Tja, vi vet alla att en administratör har nästan alla privilegier för att tillåta eller blockera ett visst användarkonto. Tja, i stort sett finns det faktiskt två huvudgrupper på en Windows maskin och de är Administratör och Användare grupp också. I fall om Användare grupp tillåter inte att logga in, inte ens en enda användare kan logga in faktiskt. I den här artikeln kommer vi att prata om Inloggningsmetoden är inte tillåten fel i Windows 10. Låt oss börja!

Så, i detta tillstånd, närhelst en användare försöker logga in, får han faktiskt följande meddelande:

Inloggningsmetoden du försöker använda är inte tillåten. Kontakta din nätverksadministratör för mer information. Eller också kan du komma runt det här felet också:

Användaren har inte beviljats ​​den begärda inloggningstypen på den här datorn.

Om ni är administratörer för maskinen och användare får detta felmeddelande när de försöker logga in. Sedan kan du enkelt fixa det här problemet för dem genom att ge det behörigheterna. Grundorsaken till detta problem är att användare som faktiskt står inför detta problem inte är en del av Användare grupp. Eller en annan orsak kan vara att Användare gruppen har inte behörighet att låta sina medlemmar logga in lokalt också. Dessa enkla steg kommer definitivt att hjälpa dig att lösa det här problemet:

Inloggningsmetoden är inte tillåten Fel i Windows 10

  • Först av allt, klicka på Windows-tangenten + R och lägg secpol.msc i dialogrutan Kör. Klicka på OK för att öppna snapin-modulen Security Policy.
  • Klicka sedan på i det visade fönstret Säkerhetsinställningar > Lokala policyer > Tilldelning av användarrättigheter. Sedan i motsvarande högra fönster måste du hitta Politik som heter Tillåt att logga in lokalt. Dubbelklicka bara på den här inställningen för att ändra den.

inloggningsmetoden är inte tillåten

  • Går vi vidare, i inställningsegenskapsbladet, kommer ni att upptäcka att antingen det användarvända problemet eller hela Användare gruppen listas inte här faktiskt. Detta är faktiskt orsaken bakom problemet. Tryck bara på Lägg till användare eller grupp knapp.
  • Knacka på Avancerad i nästa fönster.
  • Nu inne välj Användare eller Grupp fönstret är nedan och tryck på Sök Nu. Leta sedan upp det användarproblem i listan och välj det. Om flera användare är offer för detta problem, välj bara Användare (grupp) från listan. Tryck sedan på OK.
  • Äntligen har användaren eller dess grupp lagt till och de tillåter nu att logga in lokalt. Knacka på Tillämpa följer via OK. Stäng Säkerhetspolicy fönster och logga ut från administratörskontot också.

inloggningsmetoden är inte tillåten

Nu användarna står inför detta problem borde inte ha några klagomål angående detta problem, eftersom det faktiskt löser sig.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar det här the sign in the method is not allowed artikeln och tycker att den är till hjälp för dig. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Så här åtgärdar du inloggningsprocessinitieringsfel