Fallout 3 on pohjimmiltaan toimintaroolipeli, avoimen maailman peli, joka on luotu Bethesdan kautta ja julkaistu useille alustoille jo vuonna 2008. Yksi aikansa menestyneimmistä peleistä. Kuitenkin myös sen genre, Fallout 3, oli itse asiassa syy siihen, että tuhannet pelaajat alkoivat jumaloida myös Fallout-franchisea. Todiste Fallout 3:n valtavasta suosiosta ja menestyksestä on itse asiassa se, että pelaajat pelaavat peliä edelleen. Käytännössä vuosikymmen sen julkaisun jälkeen. Tässä artikkelissa puhumme Fallout 3:n saamisesta toimimaan Windows 10:ssä. Aloitetaan!

Fallout 3 oli todella menestys, että myöhemmin pelistä kehitettiin ja julkaistiin myös erityinen Game of the Year -versio. Pelaajat rakastavat Fallout 3:n pelaamista tähän päivään asti, ja siksi Fallout 3 on koristanut tietokoneiden näyttöjä. Ne eivät toimi vain Windows 7:ssä, vaan myös Windows 8:ssa, 8.1:ssä ja jopa 10:ssä.

Mutta niin ajaton klassikko kuin Fallout 3 onkin, tosiasia on, että se on suunniteltu toimimaan vanhoilla, kömpelöillä tietokoneilla. Peli ei ole yhteensopiva nykyisten tietokoneiden ja käyttöjärjestelmien kanssa. Kuitenkin, missä on tahtoa, siellä on keino, ja ihmiset ovat löytäneet tapoja ajaa ja pelata peliä jopa Windows 10:ssä, joka on uusin ja paras Windows-käyttöjärjestelmien pitkästä rivistä. Vaikka tämän pelin voit asentaa ja myös käynnistää Windows 10:ssä. Käyttäjät ovat raportoineet lukuisista erilaisista ongelmista sekä pelin uusimmasta Windows-iteraatiosta. Tärkein niistä on peli, joka kaatuu heti pelaajan napautuksen jälkeen New aina kun aloitat uuden pelin, juuri ennen introkohtauksen alkamista.

Fallout 3:n kaltaista rakastettua peliä, joka ei todellakaan toimi Windows-tietokoneiden uusimmassa standardissa, ei voida ottaa kevyesti. Näin on, monia menetelmiä ja tapoja saada Fallout 3 toimimaan Windows 10:ssä kehittämään ja löytämään. Jos sinulla on ongelmia Fallout 3:n suorittamisessa ja pelaamisessa Windows 10:ssä. Seuraavassa on joitain tehokkaimmista ratkaisuista, joita voit käyttää kohtaamasi ongelman ratkaisemiseen:

Kuinka saada Fallout 3 toimimaan Windows 10:ssä

Jotta Fallout 3 toimisi sujuvasti Windows 10:ssä, käyttäjien on yksinkertaisesti suoritettava peli järjestelmänvalvojana tai yhteensopivuustilassa. Nämä menetelmät eivät toimi monille käyttäjille, he voivat mieluummin yrittää ladata Games For Windows Live -sovelluksen ja muokata myös Falloutprefs.ini-määritystiedostoa. Molemmat selitämme alla.

Mutta ennen kuin siirrymme tiettyihin menetelmiin, varmista, että sinulla on uusimmat näytönohjaimen ohjaimet asennettuna tietokoneellesi, koska ne yksinään voivat ratkaista lukuisia ongelmia.

Voit myös päivittää GPU-ohjaimet alla olevalla menetelmällä:

 • Jotta open Laitehallinta, napauta Windows-näppäintä + X (tai napsauta hiiren kakkospainikkeella aloituspainiketta) ja valitse sitten tehokäyttäjävalikosta Laitehallinta.
 • Laajenna nyt Display Adapters kaksoisnapsauttamalla etikettiä.
 • Napauta näytönohjainkorttiasi hiiren kakkospainikkeella (NVIDIA GeForce 940MX alla olevassa kuvassa) ja valitse sitten Update Driver.
 • Napauta seuraavassa ponnahdusikkunassa Search automatically for updated driver software.

Tietokoneesi etsii ja asentaa automaattisesti myös näytönohjaimesi uusimmat ohjaimet. Varmista, että sinulla on hyvä WiFi/internet-yhteys. Samalla tavalla voit päivittää GPU-ajurit myös näytönohjaimesi kumppanisovelluksen (GeForce Experience for NVIDIA ja Radeon Software for AMD) kautta.

Suorita Fallout 3 järjestelmänvalvojana

Monissa tapauksissa Fallout 3:een liittyvät ongelmat Windows 10:ssä voidaan korjata yksinkertaisesti ajamalla peli järjestelmänvalvojan oikeuksin. Tämän pelin käyttäminen järjestelmänvalvojana Windows 10:ssä on todella yksinkertaista, ja samalla sen varmistaminen, että Windows ajaa peliä aina järjestelmänvalvojan oikeuksineen aina, kun avaat sen. Jotta voit käyttää tätä ratkaisua ongelmasi ratkaisemiseen, sinun on:

 • Navigoi kohtaan Fallout 3 kansio sisälläsi Steam kansio myös. Se on oletussijainti Fallout 3 kansio:
  X:Program Files (x86)SteamsteamappscommonFallout 3 goty

  tai

  X:Program Files (x86)SteamsteamappscommonFallout 3

  (X on periaatteessa kirjain, joka vastaa tietokoneesi kiintolevyn osiota, johon Windows on asennettu).

 • Napauta hiiren oikealla painikkeella EXE tiedosto Fallout 3.
 • Näpäytä Properties tuloksena olevassa kontekstivalikossa.
 • Siirry nyt kohtaan Compatibility -välilehti.
 • Ota Suorita tämä ohjelma järjestelmänvalvojana -vaihtoehto käyttöön valitsemalla sen vieressä oleva valintaruutu.
 • Näpäytä Apply.
 • Napsauta sitten OK.
 • Tuoda markkinoille Fallout 3 ja tarkista sitten, ratkeaako ongelma vai ei.

Lataa ja asenna Games for Windows Live -sovellus

Fallout 3 tarvitsee usein Games for Windows Live sovellus asennetaan Windows 10 -tietokoneeseen, jotta peli toimii onnistuneesti siinä. Onneksi ladata ja asentaa Games for Windows Live sovellus on todella yksinkertainen. Sinun tarvitsee vain:

 • Lataa asennusohjelma sovellukselle Games for Windows Live (alias GFWL) ja odota sen lataamista.
 • Kun olet ladannut asennusohjelman onnistuneesti, siirry sitten hakemistoon, johon tallennat sen, ja käynnistä se kaksoisnapauttamalla sitä.
 • Nyt sinun on noudatettava näyttöön tulevia ohjeita ja suoritettava ohjattu asennustoiminto, jonka lopussa Games for Windows Live asennetaan tietokoneellesi.
 • Kun Games for Windows Live sovellus on asennettu, avaa se.
 • Games for Windows Live lataa automaattisesti kaikki tiedostot, joita Fallout 3 tarvitsee toimiakseen tietokoneellasi.
 • Kun teet sen, sulje Games for Windows Live ja yritä sitten käynnistää Fallout 3. Voit nähdä, oletko päässyt eroon aiemmin kohtaamasi ongelmasta vai et.

Muokkaa Falloutprefs.ini-tiedostoa

Ongelmat, joita Windows 10 -käyttäjät kohtaavat aina yrittäessään pelata Fallout 3:a, voivat myös korjata monissa tapauksissa muokkaamalla falloutprefs.ini tiedosto – Fallout 3:lle kuuluva asetustiedosto. Jos haluat ratkaista minkä tahansa ongelman, yrität suorittaa Fallout 3:n Windows 10:ssä tällä ratkaisulla, sinun on:

 • Sinun on navigoitava kohteeseen My DocumentsMy GamesFallout3.
 • Etsi sitten tiedosto nimeltä falloutprefs.ini.
 • Avaa nyt falloutprefs.ini tiedostoa ja kaksoisnapsauta sitä avataksesi sen uudessa ilmentymässä Notepad.
 • Paikantaa
  bUseThreadedAI=0

  tiedoston sisällössä ja muuta vain kohtaan a 1. Jos et näe bUseThreadedAI=0 missään tiedoston sisällössä, lisää

  bUseThreadedAI=1

  pohjimmiltaan uudella rivillä tiedostossa.

 • Tiedoston uudelle riville on kirjoitettava
  iNumHWThreads=2.
 • Näpäytä Ctrl + S jotta save muutokset, jotka olet tehnyt falloutprefs.ini tiedosto ja sulje sitten esiintymä Notepad.
 • Suorita Fallout 3 ja tarkista, onnistuivatko tekemäsi muutokset saamaan työn tehtyä. Suosittelemme myös tämän ratkaisun käytön jälkeen. Suoritat vain Fallout 3:n yhteensopivuustilassa järjestelmänvalvojan oikeuksilla.

merkintä: Jos Fallout 3 ei vieläkään toimi niin kuin sen pitäisi, ja sitten kaatuu tai ilmenee muita ongelmia. Sitten vain palaa sisään falloutprefs.ini, ja vaihda sitten iNumHWThreads=2  kohtaan iNumHWThreads=1, save muutokset. Käynnistä sitten Fallout 3 uudelleen tarkistaaksesi, ratkeaako ongelma vai ei. Lataa myös Games for Windows Live täältä ja asenna se sitten tietokoneellesi. Tarkista asennuksen jälkeen, jatkuuko ongelma vai ei.

Suorita Fallout 3 yhteensopivuustilassa

Ehdottomasti yleisimmät ongelmat, joita Windows 10 -käyttäjät kohtaavat yrittäessään ajaa Fallout 3:a tietokoneillaan, ovat myös yhteensopivuusongelmat. Kuten aiemmin todettiin, Fallout 3 julkaistiin periaatteessa jo vuonna 2008. Tästä syystä se ei ole virallisesti yhteensopiva Windows 10:n (tai Windows 8:n ja 8.1:n kanssa). Näin ollen yhteensopivuusongelmia voi syntyä myös aina, kun yrität pelata tätä peliä Windows 10:ssä. Nämä ongelmat voivat aiheuttaa sen, että peli kaatuu tai ei toimi ollenkaan. Onneksi useimmat yhteensopivuusongelmat voidaan kuitenkin ratkaista myös ajamalla peli yhteensopivuustilassa. Jotta voit ajaa peliä yhteensopivuustilassa, sinun on:

 • Navigoi vain kohtaan Fallout 3 kansio sisälläsi Steam kansio.
  Oletussijainti Fallout 3 kansio on pohjimmiltaan:
  X:Program Files (x86)SteamsteamappscommonFallout 3 goty

  tai

  X:Program Files (x86)SteamsteamappscommonFallout 3
  

  (X on itse asiassa kirjain, joka vastaa tietokoneesi kiintolevyn osiota, johon Windows on asennettu).

 • Napauta hiiren oikealla painikkeella.EXE tiedosto Fallout 3.
 • Näpäytä Properties tuloksena olevassa kontekstivalikossa.
 • Siirry nyt kohtaan Compatibility -välilehti.
 • Turn on the Run this program in compatibility mode for valitsemalla sen vieressä oleva valintaruutu.

laskeuma 3

 • Avaa vain avattava valikko, joka sijaitsee suoraan alla Run this program in compatibility mode for. Ja nyt klikkaa Windows XP (Service Pack 3) in order valitaksesi sen.

Johtopäätös

Selvä, siinä oli kaikki ihmiset! Toivon, että pidät tästä artikkelista ja löydät siitä myös apua sinulle. Anna meille palautetta siitä. Myös jos teillä on tähän artikkeliin liittyviä lisäkysymyksiä ja ongelmia. Kerro meille sitten alla olevassa kommenttiosiossa. Palaamme sinuun pian.

Hyvää päivän jatkoa!