Vill du styra musikspelaren med Amazfit Bip? Idag i den här artikeln kommer du att lära dig hur du styr en kamera eller musikspelare med Amazfit Bip. Tja, den här metoden fungerar bara med Android, så om du söker efter Amazfit Bip Camera Control med iPhone eller musikkontroll är den här guiden inte för dig.

De Amazfit Bip är en fantastisk smartklocka, men den har vissa begränsningar som att du inte kan delta i samtal, svara på meddelanden eller sidladda appar. Tja, du kan inte göra något åt ​​samtal och meddelanden. Men vad du kan göra är att byta urtavla, tillåta smileys, mappa om den enda knappen för att trigga kameran, styra musik, etc. Tja, Amazfits smartklockor får alltid stor uppmärksamhet på grund av deras attraktiva egenskaper och aggressiva prissättning. Deras senaste enhet Amazfit Bip2 började säljas i augusti 2019 faktiskt. Emellertid råkar Amazfit Bip2 vara mer av en hälsoövervakningsenhet som faktiskt lämpar sig för äldre. Kom, låt oss kolla hur man styr musikspelaren med Amazfit Bip.

Se även: Bästa Amazfit Bip-appar, urtavlor och tips/tricks

Hur man styr musikspelare och kamera med Amazfit Bip

Följ stegen för att styra musikspelaren med Amazfit Bip:

Amazfit Bip kamerakontroll

Amazfit Bip kamerakontroll

Om du vill styra kameran kan vi sedan mappa om knappen på Amazfit Bip. Efter fullständig utforskning hittade jag den bästa appen för att göra detta känd som Mi Band 2/3 & Amazfit Selfie. Detta gör att du kan mappa om det enkla trycket på knappen för att trycka på en bild. Förbehållet är dock att det bara fungerar med ett utvalt antal kameraappar från tredje part. Här är kameraapparna som fungerar med den:

Att para ihop appen med Amazfit Bip är väldigt enkelt eller lätt. Du vill ha Mi-Fit installerat och bandet som är anslutet till Mi-Fit-appen. Nu är det bara att installera eller ladda ner Mi Band 2/3 & Amazfit Selfie-appen och öppna den sedan. Appen kommer dock automatiskt att upptäcka Amazfit Bip MAC-adress om den är ansluten till Mi-Fit.

Men om appen inte kan identifiera klockan kan du manuellt mata in MAC-adressen i textrutan. Om du vill hitta MAC-adressen för Bip. Du kan sedan öppna Mi-Fit-appen och gå över till profilsektionen och klicka sedan på Amazfit Bip under My Devices.

När du är på Amazfit Bip-sidan, dyk ner under sidan. Här hittar du Bluetooth Address vilket i sin tur är Amazfit Bips MAC-adress. Nu, när du har angett MAC-adressen, tryck på knappen Anslut längst ner.

När du väl har tryckt på anslutningsknappen, vänta ett tag och appen kommer att behålla en anslutning till klockan. När den gör det ändras knappen Anslut under den till Koppla från.

Ytterligare;

När appen är ansluten till klockan. Du kan sedan öppna kameraappen. I min situation har jag installerat Bacon Camera-appen. Nu vill jag bara öppna kameraappen och klicka på knappen på Amazfit Bip. Det kommer dock att utlösa kamerans slutare och sedan trycka på en bild. Bandet vibrerar lätt och visar att det har knackat på en bild.

Tja, det är ett praktiskt verktyg när du vill ta en gruppbild. Eller om du har kameran monterad på ett stativ. Fast det är bra om det fungerade med alla kameraappar. Tja, det är inte problemet för mig eftersom jag redan använde Bacon Camera.

En annan nackdel är att enkeltrycket fungerar som bakåtknappen i Amazfit Bip. Men när du har Mi Band 2/3 & Amazfit Selfie kopplad till klockan, slutar bakåtknappsfunktionerna att fungera. Den enda metoden för att bekämpa detta är att ansluta eller bifoga Mi Band 2/3 & Amazfit Selfie-appen när du tar en bild.

Styr musikspelaren med Amazfit

Amazfit Bip musikkontroll

Nåväl, det finns inte en enda app som låter dig styra både kameran eller musikspelaren. Men för en musikspelare vill vi ha en annan tredjepartsapplikation som kallas Amazfit BIP Assistant. Detta är en av dessa appar med ett dåligt användargränssnitt men mycket användbara funktioner.

Hur som helst, när du installerade appen, öppna den bara och den kommer att be dig att mata in MAC-adressen manuellt. Om du inte vet hur man gör det, följ dessa instruktioner som nämns ovan.

När ditt band är anslutet till appen har du en skärm för att anpassa klockans knappfunktioner. Om det ser förvirrande ut så är vi på samma plan. Den har handlingen dvs 2 Pause 3 Next vilket innebär att två gånger klick kan pausa eller spela upp låten och om du klickar 3 gånger kan du flytta till den andra låten.

Dessutom får du ett reglage som låter dig anpassa intervallet mellan tryckningarna. Standardvärdet 600 ms är bra och fungerar bäst för dig.

Du har också ett val att kartlägga det långa trycket på knappen för att antingen slå på Google Assistant på volymkontrollen. Kom dock ihåg att du inte har andra åtgärder tilldelade långpressen. I min situation kartlades den långa pressen för att initiera Outdoor Running-aktivitet. I sådana scenarier kommer du att ha konflikter och åtgärderna slutar fungera som önskat. Jag hoppas att du nu enkelt kan styra Music Player med Amazfit.

Slutsats:

För styrning av musikspelare kan du hitta massor av appar i Play Butik. Jag gillade dessa appar på grund av tillförlitligheten, enkelheten och användarvänligheten. Men om du vill ha ytterligare funktioner som dina datadiagram, jämförelser, rapporter med knappomappning, gå över till betalappar som Notify & Fitness for Amazfit eller Amazfit & Tools. För eventuella problem eller frågor låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

Läs också: