Undrar du att ta bort din Google-aktivitet? Konsumenter som letar efter metoder för att begränsa sin exponering online kan ta ett tillvägagångssätt för att skydda sina data och onlineaktiviteter. Det minimerar ett företags förmåga att samla in din konfidentiella information på ett effektivt sätt.

Du kan välja att ta bort din Google-aktivitet och begränsa hur mycket av din onlinedata som kan samlas in.

Doesn’t the Google Incognito function and removing my browser history keep my data secure?

Människor har verkligen missuppfattningen att det räcker med att ta bort sin webbsökningshistorik med jämna mellanrum för att hålla dem privata och säkra. Men så är inte fallet. Efter att ha använt en inkognitoflik, är din anonymitet fortfarande exponerad av din ISP. Även den information som ges till stora företag som kan betala för den data som samlas in.

Det finns andra val där ute som kommer att prioritera din integritet. Tycka om DuckDuckGo, som inte kan spåra din onlinerörelse. Jag rekommenderar att använda Modig, jag själv. Brave är en säker och säker webbläsare som gör att du enkelt kan byta mellan sökmotorer.

Du kan också använda Google som din sökmotor. Men du kanske vill ta kontroll över informationen som samlas in efter att du har raderat en del av eller hela din surfaktivitet. Ta bara bort all din surfaktivitet som inte kan bli av med all information som Google har samlat in. Du vill ta bort några saker separat som din kartaktivitet om du tillåter Google att registrera din plats.

Även om du tog bort varje del av din aktivitet. Sedan håller Google reda på hur du använde sin webbläsare. Det betyder att när du har gjort en sökning kommer den ihåg vad du har letat efter och när. Enligt Google kommer alla dina data att tas bort efter att du påbörjat borttagningen.

Hur du hanterar dina Google-aktivitetskontroller

Att permanent rensa Googles historik hjälper dig att uppnå ditt mål att upprätthålla säkerheten över din onlineidentitet. Du kommer att gilla att få grepp om att anpassa dina aktivitetskontroller också.

Google Activity fortsätter att hålla reda på din surf- och sökhistorik om du inte väljer att stänga av dem. När Google har stängt av kan inte den samla in och spara data från dig i framtiden.

Vi börjar med att inaktivera Google-aktiviteten som du inte vill spara. Du kan vara speciell eller bara radera allt i din strävan att optimera din onlinesäkerhet. Det säkerställer också att den angivna informationen inte kan spåras. Det är en ganska enkel uppgift och kan utföras efter följande:

Steg 1:

Öppna din webbläsare och gå över till Aktivitetskontroller.

Steg 2:

Flytta ner på sidan och inaktivera aktiviteten som du inte gillar att Google sparar.

Steg 3:

Tryck på ”Paus”

När du växlar, kommer du att se ett popup-fönster där du vill bekräfta ditt val efter att ha valt Paus.

När du har valt att ta bort all din webbhistorik kommer dina sparade lösenord också att rensas. Kom ihåg dina lösenord innan du fortsätter. Om det råkar ha en lösenordshanterare-app som LastPass redan konfigurerad, kan det inte påverka den här åtgärden.

Innan jag tar upp hur du tar bort all din nyligen insamlade Google-aktivitet kommer jag att diskutera hur du arkiverar den för personligt bruk. Så om du vill ha en chans att ladda ner eller installera din Google-sökhistorik. Gå sedan till nästa avsnitt.

Hur man laddar ner din Google-sökning/webbläsarhistorik

Google Sök/webbläsarhistorik

Om du vill se tillbaka på några av dina tidigare surfaskapader. Sedan ger Google dig en metod för att hålla kvar din sökhistorik. För att få en arkiverad lista över din webbhistorik så att du alltid kan komma åt data, vill du:

Steg 1: Tryck på ”Sekretess och anpassning”

Logga sedan in på ditt Google-konto. Välj på menyn från huvudsidan till vänster Sekretess och personalisering.

Steg 2: Ladda ner, ta bort eller gör en plan för din data

Flytta ner till sidan tills du hittar Download, delete, or make a plan for your data sektion. Tryck sedan på Download your data.

Steg 3: Gör ditt eget val

Du omdirigeras till en sida där du vill välja vilken data du vill lägga till i arkivnedladdningen. Som standard är alla val aktiverade. Om du vill, så finns det en Välj ingen knapp som kan avmarkera alla dina alternativ vilket gör det enklare om du bara vill ladda ner en mindre mängd data.

Steg 4: Tryck på ”Nästa steg”

När du är nöjd med dina val trycker du på Nästa.

Steg 5: Välj ditt format

Välj vilket format du vill att ditt arkiv ska installeras i. Dina val är File type, Archive size, och Delivery method.

Förlita dig på de tjänster du har anslutit till ditt Google-konto. Då hittar du ditt dataarkiv som väntar på dig vid det valda leveranssättet. Det är dock här du har alternativen att installera filen på din dator (eller Mac).

Nu till borttagningsprocessen.

Steg 6: Ta bort din Google-webbläsarhistorik

Efter att ha startat webbläsaren Google Chrome från din dator. Kom ihåg att du är inloggad på ditt Google-konto och följ dessa steg:

Steg 1:

Gå över till ”Historik” på Chrome. Tryck sedan på Historia från menyn. PC-användare kan mata in kortkommandot (Ctrl + H). Mac-användare kan också skriva CMD + Y för att öppna Historik.

Steg 2:

Å andra sidan, uppe till höger, gå över till Hämta mer/inställningar menyn efter att ha tryckt på ikonen med tre vertikala prickar. Välj sedan ”Inställningar” i rullgardinsmenyn.

Steg 3:

”Knacka på webbläsardata”

Steg 4:

Välj på vänster sida av skärmen Rensa surfhistoriken. Ett fönster öppnas i en ny flik.

Steg 5:

Klicka på fliken ”Avancerat”. Fönstret ger dig två flikar, Basic och Advanced. De Basic fliken kommer att lista tre alternativ medan Advanced ger dig några fler. Om du gillar att göra en djupgående scrub av din webbläsarhistorik, gå sedan till Advanced fliken och välj alla menyalternativ som gäller.

Steg 6:

Det finns också en rullgardinsmeny markerad Time range som gör att du kan välja hur mycket historik du vill tas bort. Att välja the beginning of time kommer att ta bort allt.

Steg 7:

Tryck på ”Rensa data”. När rutorna du vill ta bort har markerats trycker du på Rensa surfhistoriken.

Så här tar du bort din Google-aktivitet

Att ta bort din sökhistorik är otroligt nog inte samma sak som att ta bort din webbläsarhistorik. Om du vill utföra den här åtgärden:

Kom ihåg att du är inloggad på ditt Google-konto och flyttar till Min aktivitet och följ dessa instruktioner:

Tryck på ”Ta bort aktivitet av”

Välj i menyn till vänster Ta bort aktivitet av för att ta dig till en sida där du kan ta bort din Google-historik efter produkt eller ämne.

Välj ditt sortiment

Tryck på rullgardinsmenyn under Delete by date och välj Hela tiden för att ta bort all din webbläsarinformation. Sedan cfäst de föremål du vill ta bort.

Tryck på ”Nästa” och sedan på ”Radera”

Tryck på ’Nästa’-knappen tryck sedan på Radera för att bekräfta.

Du kan också välja att välja särskilda objekt eller aktiviteter istället för alla efter att ha använt de andra rullgardinsmenyerna. Bläddra efter produkt eller dag från Delete activity by sida eller leta efter särskilda föremål med hjälp av sökfältet på My Activity sida.

Om du flyttar in Other Google activity du kommer sedan att se all individuell aktivitet som Google spårar. Du kan också trycka på ”Hantera aktivitet” för de flesta av dessa om du vill få lite mer detaljer. Du kan också välja att ta bort informationen som samlats in för var och en av dessa aktiviteter från deras individuella sidor.

Vid det här laget är din dator Googles webbhistorik säker än när du startar, men hur är det med dina mobiler och surfplattor? Tar bort din Google-aktivitet permanent. Den innehåller alla Android-enheter som definitivt kommer att hjälpa dig att förbättra din onlinesäkerhet.

Ta bort din Android- och iOS-enhet Googles sökhistorik

Följ denna instruktion bara för att ta bort din Google-sökhistorik från din mobil eller surfplatta:

Google sökhistorik

Steg 1:

När du är på din mobila enhet, starta helt enkelt Krom app och gå över till myactivity.google.com. Efter att ha använt en iOS-enhet kan du enkelt komma till webbplatsen via Safari app också.

Steg 2:

Klicka på Välj fler ikonen och välj Ta bort aktivitet av.

Steg 3:

Precis under Delete by Date klickar du helt enkelt på rullgardinspilen och väljer Hela tiden för att ta bort allt.

Steg 4:

Klicka på Radera knappen och en varningspopup visas. Klick OK för att helt ta bort din Android Google-sökhistorik.

Google har för mycket tagit över internet vid det här laget. Nu är det upp till dig att se till att information som de inte vill ha ut offentligt är säker och säker. Efter att ha använt inställningarna i google själv är det möjligt att begränsa åtminstone några av integritetsproblemen, så det är ett bra ställe att börja.

Slutsats:

Här handlar allt om Remove Your Google Activity. Om du vill dela någon annan metod eller tips angående artikeln, låt oss veta nedan. För ytterligare frågor och frågor låt oss veta i kommentarsfältet nedan!

Läs också: