När ni installerar Kontor, heter den avgörande bakgrundstjänsten Office source Engine ska då vara redo att köras. Om den här tjänsten inte startar kommer du inte att kunna gå vidare med kontorsinstallationen. I den här artikeln kommer vi att prata om Office stötte på ett problem eftersom systemtjänsten är inaktiverad. Låt oss börja!

Nyligen stötte vi faktiskt på ett konstigt fel under installationen av Office 2016 på en Windows 10 löpande maskin faktiskt. Detta fel var direkt relaterat till kontorsrottjänsten som senare visade sig vara inaktiverad på enheten också. Ta en titt på det fullständiga felmeddelandet som mottogs i detta fall:

Något gick fel

Tyvärr, Office stötte på ett problem eftersom dess systemtjänst är inaktiverad. Se till att Office-systemtjänsten kan köras och försök sedan igen.

Felkod: 30068-4 (1058)

Office stötte på ett problem

Oavsett om ni gör en ren installation eller uppgraderar er Kontor installation. Det här tjänsterelaterade problemet kan uppstå i båda dessa fall. Därför måste du kontrollera motsvarande tjänst och fixa den. Så att ni kan gå vidare med installationen. Här är stegen som ni kan följa för att bli av med det här meddelandet:

Office stötte på ett problem eftersom systemtjänsten är inaktiverad

Fixa Office Background Service

  • Tryck på Windows + R och typ tjänster.msc i Springa dialog ruta. Klicka sedan på Stiga på nyckel för att öppna Tjänster snap-in.
  • Sedan i tjänsterna fönster och scrolla ner och leta sedan efter Office Source Engine service och kontrollera dess status. Eftersom ni står inför det här problemet, kanske ni upptäcker att tjänsten är det Inaktivera skede. Dubbelklicka på tjänsten för att faktiskt öppna dess egenskapsblad.
  • Nu i Egenskaper fönster, ni måste ställa in tjänsten Starttyp till Manuell eller Automatisk. Ni kan också trycka på Start för att kontrollera om tjänsten kan köras. Tryck bara på Tillämpa, och då OK. Stänga Tjänster fönster och försök att installera igen Office 2016, det borde faktiskt fungera.

Register Office Validator | Office stötte på ett problem

  • Klicka på Windows + R för att öppna dialogrutan Kör.
  • I Springa, bara Skriv regsvr32 Officevalidator.dll och tryck OK eller klicka på Stiga på nyckel. Problemet bör nu lösas. Om problemet kvarstår kan du försöka skapa ett nytt användarkonto och kontrollera.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar det här Office Ran into a Problem artikeln och tycker att den är till hjälp för dig. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Olika sätt att hitta seriell nyckel för vilken programvara som helst