Med resultaten av det sista kvartalet framför oss, utvärderar vi att sådana stopp har lämnat försäljningen av sommarens iPhone. Med ytterligare ett sista kvartal och ytterligare en lista över tillgängliga resultat, är det dags att se hur Apple och dess enheter höll sommaren. Detta är aldrig den starka fjärdedelen av iPhone sedan den presenterades i september är detta dess sista kvartal innan nya släpp och detta får användarna att vänta på de nya modellerna. Låt oss ändå se hur det har gått igenom data som kommer till oss från PatentlyApple.

Sydkorea och Kina, de svåraste marknaderna för Apple.

Låt oss börja utan varma trasor med endast 2 av de 7 huvudmarknaderna där Apple har misslyckats med att komma in i topp 5. 5G har anlänt starkt till Korea och har placerat den Samsung Galaxy S10 5G som den bästsäljande telefonen. Med en marknadsandel på 26 %, långt före sin närmaste konkurrent, LG V50 ThinQ 5G, med bara 7 % kvar. Å andra sidan, den kinesiska marknaden fokuserar på sina nationella varumärken. Som ett resultat distribuerar topp 5 bland Oppo, Huawei och Vivo. Inget nytt här, även om det är slående att veta vikten av denna marknad för Apple att inte se någon enhet på listan.Apples modellrankning i Asien

iPhone tog marknaden i Japan

Detta är det enda land där iPhone har helt och hållet regerat topp 5, från iPhone XS till 6S. En räckvidd distribution som visar hur diversifieringen av Apple-modeller. Förutom att sänka priserna på äldre modeller, är det ett bra steg för att ta fler marknadsandelar.

Läs också: iPhone 11 skulle ha den nödvändiga hårdvaran för reversibel trådlös laddning, men den är obebodd i iOS

I Tyskland och Frankrike är det bara iPhone XR som uppmärksammas

I dessa två länder, Samsung har varit den bästa vinnaren det senaste kvartalet, med 4 av 5 smartphones överst. Apple placerar å sin sida iPhone XR på andra plats i Tyskland och på femte plats i Frankrike. Dessa kan tyckas dåliga resultat, men att räkna med datumen som räknas var på väg att tillkännages de nya enheterna från Cupertino ser att en smartphone nästan 1-åring fortfarande säljer i topp 5 är en seger.iPhone modellrankning i Europa

Storbritannien och USA, väntar på den nya iPhonen

Äpple förblir flytande på dessa 2 marknader på samma sätt som Japan, med 3 modeller i USA och 2 i Storbritannien. Anledningen är främst iPhone XR och äldre modeller, som företag erbjuder betydande rabatter på. Samsung å sin sida möter Apple med 2 respektive 3 enheter, som konkurrerar med fördelen att vara yngre.

iPhone modellrankning i USA och Storbritannien

Som du kan se vid första anblicken, Q3 är inte toppen av Apple. den håller fortfarande typen bra tack vare dess ingångsområde. Vi kommer att se hur tabellerna förändras när resultatet för detta fjärde kvartal tillkännages. Vilket får oss att tro att Apple kommer att placera sina nya enheter på alla marknader i topp efter de senaste uttalandena av Tim Cook om det.