Även om många tror att användningen av dessa NFC-taggar är begränsad till Android Pay och små automatiseringsuppgifter som att ändra dina mobilinställningar, tror jag att det beror på allas kreativitet. Därför har jag i den här guiden gjort en lista över några fantastiska användningsområden för NFC-taggar.

Innan vi börjar:

Om du känner till NFC och NFC-taggar kan du undvika det här avsnittet, men om du inte vet något annat om det måste du känna till dem för att kunna använda dem effektivt.

NFC står för Near Field Communication. Det är en teknik som används för att dela data mellan två NFC-kompatibla enheter. Det är ganska likt Bluetooth, men förutom Bluetooth finns det ingen parningsprocess och du kan sedan använda NFC för mobilbetalningar.

En annan fantastisk app för denna teknik är NFC-taggar. De finns också i olika storlekar, former och minne. Dessa taggar är dock inte större än ett mynt och de kan hålla runt några kilobyte data. Dessutom är de omskrivbara vilket innebär att du kan använda samma taggar för olika ändamål genom att ta bort det tidigare innehållet.

Fantastiska idéer för NFC-taggar:

Automatisera viloläge med NFC

Använder appar som t.ex NFC-verktyg, kan du sedan programmera NFC-taggarna för att inaktivera Wi-Fi, inaktivera Bluetooth, aktivera tyst profil och sedan öppna larmappen för viloläge. Och sätt sedan ”NFC-taggen” nära din säng.

Jag använder den av två huvudsakliga skäl, till en början sparar den batteriet och sedan säkerställer det en god nattsömn. Om du vill kan du sedan programmera NFC-taggen så att den växlar inställningen på morgonen. Så när du vaknar kan du vända ändringarna med ett enda tryck.

Anslut Bluetooth-enhet med NFC

Bluetooth-tillbehör blir mycket vanliga. Men problemet med Bluetooth-enheter är den hårda parningsprocessen, som ofta förstör stämningen. Även om många Bluetooth-enheter nuförtiden har inbyggd NFC, kan du lösa det med NFC-taggar om din inte gör det.

Appar som t.ex BT-taggförfattare kan spara ihopkopplingsinformationen i NFC-taggar och sedan placera taggarna nära högtalare. Nu när du gillar att spela musik klickar du bara på taggarna och du är lätt ansluten inom några sekunder.

Betala räkningar med NFC

Betala räkningar med NFC

Även om fakturabetalning är en stor funktion av NFC förtjänar den också att läggas till i den här listan, eftersom den är användbar. Du vill inte bära din handväska, med NFC PayPass kan du sedan betala direkt från din NFC påslagen mobil. Och det bästa är att handlaren inte har tillgång till ditt bankkonto eller kreditkort. Om du har NFC påslaget ett kreditkort är det också bättre, ta bara ut plånboken, vifta med plånboken över dynan och lägg tillbaka plånboken i fickan.

Det finns massor av besparingar i Japan, USA och till och med Indien, som nu accepterar NFC-betalning.

Spåra din bils körsträcka

Du kan föra ett register över din bils körsträcka och sedan beräkna din budget med hjälp av MyLog körsträcka loggbok. Appen fungerar dock med NFC-taggar, som du kan sätta i din bil och sedan beräkna din dagliga kostnad och ditt fordons körsträcka.

Använd NFC i din bil

Programmera NFC-taggar för att öppna Google Maps, aktivera Bluetooth, koppla in din mobil till ditt underhållningssystem samtidigt som du inaktiverar Wi-Fi. Och på samma sätt, återställ ändringen innan du lämnar bilen.

Ställ in Smart Alarm Via NFC

Ställ in Smart Alarm Via NFC

Om du kämpar för att komma upp ur sängen, prova detta. Använder appar som t.ex Sov som Android du kan sedan ställa in ett larm som bara går AV när du skannar en NFC-tagg. Naturligtvis är det den bästa idén att placera NFC-taggar borta från din säng, som i tvättrummet eller vardagsrummet. I fall, när larmet går, är det bara att resa sig från din säng och sedan gå hela vägen till NFC-taggen för att inaktivera den. En annan fördel med att använda appen är ett smart larm, som väcker dig när du är i din lättaste sömnfas.

Nödsamtal/sms

Om du har barn som inte kan skriva eller om du bara vill veta om dina barn nådde hem säkert medan du är på kontoret. Du kan sedan programmera NFC-taggar för att dela med dig ett mail/sms på ditt nummer och sedan lära dina barn att bara klicka på sin hemtelefon på NFC-taggen. Det finns många appar som du kan använda för att programmera NFC-taggar.

Använd NFC för att ringa mamma

ring Mamma

Tja, alla älskar våra föräldrar men glömmer ofta att ringa henne. Men du behöver inte vänta till mors dagar för att ringa henne. Programmera bara NFC-taggar för att ringa dina nära och kära och håll sedan taggen nära kylskåpet eller fotostället eller något. Så nästa gång när du tittar på deras bild är det bara att vifta med mobilen över den, så är det.

Foursquare kontroll

Skulle det inte verka coolt när din kund kan uppdatera foursquare-incheckningar genom att bara klicka på sina mobiler till ditt menykort eller receptionen? Å andra sidan, om du har ett litet företag kan du sedan använda NFC-taggar för att be dina kunder om recensioner från Google Maps.

Lämna hemligt meddelande

Lämna hemligt meddelande

Användbart när du gillar att lämna en lapp till din vän men inte gillar att göra den offentlig genom att bara skriva den på ett papper. Programmera dock dina NFC-taggar med ditt ”hemliga meddelande” via applikationer som t.ex NFC-författare och dela sedan NFC-taggen till din vän eller göm den någonstans privat. Du kan sedan spela in ditt röstmeddelande och spara det i dina NFC-taggar.

Organisera eller hantera skräp via NFC-taggar

Om du har många lådor i ditt hus och du inte behöver öppna var och en av dem för att se vad som finns inuti, kan du sedan använda NFC-taggar för att spara dess index och sätta fast det på lådan. Däremot kan man sedan skriva ner det på ett papper, men då kan alla se det och det blir inte lika roligt. Sammantaget kan detta vara till stor hjälp när du flyttar ditt hus.

Anslut eller koppla från Wi-Fi-anslutning

Anslut eller koppla från Wi-Fi-anslutning

Jag kan använda det när jag arbetar med projekt som behöver bra fokus, och jag vill inte bli distraherad av Facebook- eller WhatsApp-meddelanden.

Jag har dock programmerat mina NFC-taggar för att växla Wi-Fi så när jag vill fokusera på vissa uppgifter lägger jag min mobil över NFC-taggen för att inaktivera Wi-Fi och när jag slutför mina uppgifter lägger jag tillbaka den igen. tillbaka till normalt läge.

Dela Wi-Fi utan att dela lösenord

Ganska identisk med iOS, den senaste Android Q låter dig dela ditt WiFi utan att dela något lösenord. Men tills dess kan du sedan använda NFC-taggar för dina gäster.

Applikationer som t.ex InstaWiFi låter dig dela ditt Wi-Fi-lösenord via NFC. Eller om du inte gillar att be din vän att installera eller ladda ner en app så kan du bara skriva ner ditt Wi-Fi-lösenord på NFC-taggen och placera det nära din router.

Starta Tasker-uppgiften

Starta Tasker-uppgiften

Tasker är en Android-app som låter dig automatisera Androids uppgiftsbaserade på plats, appar eller profil. Det är väldigt kraftfullt att det låter dig skapa din egen app med Tasker utan att göra någon kodning. Och senare kan du utlösa dessa uppgifter med NFC-taggar via triggerapplikation.

Till exempel, skapa bara en tasker-uppgift för att skicka din senaste flik i krom till din PC. Och ställ in triggern med NFC-taggarna. Så här kommer det att se ut, gå bara till din dator, klicka på taggen och återuppta det du sökte efter din mobil till den större skärmen.

Lås upp din dörr

NFC kan användas på bästa sätt för uppgifter som att låsa upp eller låsa din dörr. Till exempel kan du sedan använda Lockitron för att låsa upp din dörr genom att bara klicka på enheten på den. Det bästa är att den inte vill ha ledningar till din dörr och fungerar med hemmets Wi-Fi och vill ha ett AA-batteri för ström.

Starta PC med din smartphone

En annan fantastisk app för NFC är att starta upp din dator med NFC (Wake on LAN). Bara, vifta med din mobil på din bärbara dator båda under samma nätverk. Detta görs genom att dela datapaket från mobil till laptop via NFC över LAN.

NFC slår på lojalitetskort

NFC slår på lojalitetskort

NFC är inte begränsat till mobil- eller telefonbetalning. Det finns en obegränsad möjlighet att använda NFC, ett är lojalitetskort. Dessa kort kan användas för att spåra eller registrera kundens preferenser, erbjuda honom rabatter.

Och eftersom de kan förstå kundernas inköpsscheman kan vi använda detta för att visa de bästa kampanjerbjudandena eller annonserna. Denna teknik gör inte bara kundlivet bättre utan gynnar även annonsörerna.

Hur NFC styr din omgivning

Vissa NFC-taggar, automationshårdvara som t.ex WeMo du kan helt enkelt hacka ditt rumsbelysning. Du kan aktivera eller inaktivera ljus var som helst med samma Wi-Fi-nätverk. Ett annat bästa exempel är Philips Hue-systemet som använder sin egen HTTP-serverexekvering.

NFC i Smarta affischer

NFC i Smarta affischer

Smarta affischer är integrationen av filmaffischer eller NFC-taggar för att göra det mer attraktivt för användarna. En användare kan bara titta på trailern genom att helt enkelt lägga till sin mobil till den smarta filmaffischen och den omdirigerar dem direkt till YouTube-trailern eller till deras Fb-sida där han kan lämna sin recension.

NFC i smartkort

Det kan göra livet enklare eller enklare för den som glömmer att ta med sig sitt visitkort. Med NFC-smartkort behöver du inte oroa dig för att bära med dig dina kort. Du kan också dela ditt kort, namn, webbadress eller företagets Fb-sida med ett enda tryck.

Ett företag kan också ge dig smartkort till sin arbetsgivare som innehåller åtkomstkoder eller personuppgifter. Du kan också använda gratisappen som kallas NFC av MOO för att skriva information på ditt smartkort.

Slutsats:

Som jag sa i början av den här guiden, med NFC är möjligheter oändliga. Efter att ha använt en mikrokontroller som Arduino kan du bara styra alla elektriskt styrda maskiner som en värmare, brödrost, även din kaffebryggare med hjälp av en NFC-radiosköld.

För ytterligare frågor och frågor låt oss veta nedan!

Läs också: