Tja, tomma sidor i ett dokument kan skapa oprofessionella tankar för redaktörer eller potentiella arbetsgivare. Microsoft Word är känt för att skapa många tomma sidor i ett dokument. Innan du trycker på skicka-knappen kan du också ta bort tomma sidor. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man tar bort en sida i Word – Handledning. Låt oss börja!

Vårt mål är att befria andra från frustrationen i samband med tomma sidor. Eftersom Microsoft Word är den mest använda dokumentskaparen där ute, har vi skapat en guide för att ta bort dessa oönskade, tomma sidor.

Ta bort en sida i Word

Det absolut omedelbara sättet att bli av med en innehållssida i Word är att välja innehållet på den sidan och sedan trycka på backstegstangenten (Radera på Mac). Om du inte vill trycka och markera sidans text manuellt kan du använda det inbyggda verktyget Sök och även Ersätt.

Det första du vill göra är att klicka var som helst på sidan som du vill ta bort. Du kan se sidnumret på sidan du är på genom att titta i det nedre vänstra hörnet av fönstret.

Tryck sedan på Ctrl + G på Windows eller Alternativ + Kommando + G på Mac. Du kommer nu att vara i Go-To fliken i Find & Replace fönster. Nu måste du skriva page i Enter Page Number textruta. Sedan VäljGo To.

Allt innehåll på din nuvarande sida kommer att väljas då. Allt som återstår att göra nu är att trycka på backstegstangenten (eller Ta bort på Mac).

Ta bort den tomma sidan från slutet av Word

Om du någonsin har gått igenom varför det finns en tom sida i slutet av ditt Word-dokument som faktiskt inte kommer att försvinna. Det beror mest på att ordbehandlaren innehåller ett slutstycke som inte kan raderas. Detta gör oftast att en tom sida visas i slutet av ett dokument, beroende på var den sista raden i ditt innehåll slutade.

Eftersom detta slutstycke inte kan raderas. Då är det enda sättet att verkligen ta bort den tomma sidan i slutet att ge den en teckenstorlek på 1 pkt.

Det första du vill göra för att ta bort en sida i ordet är att visa styckemärkena på ditt Word-dokument. För att göra detta, tryck på Ctrl + Skift+8 (Kommando + 8 på Mac).

Välj nu styckemärket. Du kan inte göra detta genom att trycka och dra markören över den. För att välja det måste du placera markören på ikonen och sedan dubbelklicka. Formateringsfönstret visas då. I den Font Size låda, typ 01 och tryck på Enter-tangenten.

radera en sida i word

Så med denna storleksändring kommer den tomma sidan i slutet nu att tas bort. Du kan också säkert ta bort styckemärken nu genom att trycka på Ctrl + Skift + 8 (Kommando + 8 på Mac).

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar det här hur man tar bort en sida i word-artikel och att det också är till hjälp för dig. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Hur man infogar signatur i Word – Handledning