Vill du stänga av Snabbstart i Windows? När du stänger av din PC, ström från dess komponenter, som RAM, CPU, Cd-rom, och hårddisken raderas på ett kontrollerat sätt. I motsats till att ansluta strömkabeln ut, eller ett strömavbrott, under hela avstängningsprocessen, stänger Windows alla öppna appar en efter en och inaktiverar datorn till slut. När du startar datorn startar den i ett uppdaterat tillstånd. Du kan också anpassa din dator i stor utsträckning via tredjepartsappar eller standardalternativ. Den lokala grupppolicyredigeraren är dock den uppsättning parametrar som gör att du kan kontrollera din dators beteende. Många av dessa konfigurationer kräver att du startar om din dator för att kunna tillämpa dem. Windows 8 innehåller massor av nya funktioner och en av dessa är Snabb start.

Se även: Snabbaste Fox för Chrome för att göra det snabbare

Snabbstartsintroduktion:

Det är den nya inställningen som låter din dator starta snabbare än normalt efter att ha sparat systeminformation i en fil under avstängningen. Systeminformationen inkluderar cachelagring av registret och lagring av massor av systemfiler. I den här guiden kommer vi att förklara för dig hur du stänger av inställningarna. Inte bara detta utan du kommer också att lära dig när det krävs för att utföra en fullständig omstart. För att stänga av Snabbstart i Windows 8 dyk ner nedan!

Systemomfattande ändringar kräver att du startar om datorn. Eftersom det inkluderar hela processen att avsluta alla appar, stänga av systemet, slå på det igen och sedan starta om allt från början. Visst, när du startar om din dator för att tillämpa en ändring, planerar du att stänga den om du måste flytta någonstans. När Snabbstart är aktiverat kan avstängningen och omstarten inte tillämpa de nya inställningarna. Eftersom systeminformationen laddas och sparas från en fil, tillämpas inte varje ändring som kräver en fullständig kall omstart. För att undvika detta kan du inaktivera Snabbstart i Windows inställningar.

Se även: Hur man stänger av snabb användarinkoppling av Windows 10

Så här stänger du av snabbstart i Windows 8:

Snabb start

Om du vill stänga av snabbstart i Windows följer du stegen nedan!

  • Gå över till startskärmen och mata in Power Options.
  • Tryck på fliken Inställningar höger sida och välj ’Ändra vad strömknapparna gör’ från vänster sida.
  • När du öppnar fönstret Systeminställningar. Dyk ner till avsnittet Avstängningsinställningar och avmarkera Slå på snabb start alternativ.
  • Närhelst avstängningsinställningarna finns grånade ut, flytta tillbaka upp i fönstret och tryck på Ändra inställningar som för närvarande inte är tillgängliga möjlighet att ändra dem. Tryck på Spara ändringar knappen under den för att bekräfta valet.
  • Det handlar om allt, du kan nu framgångsrikt stänga av den och Windows startar normalt.

Även om proceduren för att stänga av snabbstart kan vara enkel och tydlig i form av lång starttider. Du vill förmodligen inte inaktivera det alls, eftersom även med standardinställningarna kan du alltid välja att starta om när du vill uppdatera systeminställningarna.

Slutsats:

Här är allt om ”Stäng av snabb start”. Är den här artikeln till hjälp? Vet du någon annan alternativ metod för att stänga av den? Dela dina tankar med oss ​​i kommentarsfältet nedan. Dessutom, för ytterligare frågor och frågor, låt oss veta i kommentarsektionen nedan!

Läs också: