Äpple har blivit det största teknikföretaget i världen efter att ha nästan försvunnit under 90-talets decennium. Återkomsten av Steve Jobs visade sig vara nyckeln för ett företag som var bestämt till det mest fullständiga misslyckandet att återfödas ur sin aska tack vare visionen om geni för att skapa unika enheter som iPod eller iPhone.

Det är dock ofta svårt att få en uppfattning om hur enormt Apple är, både när det gäller inkomster och dess värde som företag. Apple var det första företaget i världen att nå ett kapitaliseringsvärde på en biljon dollar, men efter varje presentation finns det röster som förutspår dess förestående fall, vilket inte kommer att hända, åtminstone på kort sikt. Och den här bilden speglar det visuellt så att vi verkligen kan förstå hur stort Apple är.

Apple är så här stort

Våra kollegor om hur mycket har föreslagit att jämföra värdet av Apple som ett företag med andra företag, fastigheter och till och med länder och resultatet är vad du har under dessa linjer.

Apple Worth

Som vi kan se kan du se storheten hos Apple, som vi också kan sammanfatta i några mycket nyfikna punkter som hjälper oss att förstå hur stort företaget med det bitna äpplet har blivit:

  • Apple är 17,3 gånger större än börsvärdet för General Motors, en av de största i bilindustrin.
  • Företaget är 4,9 gånger större än börsvärdet för Nike och Adidas tillsammans.
  • Apple är 3,8 gånger större än hela kryptovalutamarknaden, inklusive Bitcoin.
  • 2,1 gånger större än börsvärdet för Alibaba, förmodligen den största onlinebutiken i världen.
  • Apple är värt dubbelt så mycket som de fem rikaste människorna i världen har tillsammans.
  • Apple är dubbelt så stor som NASA:s budget sedan 1998, justerat för inflation.
  • Tim Cooks företag är 1,3 gånger större än värdet på McDonald’s, Dunkin, Coca-Cola, Starbucks, Domino’s och Pepsi tillsammans.
  • Apple är 1,2 gånger större än börsvärdet för Alphabet, Googles moderbolag.
  • iPhone-tillverkaren är till och med mer värd än alla de stora telefonbolagen i USA tillsammans.

Vad är gränsen för Apple? Vi vet verkligen inte, det är sant att dess nuvarande värde är något lägre än för ett år sedan, men ingen vet vad framtiden kommer att föra med sig. Det som dock står klart är att Apple är så stort att det inte kan falla från en dag till en annan.

Vad mer bör du veta? Varför köper du ett billigt fodral för en mobil för 1 000 €?

Företaget grundat av Steve Jobs och Steve Wozniak har gått igenom många upp- och nedgångar under sin långa historia, men under de senaste åren har dess tillväxt varit sådan att även lägre kommer att förbli ett företag med nästan ofattbart marknadsvärde, även om denna image och dessa data hjälper oss att positionera oss lite bättre.