Strömförsörjningsenheten är en viktig komponent i alla servrar och ansvarar för att PC:er och IT-infrastruktur fungerar på det hela taget. Idag kommer nästan varje bärbar dator med en inbyggd PSU vid köp. För stationära datorer, om samma behöver ändras, bör du veta hur du väljer ett nätaggregat för PC. Den här artikeln kommer att diskutera vad som är nätaggregat, dess användning och hur man väljer en när det behövs. Fortsätt läsa!

How to Choose Power Supply for PC

What is Power Supply Unit?

 • Trots namnet Power Supply Unit, levererar inte PSU sin egen ström till enheten. Istället dessa enheter convert en form av elektrisk ström dvs växelström eller AC till en annan form dvs likström eller DC.
 • Dessutom hjälper de till regulate DC-utgångsspänningen enligt strömkraven för de interna komponenterna. Därför kan de flesta strömförsörjningsenheter fungera på olika platser där ingående strömförsörjning kan variera. Till exempel är spänningen 240V 50Hz i London, 120V 60 Hz i USA och 230V 50 Hz i Australien.
 • PSU:er finns tillgängliga from 200 to 1800W, efter behov.

  Klicka här för att läsa Power Supply Guide och märken tillgängliga enligt PC-krav.

  Switched Mode Power Supply (SMPS) är den mest använda på grund av dess breda omfång av fördelar, eftersom du kan mata flera spänningsingångar samtidigt.

  Why is PSU Necessary?

  Om datorn inte får en tillräcklig strömförsörjning eller om nätaggregatet misslyckas, kan du möta flera problem som:

 • Enheten kan become unstable.
 • Din dator might not boot från startmenyn.
 • När efterfrågan på överskottsenergi inte möter din dator may shut down olämpligt.
 • Alltså allt dyrt components could be damaged på grund av instabilitet i systemet.

  Det finns ett alternativ för strömförsörjningsenheten som kallas Power over Ethernet (PoE). Här kan den elektriska energin utföras genom nätverkskablar som inte är tjudrade i eluttaget. Om du vill att din dator ska vara det more flexible, kan du prova PoE. Dessutom kan PoE göra många möjligheter för trådlösa åtkomstpunkter anslutna till ett nätverk att läsa higher convenience och lesser wiring space.

  How to Choose Power Supply for PC?

  När du väljer en strömförsörjningsenhet måste du tänka på följande:

 • Se till att det är det flexible with the form factor of the motherboard & case of the server. Detta görs för att passa strömförsörjningsenheten ordentligt med servern.
 • Den andra saken att tänka på är wattage. Om effekten är hög kan nätaggregatet leverera hög effekt till enheten. Till exempel, om de interna PC-komponenterna kräver 600W, måste du köpa en strömförsörjningsenhet som kan leverera 1200W. Detta kommer att tillfredsställa strömkraven för andra interna komponenter i enheten.
 • När du genomgår ersättnings- eller uppgraderingsprocessen, överväg alltid märken som Corsair, EVGA, Antec och Seasonic. Maintain a priority list of brands beroende på typen av användning, oavsett om det är spel, små/stora företag eller personligt bruk, och dess kompatibilitet med datorn.

  Detta skulle göra det lättare att välja ett nätaggregat som passar din PC.


  What is the Efficiency of Power Supply Unit?

 • Effektivitetsintervallet för 80 Plus strömförsörjningen är 80%.
 • Om du skalar mot 80 Plus Platinum and Titanium, kommer effektiviteten att öka upp till 94 % (när du har 50 % belastning). Alla dessa nya 80 Plus strömförsörjningsenheter kräver hög watt och är suitable for huge data centers.
 • För datorer och stationära datorer bör du dock föredra att köpa en 80 Plus silver Power Supply och lägre, med en effektivitet på 88 %.

  Notera: Skillnaden mellan 90 % och 94 % effektivitet kan ha stor inverkan när det gäller energianvändning av storskaliga datacenter.

  How Many PSUs are Sufficient for a PC?

  I allmänhet behöver du two power supplies for a server. Dess funktion beror på den redundans som datorn kräver.

 • Det är ett smart sätt att ha ett helt redundant strömförsörjningssystem med one PSU avstängd hela tiden, och used only in case of downtime.
 • Eller vissa användare use both strömförsörjning används på ett delat sätt som split the workload.


  Strömförsörjning

  Why Test Power Supply Unit?

  Att testa strömförsörjningsenheten är avgörande i processen för eliminering och felsökning. Även om detta inte är en spännande uppgift, rekommenderas användare att testa sina strömförsörjningsenheter för att analysera olika problem och lösningar för PC-strömförsörjningen. Läs vår artikel här om Hur man testar strömförsörjning för mer information om detsamma.

  Vi hoppas att du lärde dig what is Power Supply Unit och how to choose power supply for PC. Låt oss veta hur den här artikeln hjälpte dig. Dessutom, om du har några frågor/förslag angående den här artikeln får du gärna släppa dem i kommentarsfältet nedan.