Vill du stoppa Windows 10 Creators Update? På Windows 10, håller uppdateringar din dator säker och uppdaterad med säkerhetskorrigeringar, förbättringar och de senaste funktionerna. Men efter att ha installerat stora funktionsuppdateringar (t.ex. Creators Update), kan varje gång de lanseras innebära fler problem.

Det stora problemet är att uppdateringar på Windows 10 är valfria. Men under den första stora lanseringen, som Windows 10 Creators Update, kan det fortfarande finnas okända fel, och vissa funktioner eller drivrutiner kanske inte fungerar perfekt. Det blir den främsta anledningen till att du kanske vill skjuta upp installationen av den senaste modellen av Windows 10 i början. Microsoft känner till denna oro och det är anledningen till att det tillhandahåller många metoder för att kontrollera uppdateringar på din dator.

I den här guiden får du lära dig instruktionerna för att skydda Windows 10 från att installera eller ladda ner Creators Update på din dator via Local Group Policy Editor, appen Inställningar och använda den uppmätta anslutningen för Windows 10 Home.

Stoppa Windows 10 Creators Update via Inställningar

Inställningsappen pausar funktionsuppdateringarna, som Windows 10 Creators Update, i upp till 60 dagar. Alternativet är dock endast tillgängligt för Enterprise, Windows 10 Pro och Education.

Om du vill skjuta upp funktionsuppdateringar via appen Inställningar, försök att göra följande:

Steg 1:

Gå över till inställningar.

Steg 2:

Knacka på Uppdatering & säkerhet.

Steg 3:

Knacka på Windows uppdatering.

Steg 4:

Tryck på Avancerade alternativ länk.

Steg 5:

Kolla helt enkelt Skjut upp uppgraderingar alternativet för att avsluta uppgiften.

Skjut upp Windows 10 Creators Update via gruppolicy

Windows 10

Om du undrar över att skjuta upp Windows 10 Creators Update under en längre tid, är det bra att skjuta upp uppdateringarna i cirka 180 dagar.

Microsoft tillhandahåller två grenberedskapsnivåer för att få funktionsuppdateringar. Men den Current Branch få uppdateringar när Microsoft kontrollerar att funktionerna är redo. Sedan Current Branch for Business får funktionsuppdateringar när Microsoft bekräftar att det är redo för organisationsinstallation. Om du behöver fördröja uppdateringar måste du välja Windows Update for Business (WUB) alternativ, bara för att fördröja uppdateringar i 180 dagar.

Alternativet är dock endast tillgängligt för Enterprise, Windows 10 Pro och Education, och du kan sedan konfigurera det via den lokala grupprincipredigeraren.

Om du vill förhindra funktionsuppdateringar via den lokala grupprincipredigeraren, försök att göra följande:

Steg 1:

Till en början, tryck på Windows-tangent + R kortkommando för att öppna Springa kommando.

Steg 2:

Gå sedan in gpedit.msc och slå Stiga på att öppna Lokal grupppolicyredigerare.

Steg 3:

Du kan sedan bläddra i följande sökväg:

Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update > Defer Windows Updates

Steg 4:

Dubbeltryck på Välj när funktionsuppdateringar har tagits emot policyn.

Steg 5:

Välj sedan Aktiverad alternativ.

Steg 6:

Längst ner i Options, Välj den Nuvarande filial för företag alternativ från rullgardinsmenyn.

Steg 7:

Välj hur länge du vill förhindra uppgraderingar. Du kan förhindra att du får funktionsuppdateringar upp till 180 dagar.

Steg 8:

Kontrollera sedan Pausa funktionsuppdateringar alternativet att tillfälligt pausa större versioner från installation eller nedladdning på din PC (detta är ganska likt att använda Skjut upp funktionsuppdateringar alternativ i Inställningar). Pausen kommer också att gälla i 60 dagar eller tills du rensar kryssrutan.

Steg 9:

Knacka Tillämpa.

Steg 10:

Knacka OK för att avsluta uppgiften.

Stoppa Windows 10 Creators Update på Windows 10 Home

Creatotrs uppdatering

Efter att ha kört Windows 10 Home, närhelst Creators Update eller en annan funktionsuppdatering rullas ut kommer den att installeras och laddas ned automatiskt. Du kan också ställa in din internetanslutning som mätt, vilket begränsar hur OS-åtkomsten använder wifi-anslutningen, och när den är påslagen kan uppdateringar inte laddas ned automatiskt till din dator.

Om du vill stänga av funktionsuppdateringar på Windows 10 Home, försök att göra följande:

Steg 1:

Gå över till inställningar.

Steg 2:

Knacka på Wi-Fi.

Steg 3:

Tryck sedan på Wi-Fi-nätverk som du är ansluten till till länken.

Steg 4:

Längst ner i Metered connection, kom ihåg att aktivera Ställ in som en uppmätt anslutning brytare.

Varningen med den här funktionen är att den bara fungerar när den är ansluten via ett internetnätverk. Den uppmätta anslutningen för Ethernet-adaptrar är dock tillgänglig från och med Windows 10 Creators Update.

Denna procedur kommer att blockera alla typer av uppdateringar. Det betyder att din dator inte kommer att säkras förrän du stänger av den uppmätta anslutningen.

Slutsats:

Tja, den här artikeln går igenom instruktionerna för att skjuta upp installationen av Windows 10 Creators Update från att installeras automatiskt. Det kan inte avskräcka från att du installerar uppdateringar. På Windows 10, och på alla operativsystem, är uppdateringar nödvändiga för att hålla din enhet uppdaterad.

Creators Update förbättrar inte bara operativsystemet, utan den ger också de senaste funktionerna, som Cortana på helskärm, Night Light för att modifiera blått ljus som skärmen producerar på natten, 3D och kombinerad verklighetskapacitet, förbättringar, teman på Start meny och mycket mer.

Den här artikeln skjuter upp uppdateringen till ett senare datum tills du vet att fel och problem som kan uppstå under de första dagarna har lösts för att begränsa problem på din dator, surfplatta eller bärbara dator.

Vad är dina åsikter om det? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet nedan!

Läs också: