HomeKit Weekly är en serie som fokuserade på smarta hemtillbehör, automationstips och tricks, och även allt som har med Apples ramverk för smarta hem att göra. I den här artikeln kommer vi att prata om Nest VS Ecobee – vilken är den bästa smarta termostaten.

Trots att Nest inte har inbyggt HomeKit-stöd är det fortfarande en otrolig termostat. Hårdvaran är tillförlitlig, mjukvaran hjälper dig att spara pengar och iPhone-appen är mycket välkörd. Utöver avsaknaden av inbyggt HomeKit-stöd har jag inga klagomål på Nest-termostaten.

Bo

De smarta Nest-termostaterna är cirkulära med en yttre ring i rostfritt stål och även en glasskärm. De är betydligt tyngre än ecobee-termostaterna trots att de har en mindre skärmstorlek.

Nest Learning Thermostat finns i flera färgalternativ – polerat stål, spegelsvart, mässing, rostfritt stål, vit, svart och även koppar. Du kan liksom få den färg som bäst motsvarar färgen på din vägg. Den senaste Nest Thermostat E finns bara i en färg som är vit. Båda Nest-termostaterna har pekskärmar med vilka du även kan styra basenheten.

ekobi

Ecobee-designen är inspirerad av de rektangulära programmerbara termostaterna från de senaste decennierna. Deras uppdatering av designen lämnar ecobee smarta termostater som ser ut som stora rektangulära smartklockor med rundade kanter.

De smarta ecobee-termostaterna är gjorda av en svart plastkropp med en glasskärm. Alla har en skärmstorlek på 3,5, vilket faktiskt gör dem betydligt större än Nest-termostaterna. Pekskärmarna kan användas för att styra termostaterna även från basenheten.

nest vs ecobee – Installation

ekobi

ecobee termostater är de enklaste att installera med c-wire, även känd som en vanlig tråd. C-ledningar ger ett konstant strömflöde till din termostat och de finns i allmänhet bara i nya VVS-system.

Att installera en ecobee-termostat blir enklast om du har en c-tråd i din nuvarande VVS-installation. Om du inte har en c-wire måste du gå igenom en något utökad lösning. Ecobee-termostaterna kommer med ett PEK (power extender kit). Som sådan, om du inte har en c-wire, följ instruktionerna för att installera PEK. Du måste ansluta några kablar till ditt kontrollkort. När du har gjort det kan du också ansluta din ecobee-termostat.

bo vs ecobee

Som sådan är det väldigt enkelt att installera ecobee-termostater för dem med c-wire HVAC-enheter men riktigt komplicerat för dem utan c-wires.

Bo

Precis som fallet är med ecobee-termostater, kan du enkelt installera Nest-termostater om du har en c-wire HVAC-enhet. Men, som tidigare nämnts, är c-trådar inte mest tillgängliga i äldre VVS-enheter.

Om du inte har en c-tråd i din VVS-enhet kan du behöva gå igenom en lösning som kallas strömstöld. Detta är faktiskt en metod där termostatens batteri laddas genom att driva HVAC-fläkten. Du bör dock undvika denna lösning eftersom det kan förstöra ditt elektriska system eller termostat.

Idealiskt sett, om du inte har en c-wire, bör du köpa ett add-a-wire-kit för att installera c-wiren i din VVS-enhet. Detta skyddar även din Nest-termostat och förhindrar potentiella skador längre fram.

nest vs ecobee röststyrning

ekobi

ecobee-termostater fungerar tillsammans med Amazon Alexa, Google Assistant, Microsoft Cortana och även Apple HomeKit-enheter. Du kan också styra ecobee med någon av deras inhemska röstassistenter. Dessutom har ecobee4 och ecobee5 även en inbyggd Alexa-högtalare så att de även själva kan fungera som Alexa-hub.

Bo

Nest-termostater fungerar med Amazon Alexa, Google Assistant och även Microsoft Cortana-enheter. De har ingen inbyggd Alexa-högtalare och de kommer sannolikt aldrig att ha Apple HomeKit-stöd.

ecobee är den klara vinnaren även när det kommer till röststyrning och kompatibilitet. ecobee4 och ecobee5 är utrustade med en inbyggd Alexa-högtalare och ecobee-termostater stöder Apple HomeKit men Nest-termostater gör det inte.

ecobee-appen vs Nest-appen

Eftersom jag har använt Nest-applikationen så länge tog det lite tid att vänja mig vid ecobee-appen. Båda applikationerna är mycket välgjorda, men de fungerar på väldigt olika sätt. Båda apparna låter dig skapa scheman, fjärrstyra din app och även ändra inställningar. Sammantaget är de båda faktiskt väldigt välgjorda.

bo vs ecobee

Faktisk hårdvara

Nestet är faktiskt en cirkulär design där ecobee är mer fyrkantig. Jag har inga klagomål på Nest, men jag gillar hur ecobee-modellen är större och även låter dig röra skärmen. Det större fotavtrycket gör det lättare att täcka hålen från din gamla termostat. Båda modellerna har även en bakplatta för det ändamålet, men jag föredrar mest att inte använda den. ecobee stöder att spela musik från Spotify och använda Alexa tillsammans med det, men de funktionerna är inte av intresse för mig. Båda enheterna stöder temperatursensorer, men jag föredrar hur Nest använder dem. Du kan också skapa scheman för att basera hur enheten körs vid vissa tidpunkter baserat på dina önskemål. Med ecobee hämtar den data från alla dina sensorer för att skapa ett uppvärmnings- och kylschema.

nest vs ecobee – Bäst på uppdateringar?

ekobi

ecobee rullar regelbundet ut uppdateringar för sina smarta termostater och enheter. Nyligen rullade ecobee ut en uppdatering som heter eko+ för alla sina ecobee-termostater.

Denna uppdatering är avsedd för hälsan, du sparar energi genom många nya funktioner. Som t.ex. en ny funktion som heter Time of Use kommer att svalka fördelarna med elpriserna vid användningstid. Eller värm ditt hem när elkostnaden är låg och även spara energi när kostnaden är hög. Detta kan automatisera din energibesparing avsevärt.

Uppdateringarna skickas automatiskt till dina ecobee-termostater och du kan också aktivera dem genom att helt enkelt uppdatera din ecobee-applikation. Du kommer att få ett meddelande om att en uppdatering av ecobee-appen är tillgänglig. När du uppdaterar din app skickas eco+-uppdateringen till dina ecobee-termostater.

Bo

Nest fortsätter introducerar nya programuppdateringar. Deras uppdateringar fokuserar mest på att fixa buggar och fel men de introducerar också nya funktioner ibland. Deras senaste uppdatering – version 6.1 – släpptes den 18 november 2019.

Precis som ecobee kan du också uppdatera din Nest-termostat genom att ladda ner den senaste Nest-appen på din telefon.

boet vs ecobee zonkontroll

ekobi

Smarta termostater svarar på den yttre temperaturen för att hjälpa till att hålla den optimala temperaturen enligt dina önskemål. Men temperaturen på platsen där termostaten är installerad kan vara annorlunda än där du spenderar din tid. Om termostaten är nära en öppen dörr kan den registrera en lägre temperatur på grund av kallt drag. Och om den är i direkt solljus kan den registrera högre temperaturer.

ekobi åtgärdar detta problem tillsammans med dess fjärrsensorer. Du kan även installera dessa fjärrsensorer i olika rum i ditt hem. De skickar temperatur- och även rörelseinformation till ecobee-termostaten. Precis så vet termostaten exakt var du är hela tiden så den kan justera temperaturen i de nödvändiga rummen. Detta säkerställer att ditt rum alltid har den optimala temperaturen. Men även energisparande eftersom VVS-enheten inte kyler eller värmer oanvända rum.

Varje ecobee-termostat kommer med en fjärrsensor. Men du kan köpa ytterligare fjärrsensorer i förpackningar om två separat.

Bo

Ända sedan ecobee3 också introducerade fjärrsensorer har Nest-användare sakta ändrat sin lojalitet. För att förhindra det släppte Nest nyligen sin egen uppsättning fjärrsensorer för att kontrollera temperaturen i olika zoner i ditt hem.

Nest-fjärrsensorerna är desamma som ecobee-fjärrsensorerna men med en stor skillnad – de kan bara registrera temperaturen och inte rörelse eller närvaro också. När du placerar Nest-fjärrsensorer i olika delar av ditt hem skickar de temperaturdata till termostaten så att du kan optimera temperaturen i olika rum.

Dock, Bo fjärrsensorer skickar inte rörelseinformation, det betyder att det inte finns någon beläggningsinformation heller. Så att Nest-termostater inte kan identifiera vilka rum som är upptagna eller obemannade. De kan fortsätta värma eller kyla rum även när de är tomma, vilket faktiskt gör dem mindre energieffektiva.

nest vs ecobee Enkel att använda

ekobi

Dess användarvänlighet och enkelhet beror på hur enkelt du kan programmera den smarta termostaten eller ställa in scheman. Det är viktigast av allt en kulmination på alla ovan nämnda egenskaper, det vill säga funktionerna och smartphone-appen.

ecobee har en extremt användarvänlig smartphone-app och även en användarvänlig smart termostatdesign. Du kan också enkelt skapa scheman, även om du måste göra det manuellt genom att fastställa temperaturen för olika tider och dagar också.

bo vs ecobee

Bo

Nest har en användarvänlig smart termostat men smartphoneappen är inte så intuitiv som den kan vara. Den största fördelen med Nest-termostaten, men är närvaron av algoritmisk inlärning.

Denna funktion, som vi redan har lärt oss, gör det så att termostaten lär sig ditt schema och rutin automatiskt när du justerar termostaten. Snart behöver du inte göra några justeringar eller ställa in scheman eftersom termostaten helt enkelt kommer att följa dina etablerade mönster. Om du inte gillar den här funktionen kan du även aktivera den traditionella schemaläggningsfunktionen.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att du gillar den här artikeln om boet vs ecobee och att du har ytterligare frågor och att den är till hjälp för dig. Även om ni har ytterligare frågor relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Apple Watch kontra Moto 360 – Vilken är bättre?