Microsoft vill inte att du ska stänga av Cortana. Du kan enkelt stänga av Cortana i Windows 10, men Microsoft raderade den enkla växelströmbrytaren i Anniversary Update. Men du kan fortfarande stänga av Cortana genom ett registerhack eller en grupppolicyinställning. Detta förvandlar Cortana-lådan till en Search Windows verktyg för lokala appar och filsökningar.

Cortana har blivit allt mer begränsad sedan Windows 10-talet. Den uppdaterades tidigare för att undvika din standardwebbläsare. Cortana startar nu alltid webbläsaren Microsoft Edge och använder Bing när du söker. Om det låter som något du inte vill använda, så här inaktiverar du det.

Hemanvändare: Stäng av Cortana via registret

Om du har Windows 10 Home, redigera bara Windows-registret för att göra dessa ändringar. Du kan också göra det på detta sätt om du har Windows 10 Professional eller organisation, men bara känner dig mer bekväm med att arbeta i registret jämfört med gruppolicyredigeraren.

Standardvarning: Registereditorn är ett starkt verktyg och missbruk av det kan göra din dator instabil eller också oanvändbar. Detta är ett ganska enkelt hack och när du håller dig till stegen har du inga problem.

Du skapar också en systemåterställningspunkt innan du fortsätter. Windows kan göra detta automatiskt när du installerar Anniversary Update. Men det kan inte skada att göra en manuellt – på så sätt, om något gick fel, kan du alltid återställa.

Steg 1:

Gå sedan över till registerredigeraren efter att ha tryckt på Windows+R på tangentbordet och skrivit regedit i rutan och tryck på Enter.

Steg 2:

Flytta sedan till följande tangent i det vänstra sidofältet:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindows Search

Om du inte ser en Windows Search nyckel (mapp) under Windows-mappen, högerklicka på Windows-mappen och välj Ny > Nyckel. Namnge det Windows Search.

Steg 3:

Högerklicka på Windows Search nyckel (mapp) i den vänstra rutan och välj Nytt > DWORD-värde (32-bitars).

Steg 4:

Ange namnet värdet AllowCortana. Dubbelklicka på den och ange värdet till 0.

Nu stänger du registerredigeraren. Logga bara ut och logga in igen eller starta om din dator innan ändringen träder i kraft.

Steg 5:

Om du vill ångra din ändring och säkerhetskopiera Cortana i framtiden kan du sedan återvända hit, hitta AllowCortana värde och ta bort det eller ställ in det på 1.

Ladda ner eller installera vårt One-Click Registry Hack

Förutom att redigera registret själv kan du ladda ner eller installera vårt Inaktivera Cortana-registerhack. Öppna helt enkelt den nedladdade .zip-filen. Dubbeltryck sedan på Disable Cortana.reg fil. Gå sedan med på att lägga till informationen i ditt register. Vi har också lagt till en Enable Cortana.reg fil om du vill ångra ändringen och återaktivera Cortana senare.

Du kan också logga ut och logga in igen – eller starta om din dator – innan ändringen träder i kraft.

Dessa .reg-filer ändrar bara samma registerinställningar som vi nämnde ovan. Om du vill se vad den här eller någon annan .reg-fil kommer att göra innan du kör den kan du högerklicka på filen .reg och välja Edit för att öppna den i Anteckningar.

Pro- och företagsanvändare: Stäng av Cortana via gruppolicy

Stäng av Cortana i Windows 10

Efter att ha använt Windows 10 Enterprise eller Professional är den enklaste metoden att stänga av Cortana genom att använda den lokala grupprincipredigeraren. Det är ett mycket kraftfullt verktyg, så om du aldrig har använt det förut är det värt att ta lite tid att lära dig vad det kan göra. Dessutom, om du är på ett företagsnätverk, gör en tjänst för alla och kolla med din administratör först. Om din arbetsdator är en del av en domän är det i alla fall den del av en domängrupppolicy som kommer att ersätta den lokala grupppolicyn.

Du kan också skapa en systemåterställningspunkt innan du fortsätter. Närhelst Windows kan göra detta automatiskt när du installerar Anniversary Update, men det kan inte skada att göra en manuellt – på så sätt, om något gick fel, kan du alltid återställa.

Steg 1:

Starta först grupppolicyredigeraren efter att ha tryckt på Windows + R och skrivit gpedit.msc i rutan och tryck på Enter.

Steg 2:

Flytta till Datorkonfiguration > Administrativa mallar > Windows-komponenter > Sök.

Steg 3:

Leta upp Allow Cortana inställningen i den högra rutan och dubbelklicka på den.

Steg 4:

Ange sedan alternativet Tillåt Cortana att Disabled och tryck sedan på OK.

Steg 5:

Nu kan du stänga grupppolicyredigeraren. Logga bara ut och logga in igen – eller starta om datorn – för att denna ändring ska träda i kraft.

Steg 6:

Om du vill återaktivera Cortana, återvänd hit, dubbeltryck på Enable Cortana inställning och ändra den till Not Configured eller Enabled.

Slutsats:

Här handlar allt om Turn Off Cortana In Windows 10. Har du någonsin försökt uppleva det? Är den här artikeln till hjälp? Om du vill dela någon annan metod eller tips angående artikeln, låt oss veta nedan. För ytterligare frågor och frågor låt oss veta i kommentarsfältet nedan!

Läs också: