Om din Mac kör macOS Catalina och ni har anslutit din iPhone till den där Macen. Då vet ni att ni nu kan hantera saker som iPhone-säkerhetskopiering och synkronisering via Finder, istället för via apparna som tidigare kallades iTunes. I den här artikeln kommer vi att prata om att iPhone inte visas i Finder på macOS Catalina. Låt oss börja!

För det mesta kan ni stöta på en situation där Finder inte riktigt känner igen din enhet. Detta kan faktiskt vara ett problem för människor som är helt beroende av manuella säkerhetskopior. Det finns dock steg som ni kan ta för att få din enhet att fungera tillsammans med din Mac igen.

Catalina har officiellt släppt och det betyder i princip att iTunes inte finns längre. Om du äger en iPhone eller hade en tidigare, då vet du att det är lite svårt att använda den utan ens iTunes. Tillsammans med Catalina har iTunes funktionalitet brutit upp och delat upp sig på olika appar också. Synkronisering av iPhone på Catalina görs nu via Finder. Det är bara väldigt enkelt och gränssnittet är nästan helt hämtat från iTunes. Den kräver att din iOS-enhet dyker upp i Finder. Om ni inte ser det, så finns det en enkel lösning.

iPhone visas inte i Finder på macOS Catalina

  • Jo, din iPhone eller iPad bör visas under Platser i den vänstra kolumnen i Finder. Om det inte finns där måste du klicka på Finder i menyraden och välja Inställningar.

iPhone dyker inte upp i Finder

  • I fönstret som öppnas måste du gå till sidofältsfliken. Och aktivera sedan alternativet ”CD-skivor, DVD-skivor och iOS-enheter” som faktiskt finns under avsnittet Plats.
  • Gå precis tillbaka till Finder, se till att du har anslutit din iPhone eller iPad till din Mac, och den kommer faktiskt att visas under Platser i sidofältet.
  • Ni kan välja det och ni får alternativ för att synkronisera/säkerhetskopiera iPhone till din Mac.

Uppkopplade enheter har alltid dykt upp i Finder, men det var aldrig riktigt så viktigt att komma åt en iPhone från filhanteraren. Innan Catalina startade iTunes normalt när en iPhone var ansluten och tog en ny säkerhetskopia. Bilderna och videorna på enheten synkroniserades med den och kunde importeras till appen Foton. Själva Photos-appen är faktiskt en fotobibliotekshanterare precis som ingen annan och det var inte troligt att användare ville bläddra i sina bilder och videor från Finder när de hade foton.

Men Photos finns fortfarande kvar, iTunes är det inte och Finder är faktiskt hur en iPhone synkroniseras. Enheten är frånvarande från sidofältet spelar större roll nu.

Ytterligare | iPhone dyker inte upp i Finder

Alternativet för att visa iOS-enheter i sidofältet på Finder är inte dolt. Men det är grupperat tillsammans med CD- och DVD-skivor och. Just den hårdvaran är nu nästan borta från moderna bärbara datorer faktiskt. Vi är inte ens säkra på om några nuvarande Mac- eller MacBook-modeller fortfarande har en. Äldre kan ha en optisk enhet, men Apple har snabbt släppt hårdvaran i ett försök att göra smalare, lättare bärbara datorer.

Om din iPhone inte visas i Finder efter att du aktiverat det här alternativet. Då är det möjligt att du har en trasig kabel, eller att det är något fel tillsammans med porten. Byt port och försök sedan med en annan, helst originalkabel för att ansluta din iPhone till din Mac.