Tja, smartphones är brytbara. Du måste ge dem extra skydd tillsammans med speciella överdrag. Du måste vara extra försiktig med hur du hanterar dem. Faktum kvarstår att de kan och faktiskt går sönder. Tja, när vi tänker på en trasig telefon ser vi en sprucken skärm. I den här artikeln kommer vi att prata om hur jag slår på min telefon om strömknappen är trasig. Låt oss börja!

Android smartphones kommer i princip med massor av avancerade funktioner. Ändå finns det också många gånger när en mjukvaru- eller hårdvarukomponent kan fungera felaktigt. Vi har också observerat många användare som klagar på att deras strömknapp inte svarar. Om din strömbrytare inte fungerar som den ska behöver du inte oroa dig. Det finns bokstavligen många sätt att starta om Android utan strömbrytaren.

Det enda problemet är vad du kan göra om din telefon är avstängd och din strömknapp är borta. Den goda nyheten är att du faktiskt kan slå på en Android-telefon med en trasig strömknapp.

Hur slår jag på min telefon om strömknappen är trasig

Anslut din enhet till en laddare

Det finns också chanser att din telefon helt enkelt kan ha stängts av på grund av lågt batteri. Du kan också bara ansluta din enhet till en laddare och sedan vänta på att den ska vakna av sig själv. Om telefonens batteri är helt urladdat måste ni vänta i några minuter. Du kommer också att veta om dess batteristatus från en indikator på skärmen också.

Om just detta är fallet, betyder det att inget större är fel på din smartphone. Dessutom kan det antyda att strömknappen inte fungerar eftersom din telefon faktiskt inte är tillräckligt laddad. När telefonens batteri har laddats måste du försöka testa din strömknapp igen, eftersom den kanske fungerar utan problem faktiskt.

Simulera tangenttryckning tillsammans med ett fysiskt objekt

Om din knapp helt enkelt saknas så att den ramlade ut. Sedan kan du sätta in ett tunt föremål (till exempel en tandpetare, eller en hårnål) på den exponerade knölen och det borde komma igång.

Och om ditt problem går djupare än så. Då kan du fortfarande slå på en Android-telefon via rätt kombination av volym- och hemknappar, och din USB-datakabel också.

Anslut din enhet till din PC

Tja, detta kommer att fungera på väldigt få telefoner, men det är värt ett försök. Du måste ansluta din telefon till din PC med USB-kabeln. Om batteriladdningen är noll, låt den laddas lite.

När batteriet har tillräckligt med laddning för att slå på telefonen finns det en chans att den slår på sig själv faktiskt.

Volymknapp och hemknappar

Tja, smartphones har inte fysiska hemknappar längre, eller i stället är det väldigt få av dem som har det. Om din Android-telefon har en trasig strömknapp har du däremot en fysisk hemknapp som du bara kan trycka på. Sedan kommer följande tangentkombination att aktivera den också.

Volym Knappar + Hem Knapp

Du måste se till att din telefon är laddad eller inte. Håll ned både volymknapparna upp och ner och anslut sedan telefonen till din PC också. Sedan, medan du fortfarande håller ned volymknapparna, och tillsammans med enheten ansluten till USB. Du måste också hålla ned hemknappen. Ge det ett par minuter också. Släpp alla knappar när menyn visas.

Det kommer sedan att ge dig en rad varningar och kommandon på din skärm. Om du aldrig har rootat din telefon kan dessa verka skrämmande, men oroa dig inte. Använd volymknapparna för att gå igenom alternativen och välj sedan omstart eller slå på alternativet. Din telefon kommer nu att slås på.

Volymknapp

Som jag nämnde tidigare har inte alla smartphones en fysisk hemknapp faktiskt. I ett sådant fall behöver du bara dina volymknappar för att slå på telefonen också.

Se till att telefonens batteri har tillräckligt med laddning för att telefonen verkligen ska fungera.

Håll ned volymknappen och anslut sedan telefonen till din dator via USB-kabeln. Håll volymknappen nedtryckt om du inte ser en startmeny. Välj alternativet ”Start” med dina volymknappar, så slås telefonen på.

hur sätter jag på min telefon om strömknappen är trasig

Hur slår jag på min telefon om strömknappen är trasig utan hårda tangenter – ADB

Om de hårda tangenterna på din enhet inte slår på din telefon måste du starta upp via ADB. Först måste du installera ADB på vår PC.

När du har installerat ADB och Fastboot-verktyg. Du måste sedan öppna telefonen i Bootloader.

Bootloader/Download/Snabbstartläge

Tryck på volymen upp och eller ner (varierar beroende på tillverkare) och anslut sedan enheten till din dator. Du måste använda följande som en disposition.

  • Nexus- och Pixel-enheter: Tryck och håll ned volymen och anslut enheten. När Googles startskärm visas måste du släppa den.
  • LG-enheter: Tryck och håll ned volymen om inte LG-logotypen visas och släpp sedan. Om det inte fungerar, släpp sedan volymknappen en sekund och tryck på den igen.
  • HTC-enheter: HTC hänvisar till det som ”Fastboot Mode” tryck och håll ned volymknappen. Slå sedan på enheten samtidigt som du håller ned volymknappen nedtryckt.
  • Motorola-enheter: Tryck och håll ned volymen och koppla sedan in den.

När telefonen är i bootloader-läge måste du köra följande kommando i ADB (din enhet måste vara ansluten till en PC);

fastboot continue

Det kommer då omedelbart att starta din telefon också.

hur sätter jag på min telefon om strömknappen är trasig

Viktiga tips för att säkra strömknappen på din Android-enhet

Låt oss nu ha en kortfattad information om några av de saker att ta hand om för att skydda omstartsnyckeln på din Android. Förhindra installationer och firmware om du inte har en expert eller en återförsäljare med dig faktiskt. Du bör först be om deras samtycke innan du installerar dessa funktioner också.

  • Du bör använda din telefon på ett sådant sätt att det är mindre beroende av omstartsknappen.
  • Använd paneler som har utrustning för att skydda din omstartsnyckel från fukt och damm.
  • Håll en säkerhetskopia på din telefon och zippa även filerna, om möjligt för att återställa innehållet riktigt enkelt utan mycket krångel.
  • Det finns startprogram och startskärmswidgetar som också kan ge ett alternativt alternativ att starta om. Du kan använda dessa på bästa sätt.
  • Installera appar för batterihantering och använd sedan energisparläget för att förhindra att din telefon också överhettas.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar den här artikeln och även tycker att den är till hjälp för er. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Hur man aktiverar Palm Rejection Windows 10