Ibland, efter en ren installation av Windows 10, kanske ni märker ett ovanligt användarkonto märkt defaultuser0 i C:Users-katalogen faktiskt. Den förvirrande aspekten med detta är att trots dess existens i ”Användare” mapp. defaultuser0 kan också missa från ’Användarkonton’ även i kontrollpanelen. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man tar bort defaultuser0-konto på Windows 10. Låt oss börja!

Om ni är en aktiv del av Windows Insider-programmet, så kanske ni till och med har sett detta defaultuser0 på inloggningsskärmen för vissa byggnader också. Nu uppstår frågan – varför är detta ’defaultuser0’ konto som finns i Windows 10 och ska du bry dig om det eller inte?

Vad är egentligen ett ”defaultuser0”-konto i Windows 10 och varför ska du bry dig om det?

De defaultuser0 är inget annat än bara en liten bugg som finns i Windows 10-byggen. Vissa system kan också visa att det är det defaultuser(). Det är i grunden ett användarkonto som varken ingår i någon användargrupp eller har någon profil eller inte. Tänk på dessa fakta, det det är faktiskt säkert att ta bort det också. Men du kanske tänker på vad som kommer att hända om du inte tar bort det?

Tja från tidigare erfarenheter, har det också observerat att de flesta gånger detta defaultuser0 kan skapa komplexa situationer för dig, såsom:

 • Ni uppträdde Återställa till Windows 10 och ditt konto är förlorat. Sedan tvingar Windows 10 dig att logga in som ’defaultuser0’ (den nedan nämnda bilden illustrerar detta). Men det finns faktiskt inget lösenord inställt för det användarkontot och du har nu fastnat. Från denna punkt har du det enda alternativet kvar är att göra en ren installation genom att torka dina data och slösa bort din tid.
 • I de flesta fall, defaultuser0 visas igen på en ren installation och det kan bli en upprepning av det jag sa i punkt 1 faktiskt.

Hur man tar bort defaultuser0-konto på Windows 10

Sedan ’defaultuser0kan säkert ta bort, det bästa alternativet är i princip att ta bort det så snart ni inser att det finns. Men om du känner att du vill behålla det kontot är det viktigt att du anger ett känt lösenord för det. Båda sätten nämns här också.

Ta bort ’defaultuser0’ helt

 • Först är det bara att starta upp Windows 10 Säkert läge.
 • Öppna sedan lusrmgr snap-in genom löpning lusrmgr.msc kommando.
 • Tryck på mappen Användare och högerklicka sedan på defaultuser0 inträde. Välja Radera. Stänga lusrmgr snap-in också.
 • Du måste också ta bort defaultuser0 mapp från C: Användare (byta ut C: med din systemrotenhet).
 • Tryck på Windows + R och sätta regedit i Springa dialogrutan för att öppna Registerredigerare. Då behöver du cslicka OK.
 • Nu i den vänstra rutan i Registerredigerare fönster och navigera sedan till följande registernyckel:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionProfileList

defaultuser0

 • Du måste utöka Profillista registernyckel, och ni kommer att se några undernycklar. Det börjar med S-1-5… Markera varje undernyckel en efter en och även i den högra rutan. Titta nu bara ProfileImagePath registersträng (REG_EXPAND_SZ). Uppgifterna som motsvarar det bör också hjälpa dig att avgöra vilket som är rätt register SID undernyckel för defaultuser0 också. När ni ser den exakta, högerklicka på den och välj sedan Radera. Stäng nu Registerredigerare. Starta om till normalt läge också.

På så sätt kan ni ta bort defaultuser0 konto.

Ange ett lösenord för defaultuser0

Om ni inte är bekväma med att ta bort standardanvändare0. Sedan kan du också följa dessa steg för att ställa in ett lösenord för det.

 • I lusrmgmr fönstret måste du klicka på Användare mapp och högerklicka på defaultuser0 inträde, välj Välj lösenord alternativ också.
 • Tryck sedan på Fortsätt här:

defaultuser0

 • Skriv nu in ett nytt och enkelt+lätt för att komma ihåg lösenordet och bekräfta det. knacka på OK.
 • Du kommer att få en bekräftelse på att lösenordet har ställts in för defaultuser0 och du kan nu koppla av. Starta om till normalt läge också.

Aktivera det dolda administratörskontot

Det första vi ska försöka är att aktivera ett dolt administratörskonto i Windows. För att göra detta behöver ni Windows 10 DVD eller USB tillsammans med Windows 10-installation, och här är exakt vad du måste göra:

 • Starta först din dator via Windows 10 DVD eller USB.
 • Välj rätt tid och tangentbordstyp.
 • Klicka sedan på Reparera din dator. Den borde faktiskt sitta i det nedre vänstra hörnet.
 • På skärmen Välj ett alternativ måste du välja Felsökning.
 • Tryck på Kommandotolken.
 • När kommandotolken öppnas, skriv bara in följande rad och klicka på enter för att köra den:
  • nätanvändaradministratör /aktiv: ja
 • Slutligen, starta om datorn.

Efter att ha gjort detta bör du sedan behöva aktivera det dolda administratörskontot. Nu kan ni använda ett administratörskonto för att skapa nya användarkonton och ta bort Defaultuser0-kontot också. Dessutom, när du startar kommandotolken kan ni också skapa ett nytt konto direkt därifrån genom att skriva följande rader och trycka på Enter efter varje rad:

nettoanvändare Jack xxyyzz /add – detta kommer i princip att skapa en ny användare som heter Jack tillsammans med ett lösenord xxyyzz
nätadministratörer för lokala grupper Jack /Lägg till – Det kommer att göra om användaren Jack till administratör också

Kör Delprof2 | defaultuser0

Delprof2 är i grunden ett intressant litet program som hjälper dig att radera inaktiva användarprofiler. Som en snabb påminnelse, att för många år sedan släppte Microsoft Delprof. Det är en dedikerad programvara som syftar till att ta bort användares profiler. Den enda haken är att Delprof faktiskt bara fungerar på Windows XP.

Delprof2 är i princip den inofficiella efterföljaren till Delprof och den är också kompatibel med Windows 7, Windows 8.1 och Windows 10 också.

Verktyget läser kontoegenskaperna och närhelst det upptäcker ett konto vars status är inactive. Det föreslår att användarna faktiskt tar bort det.

Defragmentera din hårddisk

 • Det första steget är faktiskt att installera om den tidigare Windows-versionen som fungerade bra. När processen är klar, installera inte heller några appar eller programvara överhuvudtaget.
 • Kör diskdefragmentering via det inbyggda defragmenteringsprogrammet. Gör det tre eller fyra gånger tillsammans med en halvtimmes paus faktiskt.
 • Nu kan ni helt enkelt ladda ner de officiella Windows ISO-filerna från Microsofts webbplats. Men installera inte bara om den senaste versionen av Windows som du har laddat ner Microsoft. Du behöver bara extrahera ISO via PowerISO-programvaran eller någon annan mjukvara du väljer också.
 • Nästa steg är i princip att köra installationen i ditt gamla system. Ett popup-meddelande visas nu och det första alternativet är redan markerat. Du måste helt enkelt köra installationen och ditt system kommer också att uppgraderas till den senaste versionen av Windows.
 • Det är verkligen viktigt att inte trycka på det andra alternativet. Detta kommer i princip att uppgradera din gamla Windows-version.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar det här defaultuser0 artikeln och tycker att den är till hjälp för dig. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Hur Fix BitLocker kunde inte aktiveras Fel