Documents and Data är en förbryllande del av din iPhone-lagring som visar sig vara ett besvär. När du får ont om utrymme. Innan vi åtgärdar problemet, låt oss först hitta grundorsaken.

För att uttrycka det är det webbläsarhistorik, cookies, loggar, cacheminne med foton och videor, databasfiler och mer som samlas upp av dina applikationer. Och om du inte tar bort dem regelbundet. De kan bli problematiska för din enhet. Den totala filstorleken för Dokument och data kan dock ersätta den faktiska storleken på den associerade applikationen på din iPhone!

Varför måste applikationer lagra cache? De lagrar cache för att förbättra din användarupplevelse. När du till exempel söker efter något i Safari, sparar webbläsaren det så att du snabbt kan komma åt det nästa gång. Precis så håller YouTube register över din visningshistorik. För att rekommendera vilken typ av videor du gillar att titta på. Nog prat; låt oss ge oss ut på att utrota uppdrag nu!

Hur man tar bort dokument och data på iPhone

iOS låter dig kontrollera hur mycket lagringsutrymme varje applikations data har förbrukat på din enhet. När du har gett en omedelbar titt på utrymmet som kapats av applikationer. Sedan har du flera alternativ för att bli av med deras tillhörande data.

Du kan ladda bort oanvända applikationer utan att ens behöva radera deras data. Och när du installerar om dem återställs deras data automatiskt. Det är så du kan använda den här praktiska funktionen för att frigöra mycket utrymme på din enhet utan att behöva rensa upp viktiga data. Vad händer om du vill gå för fullständig städning? I det här fallet kan du ta bort appen tillsammans med dess hela dokument och data.

Steg

 • Öppna inställningar app på din iOS-enhet → Tryck på Allmän.
 • Knacka på iPhone/iPad-lagring → Nu, tryck på appen i fråga.
 • Därefter har du två alternativ: Ladda ner appen och Ta bort appen.

Om du vill ta bort applikationen men vill behålla dess data. Välj den Avlastningsalternativ. Som nämnts ovan kommer du att kunna återställa den associerade filen när du installerar om appen.

Men om du bestämmer dig för att rensa ut hela data. Tryck sedan på Radera knapp och bekräfta.

Rensa dokument och data från specifika appar från iCloud på iPhone

Vad sägs om att ta bort sparad data från specifika applikationer från iCloud? Du kan förhindra att din värdefulla iCloud-lagring blir rörig för utrymme för att bli av med överflödiga filer. Kom ihåg det; det kommer att radera all data från molnet och anslutna enheter. Och det går inte att ångra.

Steg

 • Öppna inställningar app → Tryck på din profil.
 • Knacka på iCloud → Klicka nu på Hantera lagring.
 • Sedan, tryck på appen vilken data du vill ta bort från molnet och tryck sedan Ta bort data → Klicka på Radera att bekräfta.

Det är så du kan ta bort cachen för enskilda applikationer från alla dina enheter som synkroniseras med samma iCloud-konto.

Rensa ut musik, film och tv-program, miniatyrcache

Alla dina iTunes köp (gjorda på iPhone eller iPad eller synkroniserade från datorn) är en del av media. Det är i princip kategoriserat under ljud- eller videodelen av din lagring. Men en del av det går till Documents and Data. Detta kan inkludera miniatyrcache eller relaterade filer.

En av de bästa sakerna du kan göra rensa cachedokument och data på iPhone är att ta bort all musik från din iPhone och sedan synkronisera om det via datorn. På så sätt kommer du att rensa ut all cache på iPhone. Och eftersom dessa inte skapas under en omsynkronisering får du lite ledigt utrymme.

rensa bort gamla e-postmeddelanden och bilagor

Om du använder stock Mail-applikationen. Sedan finns det många cacher som bygger runt detta. All synkroniserad e-post som du kommer åt via appen lagras på din iPhone för omedelbar åtkomst. Och med tiden blir det datahögar. Lägg till detta alla bilagor som du öppnar på iPhone.

Ett enkelt sätt att rensa ut all e-postcache och data är:

 • Öppen inställningar app → Tryck på Konton och lösenord.
 • Tryck på Email konto.
 • Tryck sedan på Radera Konto och bekräfta.

Nu, lägg till igen kontot genom att trycka på Lägg till ny.

Rensa Safari-historiken och webbplatsdata

Det är bättre att rensa bort Safari-historik och webbplatsdata då och då för att se till att webbläsaren fortsätter att fungera smidigt. Och staplar inte upp för mycket cache. Gå över till den här kompletta guiden för att städa upp Safari.

Rensa bilderna

Det kan finnas ett antal onödiga bilder i din kamerarulle. Att bli av med oönskade dokument och data på iPhone kan hjälpa dig att återta lite värdefullt utrymme.

 • Öppen Foton app → tryck på Välj i det övre högra hörnet.
 • Välj foton du vill ta bort och tryck sedan på Skräp ikonen i det nedre högra hörnet. Knacka på Radera att bekräfta.

Så det handlade om att ta bort de onödiga bilderna. Vad sägs om att rensa bort de överflödiga meddelandena? Fortsätt läsa…

Rensa redundanta meddelanden

Om du använder iMessage mycket, är chansen stor att applikationen kan ha förbrukat mycket lagringsutrymme. Du skulle vara glad att veta att iOS gör det otroligt enkelt att se hur mycket lagringsutrymme bilder, videor, GIF har fångat respektive. Så du kan välja att behålla och radera data baserat på dina behov.

 • Öppen inställningar app → Tryck på Allmän.
 • Tryck på iPhone/iPad-lagring → Tryck på Meddelanden.
 • Under Dokument och data, bege dig till respektive avsnitt och tryck sedan på Redigera.
 • Tryck sedan på Radio Knapp → Klicka på Papperskorgen ikon att ta bort saker du inte vill behålla längre.

dokument och data på iphone

Radera alla röstmeddelanden

Det visar sig att all din röstbrevlåda bidrar till Documents and Data en del av iPhone-applikationen. Så se till att radera oönskade röstmeddelanden regelbundet för att säkerställa att de inte belamrar din enhet för utrymme.

Telefonapp → Röstbrevlåda → väljer röstbrevlådan → Nu måste du trycka på den eller svepa höger till vänster över den för att avslöja Radera knapp → tryck på knappen Ta bort.

För att radera flera röstmeddelanden, öppna Telefonappen → Röstmeddelanden → tryck på Redigera → välj röstmeddelandena → tryck på Ta bort.

Rensa upp appar då och då

Ett av de enklaste sätten att förhindra att din iPhone tar slut på utrymme är att rensa ut cacheminnet och andra överflödiga data från applikationer på en konsekvent basis. De flesta appar som Safari, Dropbox, WhatsApp och Twitter låter dig enkelt ta bort sådan data. Så att stoppa dem från att äta i mycket förvaring är inte en stor fråga.

Vad händer om du inte vill eliminera data manuellt?

Att radera cachefiler eller dokument och data manuellt på iPhone kan dock vara tråkigt och tidskrävande. Speciellt när man har att göra med ett antal ansökningar. I ett sådant fall är det bättre att ta hjälp av iPhone-rengöringsapplikationer. Vi har samlat de bästa apparna som kan låta dig ta bort oönskad data med lätthet. Därför kommer det inte att vara svårt för dig att välja ut en duktig utmanare!

Slutsats

Okej, det är allt folks. Jag hoppas att du gillar den här artikeln och tycker att den är till hjälp för dig. Även om ni har ytterligare problem och frågor relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Bluetooth är inte tillgängligt på Mac – Så här åtgärdar du felet