Oletko koskaan ihmetellyt BitLockerin palautusavaimen hankkimista CMD:ltä sen menettämisen jälkeen? Tämä on itse asiassa prosessi, jolla voit palauttaa pääsyn salattuun asemaan, jos et avaa sen lukitusta. Tällaisen aseman lukituksen avaaminen on lähes mahdotonta ilman edes BitLocker Recovery -avainta. Tässä artikkelissa aiomme puhua kuinka saada BitLockerin palautusavain Cmd:stä. Aloitetaanpa!

Mutta aina kun olet kadottanut palautusavaimesi, on parasta vain tarkistaa muutama paikka ennen kuin teet varmuuskopion. Voit myös löytää tallennetut tulosteet tai muut kirjalliset asiakirjat. Suorittamalla yksinkertaista komentoriviä voit kuitenkin aina noutaa 48-numeroisen avaimen, jonka kautta pääset käsiksi tietoihisi.

Kuinka saada BitLockerin palautusavain Cmd:stä

 • Napauta oikealla Aloitusnäppäin tai paina Windows + X avaimet ja valitse Komentorivi (järjestelmänvalvoja) avatakseen Komentokehote järjestelmänvalvojana.
 • Kirjoita vain seuraava komento ja napsauta Tulla sisään avain:

manage-bde -protectors <DRIVE> -get

Sinun on korvattava tarkan aseman kanssa saadaksesi palautusavaimen. Suoritan esimerkiksi C:-aseman palautusavaimen saamiseksi manage-bde -protectors C: -get komento.

kuinka saada bitlocker-palautusavain cmd:stä

 • Sinun on etsittävä alaosaa Salasana -osio komentotuloksissa, joka sisältää 48-numeroisen palautusavaimen. Huomaa tai tallenna tämä palautusavain jonnekin turvalliseen paikkaan myös myöhempää käyttöä varten.

Kautta Windows PowerShell

 • Avaa vain Muistilehtiö ja liitä seuraava koodi sen ikkunaan.

$BitlockerVolumers = Get-BitLockerVolume
$BitlockerVolumers |
ForEach-Object {
$MountPoint = $_.MountPoint
$RecoveryKey = [string]($_.KeyProtector).RecoveryPassword
if ($RecoveryKey.Length -gt 5) {
Write-Output (”The BitLocker recovery key for the drive $MountPoint is $RecoveryKey.”)
}
}

 • Tallenna Notepad-tiedosto minkä tahansa nimen kanssa, mutta varmista, että se on.ps1 laajennus. Tiedostotyyppi tallennettaessa voi olla Kaikki tiedostot.
 • Nyt avoinna hallinnollinen Windows PowerShell.
 • Kirjoita tallennetun tiedoston nimi ja sijainti. Tuloksissa pitäisi nyt näkyä palautusavain.

BitLocker-avaimen pakottaminen palauttamaan paikallista tietokonetta varten

Ennen kuin yrität luoda BitLocker-palautusmenettelyn, asiantuntijat suosittelevat testaamaan, kuinka palautusmenetelmä toimii myös sinulle. Joten manager-bde:n -forcerecovery-komento suorittaa tehtävän itse asiassa.

 • Siirry Cortana-hakuun ja kirjoita sitten cmd.exe. Whenever the Best match displays the same, then do a right-tap and choose Run as administrator.
 • Hyväksy sitten UAC-kehote napauttamalla Joo -painiketta.
 • Nyt Command Prompt -ikkunassa kopioi ja liitä tai kirjoita seuraava syntaksi ja napsauta Tulla sisään.

manage-bde -forcerecovery <BitLockerVolume>

Etätietokoneen palauttamisen pakottaminen

 • Täällä voit myös käyttää komentokehotetta hallintoviranomaisten kanssa ja suorittaa myös tämän komennon.

manage-bde. -ComputerName <RemoteComputerName> -forcerecovery <BitLockerVolume>

Huomautus: Palautus käynnistyi kautta -forcerecovery määrittää erilaiset uudelleenkäynnistykset, kunnes te lisäätte TPM protector tai keskeyttää myös suojauksen.

Johtopäätös

Selvä, siinä oli kaikki ihmiset! Toivottavasti pidätte tästä how to get BitLocker recovery key from cmd artikkelista ja siitä on myös apua sinulle. Anna meille palautetta siitä. Myös jos teillä on tähän artikkeliin liittyviä lisäkysymyksiä ja ongelmia. Kerro meille sitten alla olevassa kommenttiosiossa. Palaamme sinuun pian.

Hyvää päivän jatkoa!

Katso myös: Kohdetta ei voi kopioida, koska se on liian suuri määrämuotoon – kuinka se korjataan