Letar du efter den bästa Nexus 6 Custom ROM? Google Nexus 6 lanserades i oktober 2014. Smarttelefonen kom ur kartongen med Android 5.0 Lollipop och uppgradera sedan till Android 7.1.1 Nougat. Vill du installera eller ladda ner någon anpassad ROM för Nexus 6-enheten? Om ja, då är du på rätt plats. Här kommer vi att nämna alla Custom ROM för Nexus 6. Om du har en Nexus 6-enhet, så kanske du vet att den här enheten körs på Android OS. Tja, den största fördelen med Android är att det är ett projekt med öppen källkod. Detta gör det möjligt för varje community att anpassa och utveckla ROM för sin smartphone.

Om vi ​​pratar om specifikationerna så har den en 5,96-tumsskärm med en skärmupplösning på 1440 x 2560 pixlar. Nexus 6 drivs av en Qualcomm Snapdragon 805-processor tillsammans med 3 GB RAM. Smarttelefonen rymmer 32/64 GB internminne. Nexus 6-kameran kommer med en 13 MP och 2 MP frontkamera. I den här artikeln kommer vi att diskutera vilka som är de bästa anpassade ROM-minnena för Nexus 6 som är tillgängliga nu.

Innan vi går vidare till installation och nedladdning, låt oss kontrollera skillnaden mellan CUSTOM ROM och STOCK ROM.

Se även: Bästa anpassade ROM för Nexus 5 (Oreo och Nogut)

Android Stock ROM:

När du köper en helt ny Android-enhet kommer den med en Stock ROM, även känd som Stock Firmware. Standard-ROM är det förinstallerade operativsystemet på din mobila enhet. Den erbjuder begränsade funktioner som definieras av mobiltillverkaren. Om du vill lägga till ytterligare funktioner till din enhet, måste du ta till anpassad ROM.

Vad är Custom ROM?

Vi vet alla att Android är en öppen källkodsplattform där experter kan ta all källkod från Google och bygga sina egna OS-bilder för mobiltelefoner och surfplattor från grunden. Denna hembyggda eller anpassade app kallas Custom ROM. Custom ROM ersätter ditt mobila OS (Stock ROM) som följer med din telefon eller surfplatta. Det kommer också med en kärna som gör det till ett helt fristående operativsystem. Så vissa experter inom Android Community kommer att anpassa Android OS helt enkelt genom att ta bort allt skräp och göra det till en ren Android-upplevelse utan någon operatörsinstallerad applikation eller OEM-appar.

Tja, Custom ROM uppdateras regelbundet av utvecklarna och communityn där de löser alla buggrelaterade rapporter. Custom ROM låter dig också möta det nya Android OS även om operativsystemet inte är tillgängligt för din mobil.

Lista över anpassade ROM för Google Nexus 6

Google Nexus 6 Custom ROM

Här är en komplett lista över de bästa anpassade ROM för Google Nexus 6. För att installera eller ladda ner en anpassad ROM för Google Nexus 6, vill du ha TWRP Recovery på din mobila enhet. När du har installerat TWRP kan du påbörja installation eller nedladdning av anpassad ROM eller andra mods på din Google Nexus 6-enhet.

Om du har TWRP kan du bara flasha en av de bästa anpassade ROM:erna för Google Nexus 6 här. Som vi sa, det finns olika anpassade ROM där ute att välja mellan. Inte alla anpassade ROM-skivor är avsedda att vara stabila att använda som en daglig förare. Läs bara beskrivningen och de anmärkningsvärda funktionerna som följer med den anpassade ROM-skivan för Google Nexus 6-enheter.

Android 11:

Tja, Android 11, Googles 11:e iteration verkar som Android 10 men med de senaste funktionerna och ändringarna. Den här uppdateringen ger chattbubblor, aviseringshistorik, konversationsaviseringar, kontroller för smarta enheter, engångstillstånd, skärminspelning, nya mediekontroller, förbättrat mörkt tema med schemaläggningssystemet, appförslag, trådlös android auto och mycket mer.

Android 10 Q:

Android 10 erbjuder ett inbyggt API för flera kameror, samtalsscreening, smarta svar i meddelandepanelen, förbättrad samtalskvalitet, 5G-stöd, bubbelfunktion, livetextning och mycket mer. Den nya varianten förbättrar dock även fokusläget eller batteritiden. Eftersom det är ganska identiskt med Stör ej-läget, etc. Snarare än Android 10 har också 65 nya emojis.

Android 9 Pie:

Android 9.0 Pie är den nionde versionen och en stor uppdatering av Googles Android-operativsystem. Den nya Android Pie medför dock olika designförändringar till efterföljaren Android Oreo. Men den mest framhävda funktionen är det gestbaserade navigationssystemet. Olika andra funktioner i Android 9 Pie är omdesignad volymreglage, ny design för snabbinställningar UI, Avancerat batteri med AI-stöd, Förbättrad Adaptiv Ljusstyrka, Notch Support, Manuellt temaval, Android Dashboard som Google kallar Digital Wellbeing och massor av andra funktioner.

Android Oreo:

Android 8.1 Oreo är en annan ny uppdatering av Android Oreo som lanserades i augusti 2017. Det är den 8:e versionen av Android-operativsystemet och den kommer med massor av nya funktioner som:

 • Ny emoji
 • flerfönstrat
 • bild-i-bild-läge
 • Bättre offentliga Wi-Fi-anslutningar
 • Förnyade aviseringar
 • Aviseringskanaler
 • Notification Dots
 • Google Play Protect
 • Projekt Treble
 • Autofyll
 • Bättre batteritid och prestanda
 • Ny inställningsmeny
 • UI-justeringar

Lineage OS:

Lineage OS är arvet från den gamla populära anpassade firmware känd som CyanogenMod eller CM. Däremot har företaget bakom Cyanogen.Inc dragit tillbaka den berömda Android-modden, CyanogenMod som gjorde många av sina användare besvikna.

Lineage OS är den bästa anpassade ROM för alla mobila smartphones. Lineage ROM för Google Nexus 6 Active kommer med många anmärkningsvärda funktioner. Den erbjuder tema, navigeringsfält för ändra storlek, anpassningsbar statusfält, färg på navigeringsfältet och anpassning, snabbväxlingsfunktion och många andra funktioner.

Mokee OS:

Mokee är det nya Custom OS baserat på CyanogenMod (Now, Lineage OS). Det är dock ett Open Source-projekt som fortsätter att uppdatera källkoden med den nya utvecklingen utan att glömma att kombinera alla specialfunktioner. Operativsystemet Mokee är tillverkat av en liten community-utvecklare som lanserade detta projekt den 12 december 2012. ROM-skivan erbjuder alla nya funktioner från Omni, Slim AOSPA, CyanogenMod (Lineage), etc, och ger samtidigt sina egna funktioner tid.

AOSP Extended ROM:

Denna ROM är baserad på AOSP-källkoden som ger massor av körsbärsplockade åtaganden från olika andra projekt. Den är baserad på AOSP och ger en fördröjningsfri och smidig upplevelse direkt. AOSP Extended-utvecklaren har lovat att lägga till massor av nya funktioner och göra dem bättre för framtida uppdateringar. Precis som många anpassade ROM ger AOSP Extended ROM massor av funktioner som anpassning av låsskärm, tema, AOSPA Pie, DU:s navbar/Flingbar och många andra funktioner.

AOKP OS:

AOKP OS är också känt som Android Open Kang Project. Däremot är ROM ett anpassat ROM med öppen källkod baserat på Android OS. Här står Kang för slang känd som stulen kod. Det är gratis programvara med öppen källkod på de officiella utgåvorna av Android Open Source Project från Google, med tillagda tredjeparts- och originalfunktioner, kod och kontroll.

ArrowOS:

ArrowOS är en annan ny anpassad ROM och det är ett AOSP-inspirerat projekt med öppen källkod som startat med syftet att hålla saker rent, enkelt och snyggt. ROM ger samma funktion som är mycket användbar för ROM-anpassning och i slutändan syftar till att leverera jämn prestanda med bra batteritid.

DotOS:

DotOS är en förkortning av termen Droid On Time Operating System. ROM är utvecklad av teammedlemmar och community: Ganesh Varma och Kuber Sharma. ROM:en ger massor av nya funktioner och tweaks och slog också ihop några funktioner från Best Custom ROM.

AOSiP OS:

AOSiP OS står för full form av Android Open Source illusion Project. Tja, det är en anpassad kvalitets-ROM som enbart är baserad på Googles AOSP-källa. Vriden med de nya funktionerna och blandad med stabilitet. Du kan nu möta den riktiga Android Oreo med denna ROM.

Pixelupplevelse:

När det kommer till anpassningsval erbjuder Pixel Experience ROM ett absolut minimum eftersom dess huvudsakliga mål är att erbjuda en stabil och smidig Pixel-liknande upplevelse på din telefon. Så det finns inte många anpassningsalternativ som du kan se i en majoritet av andra anpassade ROM.

Den innehåller dock massor av Google Pixel-funktioner som regler, Always-on Display, anpassade accentfärger, typsnitt, etc. Det inkluderar också funktionerna som lanserades av Google i sin senaste Pixel Feature Drop. Den kommer också med förinstallerade Google Apps som du hittar på Pixel-enheter. Så du vill inte installera dem separat.

Nexus 6 Custom ROM innehåller många resurstunga funktioner från Pixel-telefoner. Din Nexus 6-gränssnitt kan dock kännas lite paus efter den första uppstarten.

Nu är den enda nedslående delen av Pixel Experience ROM utveckling och uppdateringsstöd. ROM-minnet kan inte uppdateras med den senaste säkerhetskorrigeringen på grund av frånvaron av en enhetsunderhållare.

Så om du vill få den stabila Pixel-liknande upplevelsen på din Nexus 6 så prova Pixel Experience ROM.

ViperOS:

ViperOS är den bästa anpassade firmware baserad på AOSP-koden men har sina egna anpassade mods. Denna ROM är mycket populär för sina skräddarsydda funktioner från alla CM, Lineage, Omni AOSPA, Slim, etc. ROM:n designades när Google lanserade koden för Android 7.1 Nougat. Nu blir det en av de mest stabila anpassade firmware med olika anpassningar och funktioner.

Inte lanserad ännu

Havoc OS:

Havoc OS är en annan bästa Custom ROM designad på basen av Lineage OS och ger helt nya funktioner som inte finns i andra Custom made ROM. Men ROM ger ett systemomfattande rundat användargränssnitt, Battery Teak-funktioner, Spectrum-stöd, Statusbar-justeringar, OmniSwitch och Slim nyligen alternativ för snabb multitasking och mycket mer.

Omni ROM:

Omni ROM är en annan bästa Custom ROM designad av många utvecklare som du kanske redan känner gillar Xplodwild, Kedjeeld, och Dees_Troy. Dock är ROM baserad på AOSP (Android Open Source Project) och utvecklad med massor av förbättrings- och anpassningsfunktioner. I likhet med alla andra anpassade ROM har Omni ROM också några unika funktioner.

crDroid:

crDroid är designad för att förbättra prestanda och tillförlitlighet jämfört med vanliga Android för din smartphone-enhet och försöker också ta med många nya funktioner som finns idag. Vi är huvudsakligen baserade på Lineage OS så använd helt enkelt anpassade kärnor som är kompatibla med dem!

Resurrection Remix:

Resurrection Remix är en kombination av stabiliteten som ges av CM och funktioner från de ursprungliga Remix- och Slim Omni-byggena som ger den bästa kombinationen av prestanda, kraft, anpassning och de senaste funktionerna direkt till din mobila enhet. Denna ROM är stabil, fullfjädrad och kombinerad med de senaste funktionerna hos ROM med öppen källkod. ROM ger också massor av de bästa original-Resurrection Remix ROM-tilläggen i byggen som inkluderar det bästa av anpassning, prestanda, kraft och de senaste funktionerna på din enhet!

MIUI:

MIUI 12 är den nya iterationen av MIUI ROM designad av företaget Xiaomi. ROM-minnet används också i många enheter som ett anpassat ROM. Det är utvecklat baserat på Android OS. Dessutom kommer den med massor av nya funktioner som temastöd, Mi Launcher utan applåda, anpassning av statusfältet och många andra funktioner.

BlissROMs:

BlissROMs kommer också med ett enormt urval av anpassningsalternativ från hela Android-gemenskapen. Snarare än så ger den några av sina egna unika funktioner till ROM. Det stabila ROM-bygget är baserat på Android 10 (eller Android Q) och ger alla godsaker som nämnda Android-bygge har.

Nitrogen OS:

Nitrogen OS är den bästa anpassade ROM-skivan som ger massor av funktioner med Stock Android-upplevelsen precis som Pixel-smarttelefonen.

Flyg mig:

Flyme är eftermarknaden och lagerfirmware designad av Meizu för smartphones baserad på Android OS. Några av dess anmärkningsvärda funktioner är helt omgjorda appar, prestandaoptimeringar och enhandsanvändbarhet.

Slutsats:

Ärligt talat, det finns ingen one specifikt bästa ROM för alla, eftersom det är subjektivt. Jag föredrar förmodligen många funktioner framför prestanda, och du förmodligen inte, och så vidare. Och det är tanken bakom den här artikeln, att få de bästa anpassade ROM-skivorna under ett tak och göra det möjligt för dig att välja vilken som är den bästa anpassade ROM-skivan för din Nexus 6P. Men jag skulle säkert vilja dela med mig av min egen erfarenhet och ge förslag som är baserade på min personliga användning.

Vi har försökt samla den bästa möjliga listan för våra älskade läsare. Om du tror att vi missat någon av dina favoriter, låt oss veta det genom att kommentera nedan. Vi kommer säkert att lägga upp den på listan.

Läs också: