När vi installerar ett nytt operativsystem har vi inte alltid ett nytt antivirus- eller anti-malware-program liggande. Vi tar lite tid på oss att installera det – om någonsin – vilket är den perfekta tiden för skadlig programvara att få ett dödsstöt faktiskt. Väl, Windows 10 ser Windows Defender till att du förblir skyddad, alltid, även när du inte uppmärksammar det. Vi är alla för fördelarna som försvararen ger. Det är dock knappast den mest effektiva eller den mest mjukvaran som finns. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man stänger av Windows Defender – handledning

Vad är egentligen Windows Defender?

Tja, Windows Defender (nu känd som Microsoft Defender Antivirus) är en alltid-på, anti-malware-programvara som skyddar din dator från externa hot. Antiviruset är utvecklat av Microsoft för att skydda datorer från virushot som kör operativsystemet Windows 10.

Detta antivirus kommer i princip förinstallerat med alla versioner av Windows 10. Windows Defender skyddar din dator i realtid från inte bara virus, utan även ransomware, rootkits, trojaner, spionprogram och många former av skadliga attacker också. Programmet är helt gratis att använda, och Microsoft skickar regelbundna uppdateringar på Windows 10.

Vilka är de viktigaste fördelarna med Windows Defender?

Som nämnts ovan kommer Defender tillsammans med Windows 10-paketet, som standard – ingen separat installation behövs. Det ger dig tillräckligt bra skydd och ett praktiskt alternativ för offline-skanning för att få jobbet gjort även om du inte är ansluten till internet. Det är verkligen grundläggande när det gäller funktioner, förstås. Men det är säkert inte det värsta du kan ha.

Varför skulle du vilja stänga av Windows Defender?

Windows Defender är faktiskt en utmärkt grundläggande anti-malware-lösning. Det blir dock överflödigt när du faktiskt har en kraftfull, fristående anti-malware-programvara på din dator. Tekniskt sett är det meningen att microsoft Defender ska stänga av sig själv efter att det har upptäckt ett nytt antivirus. Men det finns inget sätt för dig att se det i aktion, vilket gör det verkligen svårt att förstå om microsoft Defender fortfarande använder din dators ovärderliga resurser.

Hur stänger jag av Windows Defender på det officiella sättet?

För de som inte är medvetna om det, ger Windows Defender dig möjligheten att stänga av den. Men denna metod, på gott och ont, är inte permanent. Efter att den stängts av slår Windows Defender på sig själv efter en riktigt kort tid. Microsoft har ännu inte dokumenterat den exakta tidsperioden, och det är osannolikt att vi kommer att få något definitivt svar inom kort.

För att komma runt detta irriterande problem justerade några av de listiga Windows-användarna registerinställningarna för att stänga av Windows Defender bra. De aktiverade helt enkelt ”DisableAntiSpyware”-tangenten för att effektivt stänga av Windows Defender. Men, som vi har lärt oss från den senaste Windows-uppdateringen, har registernyckelmetoden stängts av av Microsoft.

Registernyckelmetod borttagen – varför?

Som antytts i föregående avsnitt hittade vissa supersmarta Windows-användare ett sätt att stänga av Windows Defender genom att aktivera knappen DisableAntiSpyware i Windows-registret. Även om det inte är superbekvämt, men det gav ändå användarna möjlighet att bli av med anti-malware om de ville. Nu, efter de senaste uppdateringarna, har växeln lappat av, dock inte utan ens god anledning.

Microsoft hade identifierat att skadlig programvara använde det registertricket för att stänga av Windows Defender och flyga oupptäckt under radarn. Nu, med Registry-tricket inaktiverat, finns det faktiskt inget sätt för dem att kringgå Microsoft Defender.

Hur stänger jag av Windows Defender under en kort period?

Om ni gillar att ladda ner spel och applikationer på internet. Då kommer du sannolikt att stöta på scenarier där programmet ber dig att stänga av ditt antivirusprogram för att också klistra in crack-filen. För de obekväma situationerna måste du leta efter sätt att stänga av Microsoft Defender, om än tillfälligt. Vi har i princip två sätt att uppnå detta.

Från Inställningar på Windows

Det är möjligt att stänga av Windows Defender från själva inställningarna, men det är bara en tillfällig lösning. Microsoft uppger också att Defender är automatiskt aktiverad efter en viss tidsperiod, men de nämner inga detaljer. Men om du är nyfiken kan du starta om Microsoft Defender-tjänsten tillsammans med en omstart.

 • För att inaktivera microsoft Defender, leta först upp sökfältet längst ner på skärmen och skriv sedan in Windows Security.
 • När skärmen laddas måste du klicka på ”Virus- och hotskydd”. För att utforska inställningarna relaterade till ditt microsoft Defender-system.
 • Scrolla sedan nedåt, leta upp ”Inställningar för virus och hotskydd” och tryck på ”Hantera inställningar.”
 • Äntligen stänger du av ”Realtidsskydd”.

Använder Defender Control

Som vi redan har sett är Defender Control faktiskt en av de enklaste applikationerna att använda. Allt du behöver göra det ladda ner, extrahera, köra och tryck sedan på ”Inaktivera Windows Defender”

Stäng av Windows Defender

För att återaktivera måste du trycka på ”Aktivera Windows Defender”.

Hur kan du stänga av Windows Defender via gruppolicy:

Tja, på Windows 10 Pro är det verkligen möjligt att använda Group Policy Editor för att stänga av Windows Defender Antivirus permanent.

 • Använd först Windows-tangent + R kortkommando för att starta Springa kommando.
 • Skriv sedan gpedit.msc och tryck OK för att öppna den lokala grupprincipredigeraren.
 • Bläddra sedan i följande sökväg:

  Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Defender Antivirus

 • Nu på höger sida, dubbelklicka på Stäng av Windows Defender Antivirus politik.
 • Välj den Aktiverad alternativ.
 • Knacka Tillämpa.
 • Tryck OK.
 • Du måste bläddra på följande väg:

  Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Defender Antivirus > Real-time Protection

 • Nu på höger sida måste du dubbeltrycka på Aktivera beteendeövervakning politik.

Stäng av Windows Defender

 • Välj den Inaktiverad alternativ.
 • Tryck Tillämpa.
 • Klicka sedan på OK.
 • Sen på Real-time Protection, ni måste dubbelklicka på Övervaka fil- och programaktivitet på din dator politik.
 • Välj Inaktiverad alternativ.
 • Klick Tillämpa.
 • Klick OK.
 • Real-time Protection, dubbeltryck på Aktivera processskanning när realtidsskydd är aktiverat politik.
 • Välj den Inaktiverad alternativ.
 • tryck på Tillämpa.
 • Knacka på OK.
 • Nu på Real-time Protection, dubbeltryck på Aktivera beteendeövervakning politik.
 • Välj den Inaktiverad alternativ.
 • Knacka på Tillämpa.
 • Klicka sedan OK.

Stäng av Windows Defender

 • Starta sedan om datorn.

När du har slutfört alla dessa steg. Windows Defender Antivirus kommer inte längre att skanna och upptäcka skadlig programvara på din enhet, även efter att du har startat om din dator.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar den här artikeln och även tycker att den är till hjälp för er. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Vad är den normala och goda CPU-tempen