Google Photos är en utmärkt plattform för att hålla en säkerhetskopia av alla dina foton på din telefon. Google foton är standardgalleriappen för många användare på grund av dess snygga funktioner som att automatiskt synkronisera din enhets foton i molnet. Vissa användare känner dock att när de lägger till foton i Google foton så syns de också på sina telefoner. Dessutom har vissa användare integritetsproblem när deras Google-konto sparar alla sina foton i molnets backup. Därför kanske du vill ta bort ett konto från Google foton som du anser inte är säkert eller är ett delat konto.


5 sätt att ta bort ett konto från Google Foto

Skäl att ta bort ett konto från Google Foton

Det kan finnas flera anledningar till att du kanske vill ta bort ditt konto från Google foton. Den främsta orsaken kan vara att du kanske inte har tillräckligt med lagringsutrymme på Google Foto och inte har det vill köpa ytterligare förvaring. En annan anledning till att användare föredrar att ta bort sitt konto från Google Photos är på grund av integritetsproblem när deras konto inte är säkert eller mer än en person har tillgång till deras konto.

Metod 1: Använd Google Foton utan ett konto

Du har möjlighet att koppla bort ditt konto från Google foton och använda tjänsterna utan ett konto. När du använder Google Photos-appen utan ett konto kommer den att fungera som en vanlig offlinegalleriapp.

1. Öppna Google Foton på din enhet och tryck sedan på din Profilikon från skärmens övre högra hörn. Den gamla versionen av appen har profilikonen till vänster på skärmen.


Tryck på din profilikon i det övre högra hörnet av skärmen |  Hur man tar bort ett konto från Google Foton

2. Klicka nu på nedåtpilikonen bredvid ditt Google-konto och välj ’Använd utan konto.’


tryck på nedåtpilen bredvid ditt Google-konto.

välj

Det är allt; nu kommer Google Foto att fungera som en allmän galleriapp utan någon säkerhetskopieringsfunktion. Det kommer att ta bort ditt konto från Google foton.

Metod 2: Inaktivera alternativet Säkerhetskopiering och synkronisering

Om du inte vet hur man tar bort länken till Google Foto från molnsäkerhetskopieringen kan du enkelt inaktivera säkerhetskopierings- och synkroniseringsalternativet i Google foto-appen. När du inaktiverar säkerhetskopieringsalternativet, din enhets foton synkroniseras inte med molnsäkerhetskopian.

1. Öppna Google Foton app på din enhet och tryck på din Profilikon. Gå nu till Fotoinställningar eller tryck på inställningar om du använder den gamla versionen.


Gå nu till Fotoinställningar eller tryck på Inställningar om du använder den gamla versionen.  |  Hur man tar bort ett konto från Google Foton

2. Klicka på Säkerhetskopiera och synkronisera sedan Stäng av växeln för ’Säkerhetskopiera och synkronisera’ för att stoppa dina foton från att synkroniseras till molnsäkerhetskopian.


Tryck på Säkerhetskopiera och synkronisera.

stäng av reglaget för

Det är allt; dina foton synkroniseras inte med Google foton, och du kan använda Google foton som en vanlig galleriapp.

Läs också: Slå ihop flera Google Drive- och Google Foto-konton

Metod 3: Ta bort ett konto helt från Google Foton

Du har möjlighet att helt ta bort ditt konto från Google foton. När du tar bort ditt Google-konto kommer det att logga ut dig från andra Google-tjänster som t.ex Gmail, YouTube, Drive eller andra. Du kan också förlora all din data som du har synkroniserat med Google Photos. Så, om du vill ta bort ett konto från Google foton helt måste du ta bort det från din telefon.

1. Öppna inställningar på din Android- eller iOS-enhet, scrolla sedan ned och tryck påKonton och synkroniseringfliken ’.


Rulla ned och leta upp

2. Klicka på Google för att komma åt ditt konto då Välj ditt Google-konto som du har länkat till Google foton.


Tryck på Google för att komma åt ditt konto.

3. Klicka på Mer från botten av skärmen tryck sedan på ’Ta bort konto.’


Tryck på Mer längst ned på skärmen.  |  Hur man tar bort ett konto från Google Foton

Klicka slutligen på

Den här metoden tar bort ditt konto helt från Google Foton och dina foton synkroniseras inte längre med Google Foton. Dock, du kommer inte att kunna använda andra Google-tjänster som Gmail, Drive, kalender eller annat med kontot som du tar bort.

Metod 4: Växla mellan flera konton

Om du har mer än ett Google-konto och du vill byta till ett annat konto på Google Photos, måste du stänga av alternativet för säkerhetskopiering och synkronisering på det första kontot. När du har inaktiverat säkerhetskopieringen på det första kontot kan du logga in på Google Photos med ditt andra konto och aktivera alternativet för säkerhetskopiering. Så här kopplar du bort ditt konto från Google Photos:

1. Öppna Google Foton på din enhet och tryck på din Profilikon från toppen gå sedan till inställningar eller Fotoinställningar beroende på din version av Google Photos.

2. Klicka på Säkerhetskopiera och synkronisera stäng sedan av växeln ’Säkerhetskopiera och synkronisera.’

3. Gå nu tillbaka till startskärmen på Google foton och tryck igen på din Profilikon från toppen.

4. Klicka på nedåtpilikonen bredvid ditt Google-konto och välj sedan ’Lägg till ett annat konto’ eller välj det konto som du redan har lagt till på din enhet.


Välj

5. Efter att du lyckats logga in till ditt nya konto, tryck på din Profilikon från toppen av skärmen och gå till Fotoinställningar eller Inställningar.

6. Klicka på Säkerhetskopiera och synkronisera och sätta på växeln för ’Säkerhetskopiera och synkronisera.’


stäng av växeln för

Det är allt, nu tas ditt tidigare konto bort, och dina nya foton kommer att säkerhetskopieras på ditt nya konto.

Läs också: Så här fixar du att Google Photos visar tomma foton

Metod 5: Ta bort Google-kontot från andra enheter

Ibland kan du logga in på ditt Google-konto genom att använda din väns enhet eller någon annan offentlig enhet. Men du glömde att logga ut från ditt konto. I den här situationen kan du på distans ta bort ett konto från Google foton från andra enheter. När du lämnar ditt Google-konto inloggat på någon annans telefon kan användaren enkelt komma åt dina bilder via Google Photos. Du har dock möjlighet att enkelt logga ut från ditt Google-konto från någon annans enhet.

På Smartphone

1. Öppna Google Foton och tryck på din Profilikon från det övre högra hörnet på skärmen och tryck sedan på Klara av ditt Google-konto.


Tryck på Hantera ditt Google-konto.

2. Svep flikarna från toppen och gå till säkerhet fliken scrolla sedan ned och tryck på Dina enheter.


Rulla ned och tryck på Dina enheter.  |  Hur man tar bort ett konto från Google Foton

3. Klicka slutligen på tre vertikala prickar bredvid den anslutna enheten där du vill logga ut och tryck på ’Logga ut.’


tryck på de tre vertikala prickarna

På skrivbordet

1. Öppna Google Foton i din Chrome-webbläsare och logga in till din Google-konto om inte inloggad.

2. Klicka på din Profilikon från det övre högra hörnet på din webbläsarskärm. och klicka på Hantera ditt Google-konto.


Klicka på Hantera ditt Google-konto.  |  Hur man tar bort ett konto från Google Foton

3. Gå till säkerhet fliken från panelen till vänster på skärmen. och scrolla ner och klicka på ’Dina enheter.’


Rulla ned och klicka på

4. Slutligen, du kommer att se listan över alla dina anslutna enheterklicka på enheten du vill ta bort och klicka på Logga ut.


klicka på enheten du vill ta bort och klicka på Logga ut.

Den här vägen, du kan enkelt logga ut från ditt Google-konto som du har glömt att logga ut på en annan enhet.

Vanliga frågor (FAQs)

Hur tar jag bort länken till min telefon från Google Foto?

För att ta bort länken mellan din telefon eller ditt konto från Google Photos kan du enkelt använda Google Photos-appen utan ett konto. När du använder Google foton utan konto kommer det att fungera som en vanlig galleriapp. För att göra detta, gå till Google foton > tryck på din profilikon > klicka på nedåtpilen bredvid ditt konto > välj använd utan konto för att koppla bort din telefon från Google foton. Appen kommer inte längre säkerhetskopiera dina foton på molnet.

Hur tar jag bort Google Foton från en annan enhet?

Google-kontot erbjuder användare att enkelt ta bort sitt konto från en annan enhet. För att göra detta kan du öppna appen Google Photos på din enhet och klicka på din profilikon. Knacka på Hantera ditt Google-konto > säkerhet > dina enheter > tryck på enheten du vill koppla bort ditt konto från och klicka slutligen på logga ut.

Rekommenderad:

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du lätt kunde ta bort eller ta bort länken till ditt konto från Google foton. Om du gillade artikeln, låt oss veta i kommentarerna nedan.