Vill du bli av med ditt Google-konto? Tja, du är på rätt plats. I den här artikeln kommer jag att berätta enkla steg för att ta bort eller inaktivera Google-kontot. I synnerhet kan du ta bort eller inaktivera ditt Google-konto helt med en knapptryckning. Som sagt, du kan också välja att ta bort specifika tjänster från ditt konto, inklusive Gmail, YouTube, bland annat.

Hur tar man bort eller inaktiverar Google-kontot?

Vid vissa tillfällen kanske ditt Google-konto inte längre behövs. Nu när du inte kommer att använda den är det bättre att säga adjö genom att ta bort den helt. Sådana situationer uppstår sporadiskt där du helt vill överge ett Google-konto av specifika skäl. Med det sagt ska jag visa dig stegen för att ta bort eller inaktivera kontot. Men kom ihåg att raderingen kommer att vara permanent. Lyckligtvis kan du ladda ner din viktiga data innan du gör detsamma.

Läs också: Så här använder du den nya YouTube-chatten i appen

Innan du tar bort ditt Google-konto: säkerhetskopiera Google-data

Om du tänker radera endast ditt Google-konto eller till och med ditt Gmail-konto, rekommenderas det alltid att ladda ner och spara data i förväg. Så här säkerhetskopierar du data:

  1. Öppna din webbläsare och gå till https://myaccount.google.com/ och gå till Data and personalization i den vänstra sidofältet.
  2. Scrolla ner och tryck på Download your data alternativ under rubriken Download, delete or create a plan for your data.
  3. Välj de Google-produkter som du vill inkludera i filen. Konfigurera sedan inställningarna för varje produkt och klicka Next.
  4. Anpassa nu filformatet, leveransmetoden och arkivstorleken.
  • Välj filtyp mellan .zip, .tgz och .tbz
  • Välj filstorlek mellan 1 GB och 50 GB (den delas upp i en mindre storlek om storleken är för stor)
  • Välj en direkt nedladdningslänk eller spara säkerhetskopian på Drive, Dropbox eller OneDrive som leveransmetod
  1. Till sist, tryck Create Archive och uppgifterna kommer att skickas till dig med den valda leveransmetoden.

Vad händer när du tar bort ditt Google-konto?

Nu när du har säkerhetskopierat din data är det viktigt att veta vad som händer när du tar bort ditt Google-konto. När du har raderat ditt konto:

  • Du kommer att förlora åtkomst till all data och innehåll på det kontot, inklusive e-post, filer, foton och kalendrar.
  • Det är inte möjligt att använda Googles tjänster för att komma åt tjänster som Gmail, Drive, Kalender eller Google Pay.
  • Du kommer att förlora prenumerationer och innehåll som köpts med det kontot, på YouTube eller Google Play. Innehåller innehåll som applikationer, filmer, spel, musik och tv-program.
  • Google Chrome-historik, sparade lösenord, bokmärken kommer inte längre att vara tillgängliga.
  • Din Gmail-adress kommer att raderas. E-postmeddelanden som skickas till motsvarande Gmail-adress når dig inte. Din adress kan dock inte återanvändas av dig eller någon annan.
  • Du kommer att förlora alla dina kontakter som är synkroniserade med kontot.
  • Du kommer att förlora ditt konto i applikationer, spel och tjänster där du använde det tidigare kontot för att registrera dig. Anslut därför en annan autentiseringstjänst bättre innan du tar bort ditt konto.

Ta bort ditt konto permanent på 2 minuter

När du är helt säker på att tappa sakerna som nämns ovan, fortsätt försiktigt med följande steg för att ta bort ditt Google-konto:

Ta bort-en-Google-tjänst-från-Google-konto

  1. Gå till din Google-kontoinställningar och gå till Data and personalization.
  2. Scrolla ner, sök efter Download, delete or create a plan for your data rubrik och tryck på Delete a service or your account alternativ.
  3. Klicka sedan på Delete your account, ange ditt kontolösenord igen och fortsätt med instruktionerna som visas.

När ovanstående steg är slutförda kommer Google att radera din information helt från ditt ekosystem. Om du ändrar dig kan du ångra borttagningsprocessen genom att logga in på ditt konto inom 2-3 veckor.

Läs också: Hur man aktiverar mörkt läge i Google Chrome på Android

Ta bort Gmail, YouTube och andra Google-tjänster från kontot individuellt

Vad händer om du vill ta bort en viss tjänst från ditt konto? Tja, i det här fallet är det inte nödvändigt att helt radera ditt konto! För att ta bort Gmail, YouTube, Google Plus eller någon annan Google-tjänst, följ instruktionerna nedan:

  1. Följ steg 1 och 2 i föregående procedur för att ta bort kontot.
  2. När du är på Delete a service or your account fliken, tryck på Delete a service alternativ.
  3. Ange lösenordet igen.
  4. På nästa sida kan du välja vilken tjänst du vill ta bort.

För att radera ditt Gmail-konto klickar du på papperskorgen bredvid Gmail. Du kan göra samma sak för YouTube, Play Spel, Google Play, Google Plus, etc. På så sätt kan du radera en viss Google-tjänst utan att ditt konto påverkas.

Så det här var några metoder för hur man tar bort Google-kontot. Låt oss veta dina frågor (om några) i kommentarsfältet nedan. Vi skulle också vilja se varför du planerade att ta bort ditt Google-konto.