hello-inloggning

  Vi hoppas att du lärde dig allt om Windows Hello och hur du ställer in det på Windows 11. Du kan lämna dina förslag och frågor i kommentarsavsnittet nedan. Vi vill gärna veta vilket ämne du vill att vi ska utforska härnäst.