Vill du stänga av bildkomprimering på Twitter? Om ja, då är du på rätt plats. Twitter är inte en plattform för fotodelning. Tja, det har gått långsamt att utveckla sin fotodelningsfunktion och som många andra appar för sociala medier komprimerar den bilder. Foton konverteras enkelt till JPEG. Det är inte formatet du gillar att använda för HD-bilder. Om du vill ladda upp en bild i HD-kvalitet på Twitter finns det ett litet knep du kan använda för att stänga av bildkomprimering på Twitter.

Twitter kan enkelt tillämpa komprimering på en bild om den inte har genomskinlighet. Tja, det är ett problem när din bild inte vill vara transparent, men om den bara har en genomskinlig pixel räcker det att stänga av bildkomprimering på Twitter.

Se även: Hur man lägger till flera bilder i Seesaw – Användarhandbok

Hur man stänger av bildkomprimering på Twitter

Twitter bildkomprimering

Det finns två sätt att stänga av bildkomprimering på Twitter. Du kan använda en bildredigerare för att lägga till en linje med en pixel till bildens topp. Du behöver inte fylla den med någonting, dvs ingen färg, ingenting. Allt du behöver göra är att spara det i PNG-filformatet.

Om det här är tråkigt för dig, eller om du inte behöver en bildredigerare som kan göra samma jobb åt dig (men både GIMP och Paint.Net fungerar), kan du använda en webbapp som kallas Twitter bildkomprimeringsskydd.

Gå över till webbapp och dra och släpp bilden du vill dela på Twitter till appen. Tja, det kommer att lägga till den tomma pixeln och sedan spara bilden. Om du vill kan du sedan aktivera alternativet ’Visa den fasta bilden istället för att spara den’, så kommer den redigerade bilden att visas i din webbläsare.

Bilden sparas i PNG-format och den kommer inte att komprimeras. Du kan också förvänta dig att bildkvaliteten bevaras när appen konverterar den.

Ytterligare;

Anledningen till att transparent pixel eller PNG tvingar Twitter att inte använda JPEG är att JPEG inte stöder transparens. Närhelst den upptäcker att användare vill dela en bild med en liten genomskinlig del, måste den använda ett format som kan visa den korrekt.

När du använder din telefon, och en stor majoritet av Twitter-användare kan twittra från sina mobiler, kan du sedan använda appen med din mobil också. För att ladda upp en bild, klicka och håll nere på Upload-området tills du ser en meny som ber dig välja en bild från din kamerarulle. Välj den och välj en bild med hjälp av din kamerarulle för att ladda upp. Det är dock inte designat för mobiler så det kommer att ta några försök att få bilden.

Slutsats:

Jag hoppas att du nu kan förstå hur du stänger av bildkomprimering på Twitter. Om du vill dela en alternativ metod, låt oss veta nedan!

Läs också: